Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se střetávají sousední kung-fu školy v turnaji o velkou prestiž. Škola mistra Thana vyhrává každý rok jen díky tomu, že jejich soutěžící oddíl vede Tigr, nejlepší žák školy. Ten se ale nechá podplatit, pod záminkou se vyhne soutěžení a potají vede konkurující oddíl. Ten vyhraje. Rozlobený Than schazuje vinu za náhradníka Tigra - Draka (Chan), kterému za to dělá ve škole peklo.Pak se ale dozví pravdu a Tigra vyhodí. Po velké hádce odejde i Drak s cílem najít Tigra a přinutit ho, aby se vrátil a mistra odprosil. Zaplete se však omylem s policií, která si ho splete s hledaným zločincem, a navíc rozhněvá žáky konkurenční školy. Do toho všeho uteče z vězení obávaný bojovník, pan Khan, ke kterému se připojí Tigr... Drak, který má v zádech policii i lumpy, to však nevzdává a díky své znalosti bojového umění se brání. (matestlust)

(viac)

Recenzie (79)

Stanix 

všetky recenzie používateľa

Jackieho první samostatná režijní tvorba, pokud se nemýlím. Souboje jsou zábavné, i když je vidět že jejich humorně laděnou atmosféru bylo nutno ještě dopilovat, což se mu v následujících filmech dle mého názoru více než povedlo. Pokud budu tohle považovat za počátek tak vrcholem byla beze sporu policejní sága ( 1 a 2 ) a Relikvie. Pokud tohle vezmu v potaz, tak se jedná o vcelku zábavnou a odpočinkovou záležitost. ()

ali-n 

všetky recenzie používateľa

Vyzerá to tak, že začínam Jackieho filmografiu spoznávať nejak z opačnej strany - stále viac sa objavujú jeho staršie veci a je to len dobre. Pretože to, čo napríklad ponúka Mladý majster miestami hraničí rýchlosťou s bojovými hrami. Ťaťko opisovať, ale za všetko len tie využité predmety, ktoré sa stali akousi JC značkou: fight-dance s vejárom, súboj dvoch stolčekov či ázijské bolero. Jackie nie vždy vyhráva a to je dobre. No a vo finálnom zápase predvádza živé napružené boxovacie vrece a jeho súper tretiu kozmickú rýchlosť a lámačky Kinga z Tekkenu. Obdivujem tohto šialenca s priezviskom Chan. MOJE NAJ - Ja blázon som doteraz používal vodu z fajky na polievanie kvetov. .-))) ()

Reklama

KoRner 

všetky recenzie používateľa

V upútavke starých VHS na tento film hlásali: "Jeden z nejlepších akčních filmú". A mali pravdu - Jackie je tu v TOP forme a kreativita jeho súbojov je bezkonkurenčná. Plus hefty s policajtovou rodinou ma ešte stále dokážu rozosmiať. PS: Neviem prečo tu všetci spomínajú jednoduchý dej, keďže staré Hong Kongské "road" filmy majú presne v tom to čaro... ()

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Od podobných filmů zpravidla nelze očekávat perfektně promyšlenou zápletku, ale tady byl scénář slabomyslný snad až příliš, přičemž to nejlepší bylo naservírováno hned v úvodu - čínský "lví tanec" neměl chybu. Souboje byly vesměs choreograficky náročné, nápadité i vtipné, ale místy bylo patrné, že nejsou opravdové, jenom dobře nacvičené. Jackie Chan mě zkrátka tentokrát nedostal zdaleka tak, jak jsem předpokládala, nicméně 3* si určitě zaslouží. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

V hongkongských akčných komédiách to býva tak, že všetci sa najprv debilne ksichtia a potom plačú. Tu je to naopak, najprv plačú a až potom príde ksichtenie a vylomeniny. Je to dobre alebo nie? Každopádne kedysi som na tomto kúsku frčal. Dnes už som bohvieako nadšený nebol, rozbieha sa to veľmi vlažne, postupne prituhuje, Jackie šaškuje s policajtom a jeho famíliou, zahráva sa s jeho vzácnou fajočkou, hádžu sa vzájomne do blata... No v extázi som nebol, lenže potom prišiel záverečný megasúboj a to bola teda paráda ktorá mi rozpumpovala krv. Besný, zábavný, vtipný - na toto sa čakalo a jedine to dvíha hodnotenie tak vysoko. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (11)

  • Pre verejnosť sú prezentované 2 oficiálne verzie filmu - jedna 106 minútová (NTSC) Hong Kong cut a 90 minútová medzinárodná - international cut. (Peter-1307)
  • Snímka katapultovala Jackieho Chana medzi hviezdy hong-kongského filmového neba. (Peter-1307)
  • Vo filme zaznela pieseň "Kung Fu Fighting Man", prvá, ktorú naspieval a nahral Jackie Chan. (Peter-1307)

Reklama

Reklama