Reklama

Reklama

Majstrov Syn

  • Slovensko Jackie Chan a majstrov syn (viac)
Trailer

VOD (1)

Mladý Won Fei-Hung (Jackie Chan), syn legendárneho majstra bojových umení, je až príliš odvážny – rozumej ľahkovážny – a neustále vymýšľa len samé darebáctva, namiesto toho, aby sa venoval zdokonaľovaniu v technikách kung fu... Keď sa však jedného dňa, vďaka jednému z jeho nespočetných žartíkov, zraní syn istého významného muža, rozhodne sa Wonov otec poslať svojho „nevycválaného“ syna do učenia k jeho tvrdému strýkovi Su Hua Chimu (Siu Tien Yuen) - aby ho naučil disciplíne! O strýkovi vie Won len toľko, že svojich žiakov učí jednu z výnimočných techník boja kung fu a že niekoľko z nich vďaka jeho nešetrnému, ba až nemilosrdnému spôsobu výučby skončilo zranených - s trvalými následkami! Won sa spočiatku zdráha, no keď zlyhá v súboji s nájomným vrahom známym pod prezývkou Hromová noha (Jang Lee Hwang), ktorému zaplatili, aby zavraždil jeho otca, pochopí, že techniku „opitého boxu“ sa musí naučiť za každú cenu! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (238)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Opäť som raz doplatil na môj zámer pozerať iba filmy, ktoré majú viac ako 80 %. Viac ich totiž do nástupu demencie nestihnem pozrieť. Nevšimol som si, že je to film s Jackie Chanom. Už som s ním nejaké videl a Majstrov syn sa od nich v ničom nelíši. Majú mnoho spoločných znakov s pornom. Rovnako úbohučký dej, dominujúce "akcie" a málo vtipu. Nedokázal som ho dopozerať do konca a som presvedčený, že som o nič neprišiel. Uznávam, že je množstvo divákov, ktorým sa tento žáner páči a ak by existovali žánrové kategórie, asi by sa ocitol na primeranej priečke rebríčka. Ale dať tomuto filmu päť hviezdičiek a zaradiť ho po boku 190 filmov, ktoré som videl počas uplynulých 55 rokov, to odo mňa nemôže nikto chcieť. Aj keby som mal byť jediný v ČSFD. Škoda, že môj 1500. komentár pripadol na takýto film. ()

Kwaichi 

všetky recenzie používateľa

Jackie Chan mal talent už od počiatkov ako vidíme v tomto filme. Jeho majstrovské kúsky bojového umenia ktoré nám tu predvádza v spojení s jeho humorom je nezabudnuteľný zážitok. Zaujímalo by ma, či Jackie naozaj ovláda toľko rôznych druhov bojových umení alebo má nacvičených len pár ťahov aby to mohol zahrať. ako napríklad aj štýl opitého muža, ktorý tak dobre predviedol vo viacerých filmoch. Bola tu aj dobre vykreslená a odôvodnená postupnosť a stupňovanie obtiažnosti pri učení sa bojových umení, a taktiež aj nutnosť počúvať svojho majstra. Každý kto má rád bojové umenia, najmä tie ázijské by si nemal nechať tento film ujsť. ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Fakt vtipnej nářez a hodně Jackieho jokeů je opravdu vtipnejch. Skoro až Jim Carreyovskejch rozměrů. Bitky jsou dobrý a filmu ,kde je týpek s poskakujícíma kozama a HLAVNĚ týpek co bojuje jen hlavou, nemůžete dát méně než plné hodnocení. Teď jsem měl možnost to vidět i s českym dabingem od AV studio Praha z roku 1997 a byl to nářez. Fakt dlouho jsem se takhle nezagebil filmovejm hláškám, jak tady. Fakt skvěle odvedená práce. ()

HappySmile 

všetky recenzie používateľa

Scénář je tady vlastně až druhořadá záležitost, která slouží k tomu, aby ty mistrovské kung-fu souboje, které tady uvidíte, byly zabaleny do nějakého celku. I přesto vám to nebude vůbec vadit, protože scénář je tady opravdu to poslední, co vás bude zajímat. Film je skrz naskrz prošpikovaný dokonalými kung-fu bitvami, které jsou spolu pospojované vtipnými scénkami, a tak se divák ani chvíli nenudí. Zaujaly mě zde zvukové efekty, které se u soubojů objevovaly. Opravdu asi jeden z nejlepších Jackieho filmů. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V Skole hada Jackie prvykrat predviedol poriadne kung-fu ale este hral celkom serioznu postavu. Az v tomto filme prvykrat sklbil spickove kung-fu a svoj klasicky styl humoru vdaka comu sa z neho stala hviezda. Napriek tomu mi tento film nikdy uplne nesedel, kedze tu Jackie hra dost nesympaticku postavu namysleneho fracka. Wong Fei-Hung by len čumel ako ho tu ztvarnili. Aj ked je tu dostatok bitiek od zaciatku do konca, tak sa mi viac paci Skola hada s ktorou tento film spaja rovnake produkcne zazemie a velmi podobne herecke obsadenie. Cely film tvori jeden nekonecny vycvik, ktory je preruseny bitkami v ktorych si Jackie overi svoje schopnosti. Film postrada nejaku gradaciu, kedze zaporak sa tu len parkrat mihne kym nastupi do nevyhnutneho finale. Vtipne je, ze Jackieho postavu nepohana v treningu pomsta, ale posramotene ego z jednej prehratej bitky. Bitky su na svoju dobu spickove, ale este v nich citit fazovane prilis ocividne nacvicene pohyby. Nastastie väcsinou uz dostatocne dynamicke a finale sa neustale stupnuje do dychvyrazajucich kreacii. Jackie znova predvadza neskutocne akrobaticke kusky, ktore mozno nemaju prakticke vyuzitie, ale vyzeraju pôsobivo. Okrem Jackieho zaujme hlavne Siu Tien Yuen ako opilec Su, ktory Jackieho neskutocne tvrdo a vynaliezavo trenuje. Hwang Jang Lee nema priestor na nejake diabolske prehravanie, ale aspon sa paradne predvedie v bitkach. Takze vysledkom je film vdaka ktoremu sa zrodila hviezda, ktora jasne svieti dodnes. Stale ma co dnesnemu divakovi ponuknut aj napriek urcitej zastaralosti. Mojou srdcovkou ale tento film nie je. 7/10. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (19)

  • Vo filme bolo predstavených viacero štýlov bojových umení:
    - Hung Ga podľa Wong Fei-hunga a jeho otca Wong Kei-yinga
    - štýly hada, tigra a žeriava vychádzajú z Hung Ga so vzťahom k Fujian (Biely žeriav), Lama Pai (Tibetský biely žeriav), čierny tiger a štýl hada z kung-fu
    - štýl opice, populárny ako prvok bojového umenia severnej Číny je tu predstavený tiež veľmi podrobne a vieryhodne
    - štýl opitá päsť
    - štýl taoistických ôsmich nesmrteľných. (Peter-1307)
  • Film spopularizoval bojové umenie Zui Quan (opitá päsť) vo svete. (Peter-1307)
  • Jackie Chan (Wong Fei-Hung) málem přišel o oko, když ho Jang Lee Hwang (Jim Ti-Sam) během závěrečné bojové scény kopl do hlavy. Když se to Hwang dozvěděl, odmítl záběr opakovat. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama