Reklama

Reklama

Majstrov Syn

  • Slovensko Jackie Chan a majstrov syn (viac)
Trailer

Mladý Won Fei-Hung (Jackie Chan), syn legendárneho majstra bojových umení, je až príliš odvážny – rozumej ľahkovážny – a neustále vymýšľa len samé darebáctva, namiesto toho, aby sa venoval zdokonaľovaniu v technikách kung fu... Keď sa však jedného dňa, vďaka jednému z jeho nespočetných žartíkov, zraní syn istého významného muža, rozhodne sa Wonov otec poslať svojho „nevycválaného“ syna do učenia k jeho tvrdému strýkovi Su Hua Chimu (Siu Tien Yuen) - aby ho naučil disciplíne! O strýkovi vie Won len toľko, že svojich žiakov učí jednu z výnimočných techník boja kung fu a že niekoľko z nich vďaka jeho nešetrnému, ba až nemilosrdnému spôsobu výučby skončilo zranených - s trvalými následkami! Won sa spočiatku zdráha, no keď zlyhá v súboji s nájomným vrahom známym pod prezývkou Hromová noha (Jang Lee Hwang), ktorému zaplatili, aby zavraždil jeho otca, pochopí, že techniku „opitého boxu“ sa musí naučiť za každú cenu! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (238)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarená akčná kung-fu komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý je síce celkom schopný v bojovom umení, ale kvôli svojmu nezodpovednému prístupu sa v ničom nezlepšuje a život je pre neho len zábava, čo sa jeho otcovi nepáči a tak ho pošle za najlepším majstrom. Mladík po tom netúži a tak majstrovi ujde, no keď od potulného bojovníka dostane riadnu príučku, mladík si uvedomí svoje chyby a rozhodne sa u majstra učiť nevediac o tom, že novonadobudnuté schopnosti bude nutne potrebovať. Spracovanie sa mi páči, úvodná trištvrtehodina sa nesie v čisto zábavnom duchu, mladík robí rôzne hlúposti striedané s rôznymi súbojmi, potom už dostane skutočnú príučku, začne sa dlhý a výborný tréning a nové schopnosti skvelo zúročí v záverečnej dvadsaťminútovke. Za celý čas tu nie je žiadne slabšie miesto, celý film si drží slušný štandard. Akce je tu dosť a je veľmi dobrá. Súboje sú spočiatku ešte také jednoduchšie a pomalšie, ale stále sa zlepšujú a tie neskoršie sú už prvotriedne. Väčšina z nich má výbornú choreografiu, sú nápadité a vyniká v nich najlepšia forma Jackieho Chana. Najviac sa mi páčia posledné dva súboje, ktoré sú rozhodne vrcholom filmu, zábavný súboj s bojovníkom používajúcim hlavne hlavu, no všetka akcia je kvalitná. A nič sa nedá vytknúť ani tréningu, ten je perfektný a jeho niektoré časti sú nezabudnuteľné. Herecké obsadenie je takmer rovnaké, ako aj vo filme Škola hada z toho istého roku a tak opäť hlavná pozornosť stojí na trojici Jackie Chan na vrchole síl, Yuen Siu Tien ako jeho zábavný majster tentokrát používajúci aj štýl opilca a hlavný záporák Hwang Jang Lee, no ten tu má o niečo menej priestoru. A nesklamú ani zvyšné postavy. Totožný je aj režisér Yuen Woo-ping, ktorý si drží ten istý štandard, takže tu nemám čo vytknúť a technická stránka je na tom rovnako. Majstrov syn je podobne kvalitný akčný film ako aj tohoročná Škola hada, oba sú to vrcholy Chanovej klasickej kung-fu tvorby. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 77%. ()

Paldini 

všetky recenzie používateľa

Jackie Chan v nejlepší formě a krom něj jsou v nejlepší formě všichni ostatní herci. Naprosto fantastický je tatík Woo-ping Yuena (jméno neznám), který hraje opileckého mistra. Styl osmi opilých bohů je dokonalý, zejména styl bohyně Ho. Ten si Jackie užil. Předvedené styly ostatních zúčastněných jsou originální a skvělé, ať je to borec, který mlátí soupeře jen hlavou nebo tyčko-bambusový maniak. Propagace alkoholismu největšího ražení a to já můžu. A Jackie je opravdu fantastický nímand a pouliční rváč. ()

Reklama

predators 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že se nehodnotí v rozpětí více hvězdiček, protože po shlédnutí dílu druhého, bych měl jít v tomto případě s hodnocením dolů. Ale není tomu tak a my si můžeme zařadit do kung-fu sbírky tento drahokam. Vynikající zobrazení opileckého stylu v podání J. Chana je naprosto geniální a ani se nedivím, že právě díky této roli se ujal a získal si mnoho mnoho příznivců. ...zajímavé taky je, kolik lidí provozuje tento styl u nás, především o pátcích a sobotách :-)90% ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa neexistuje lepší a zároveň najzábavnejší akčný film z Jackie Chanom ako tento. Mal som ho možnosť vidieť ešte ako 6 ročný zo simultálnim dabingom a dodnes si pamätám finálnu scénu do posledného detailu. Film sa mi páči hneď z viacerých dôvodov. Za prvé je to Jackie Chan, ktorý je pre mňa akčným kráľom, a v tomto filme v najproduktívnejších časoch svojho života skĺbil ľudský bojový balet s humoru s takou vyváženosťou aká sa už v neskorších jeho filmoch vyskytovala len zriedka. Za druhé je to Yuenová réžia, ktorá film umocňuje nie len na bezduchú akčnotu plnú bojových scén, ale ako plus dokáže nahliadnuť do charakterov s takou vervou a nevtieravosťou, že si postavičky jednoducho musíte zamilovať a tiež rafinovane využíva prostredie, v ktorom mnohé súboje prebiehajú a po tretie je to 8 opitých bohov, ktorý pre mňa predstavujú najúžasnejšie bojové štýly a nemá na ne ani drak alebo tiger. tento film skrátka zbožňujem. ani na sekundu nenudí, spĺňa svoj účel a hlavne sa pre mňa stal kultovým. ()

WANDRWALL 

všetky recenzie používateľa

Tyhle filmy vtáhnou dost diváků do děje. aby ne. Dost lidí se zde má s čím ztotožnit. Dacan je poslán, aby se stal vychovaným za mistrem, a ten ho nešetří a dacan se nám mění před očima. Rychle, jak jen dokáže film, a tak je čas na další děj. Zde je tedy přilepeno, že nakonec musí - jako v jiných podobných filmech - porazit pořádného bojovníka "Bleskovou nohu". Už jeho přezdívka je dostatečně vypovídající o tom, co je jeho silnou zbraní. "Blesková noha" jde bývalému dacanovi, náhle skvělému bojovníkovi po otci, takže finále filmu je jasné. A kdo vyhraje taky. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (19)

  • Hlavná postava Wong Fei-hung bol v skutočnom živote predstaviteľ bojového umenia a tradičnej čínskej medicíny. Žil v období konca vlády dynastie Qing. (Peter-1307)
  • Jedná se o raný milník v kung-fu komedii, díky které se Jackie Chan (Wong Fei-Hung) proslavil. Chanův honorář byl 50 000 hongkongských dolarů. (Peter-1307)

Reklama

Reklama