Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se střetávají sousední kung-fu školy v turnaji o velkou prestiž. Škola mistra Thana vyhrává každý rok jen díky tomu, že jejich soutěžící oddíl vede Tigr, nejlepší žák školy. Ten se ale nechá podplatit, pod záminkou se vyhne soutěžení a potají vede konkurující oddíl. Ten vyhraje. Rozlobený Than schazuje vinu za náhradníka Tigra - Draka (Chan), kterému za to dělá ve škole peklo.Pak se ale dozví pravdu a Tigra vyhodí. Po velké hádce odejde i Drak s cílem najít Tigra a přinutit ho, aby se vrátil a mistra odprosil. Zaplete se však omylem s policií, která si ho splete s hledaným zločincem, a navíc rozhněvá žáky konkurenční školy. Do toho všeho uteče z vězení obávaný bojovník, pan Khan, ke kterému se připojí Tigr... Drak, který má v zádech policii i lumpy, to však nevzdává a díky své znalosti bojového umění se brání. (matestlust)

(viac)

Recenzie (79)

Compadre 

všetky recenzie používateľa

jackie Chan si zrežíroval film, obsadil se do hlavní role a ještě obstaral muziku..měl se ale naklonovat i do vedlejších rolí..pak bych dal totiž i pátou hvězdu..souboje, které jsou v kung fu filmech to hlavní jsou bezvadny, i příběh celkem je na tenhle typ filmu nadstandart, ale tempo jaksi v různých chvílích pokulhává. Ale vidět Jackieho Chana ve vrcholný formě (před 33 lety) je fakt zážitek. ()

Filmaris 

všetky recenzie používateľa

Výborne natočené, dosť odlišné od väčšiny podobných filmov a vcelku nápadité. Jackie Chan sa tu opäť skvelo predviedol či už po akrobatickej, bojovej alebo hereckej stránke. Príbehovo nič prevratné, ale naopak skvelo fungujúce tempo deja mi prišlo veľmi vhod. Má to veľmi nápadité bojové choreografie a vidieť Jackieho v takzvanom Rage móde bolo výborným spestrením posledného súboja, ktorý mohol byť o pár minút kratší no aj napriek tomu prekvapil odlišnosťou. Humor tu nie vždy funguje a trochu by som vytkol aj prestrih medzi jednotlivými scénami, kde to sem tam pôsobilo mätúco. Zábavný film to ale je a očarí hlavne vďaka Jackieho bojovému štýlu a jeho fyzickým zdatnostiam spojením s humorom. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný film s Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dosť dobrý príbeh o študentovi bojových umení, ktorý sa snaží pomôcť svojmu kamarátovi, ktorý zradil svoju školu a zaplietol sa do zločinu a tak mu musí Jackie Chan pomôcť tým, že porazí šéfa zločineckej skupiny. Akcie tu je dosť, ale zase nie až tak veľa ako vo filmoch Škola hada alebo Majstrov syn. A aj kvalitou sú na tom o niečo horšie, ale stále si udržujú dobrú úroveń. Najviac sa mi páči veľmi dlhý a aj výborný finálny súboj, ktorý bol pre Jackieho Chana určite mimoriadne náročný a to hlavne jeho prvá fáza, kde ešte prehráva, pretože hlavný záporák na ńom predvádza mnohé drsné metódy. Zaujalo ma hlavne vykrúcanie rúk na množstvo spôsobov. Ale veľmi dobré je aj oslobodenie tohto záporáka, kde trojica zločincov napadne skupinu ochrancov zákona, ktorá ho prevádza a potešia aj po choreografickej stránke zaujímavé súboje s mečmi alebo so stolčekom. Z hereckého obsadenia tu poteší ešte aj Biao Yuen. V rámci týchto klasických kung-fu filmov patrí Mladý majster medzi to lepšie, ale na už spomínané filmy Škola hada a Majstrov syn nemá. Síce neakčné scény mi tu pripadajú zaujímavejšie, ale akcia kvantitou aj kvalitou zaostáva a chýba mi tu aj tréning. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 73%. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Obstojně zábavný, nikoliv však zběsile vtipný bojový film zakládající si na efektní technice, akrobacii a především úhybných manévrech. Bojovník se stolicí (rozuměj: stoličkou), muž s provazem, boj obřích "housenek" a samozřejmě Chanovo umění při každé příležitosti - to vše je výborně pohybově promyšlené. Jen mám výhrady ke dvěma zrychleným scénám, které vypadají hrozně křečovitě. Samotnou kapitolou je pak megalomanský závěrečný střet, ten sice přináší obrovskou porci skvělého kung-fu, ale kolik toho Jackie Chan ustojí, to už je moc... 7/10 ()

ali-n 

všetky recenzie používateľa

Vyzerá to tak, že začínam Jackieho filmografiu spoznávať nejak z opačnej strany - stále viac sa objavujú jeho staršie veci a je to len dobre. Pretože to, čo napríklad ponúka Mladý majster miestami hraničí rýchlosťou s bojovými hrami. Ťaťko opisovať, ale za všetko len tie využité predmety, ktoré sa stali akousi JC značkou: fight-dance s vejárom, súboj dvoch stolčekov či ázijské bolero. Jackie nie vždy vyhráva a to je dobre. No a vo finálnom zápase predvádza živé napružené boxovacie vrece a jeho súper tretiu kozmickú rýchlosť a lámačky Kinga z Tekkenu. Obdivujem tohto šialenca s priezviskom Chan. MOJE NAJ - Ja blázon som doteraz používal vodu z fajky na polievanie kvetov. .-))) ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (11)

  • V snímke bola prezentovaná do tých čias najdlhšia bojová scéna v kung-fu filmoch. (Peter-1307)
  • Záverečná bojová scéna mezi Dragonem (Jackie Chan) a Kamem (Ing-Sik Whang) měla v původní kinoverzi přes 15 minut, čímž se stala do té doby vůbec nejdelší natočenou bojovou scénou. V novějších verzích filmu je však již většinou zkrácená. (Raztubyl)

Reklama

Reklama