Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Animovaný
  • Dráma
  • Sci-Fi

Recenzie (84)

plagát

Deadpool 2 (2018) 

Ešte šialenejší ako naposledy. Deadpool 2 priviezol so sebou partiu ďalších postáv, ktoré prispeli poriadnou porciou humoru. Je to opäť krvavé, brutálne, plné parádnych akčných sekvencií, ktoré sprevádza trefný humor a nechýba ani štýlová hudba. Deadpool tu vtipkuje jedna radosť a aj keď sa miestami už príliš tlačí na pílu a nie úplne všade to pasuje je to stále to pravé. Príbeh je zaujímavý, plný prekvapení aj keď osobne už cestovanie časom vo filmoch veľmi nemusím. Napriek tomu to spracovanie bolo výborné, a to hlavne vďaka slušnému tempu, ktoré len miestami spomaľuje niektorými nie až tak zaujímavými scénami. Postavy majú charizmu a tá chémia medzi nimi je na nezaplatenie. Pokračovanie teda rozhodne stojí za to a odporúčam pozrieť aj režisérsku verziu, ktorá obsahuje vyše 10min. ďalších scén.

plagát

Bojovník (2019) (seriál) 

Jeden z najlepších seriálov aký som do teraz videl. Tento príbeh zahŕňa všetko a perfektne kombinuje akciu, napätie, brutalitu, osudovosť, drámu, romantiku, zvraty proste všetko (vrátane štýlového umeleckého úvodného intra). Je tu veľké množstvo postáv, ktoré si obľúbite a pri ktorých budete mať pochopenie preto čo robia. Scenár je fantasticky napísaný a vďaka skvelému hereckému obsadeniu (najväčšie esá Andrew Koji, Jason Tobin, Olivia Cheng, Kieran Bew či Joe Taslim) sú situácie a momenty ešte viac zaujímavejšie a napínavejšie. Veľkú zásluhu má aj hudba, ktorá sadla do obdobia 19. storočia ako vyšitá a celému seriálu dala tu správnu atmosféru. Súboje sú krásne natočené, choreograficky slušne zvládnuté a to vďaka dobre umiestnenej kamere a správnemu strihu scén. Brutalitou a krvou sa nešetrilo čo len viac podchycuje dobu, v ktorej sa zákony nebrali až tak vážne a viac sa porušovali ako dodržiavali. Priestor tu samozrejme dostala aj politika, ktorá do príbehu prilievala olej do ohňa a v pozadí ťahala za nitky. Môžem tak zhrnúť, že všetky série boli výborne spracované po každej stránke (druhá séria je vrchol seriálu) a lúčiť sa s postavami nebolo jednoduché. Finále bol fascinujúci zážitok, ktorý ma prekvapil a poriadne zaskočil. Zopár dejových liniek sa tu pekne uzavrelo no nie všetky a to možno trochu zamrzí. Napriek tomu vynikajúci seriál pre každého no najviac zrejme poteší milovníkov bojových umení. Seriál je natočený na motívy spisov legendárneho Bruca Leeho a verte, že je to tam poriadne cítiť.

plagát

Deadpool (2016) 

Jedinečný! Ryan Reynolds sa pre túto rolu narodil. Tento film je stelesnením toho najlepšieho, čo na postave Deadpool milujeme. Má to svoju totožnosť a tým nádherne vyčnieva z pomedzi všetky ostatné marvelovky. Úžasná krvavá akcia plná nápadov, perfektný humor a charizmatické postavy, ktoré som si neskutočne obľúbil. Je tu slušný príbeh, v ktorom ma miesto mimo akcie a humoru aj romantika či vážnejšie dráma momenty. Dialógy plné čierneho humoru, irónie a sprostých slov sú ale skvelo napísané a búranie štvrtej steny je tu bravúrne spracované. Hudba v tomto filme je kapitola sama o sebe. Perfektný výber skladieb, vďaka ktorým dané scény pôsobia ešte viac cool a zapamätateľne z toho robia jeden z najlepších komiksových klenotov.

plagát

Hell Hath No Fury (2021) 

Čistokrvné a obstojné béčko, ktoré sa odohráva počas druhej svetovej vojny. Jednoduchý no decentný príbeh, ktorý neurazí a zároveň ponúkne slušne natočené prestrelky. Herecké výkony miestami škrípu, a to platí aj pre niektoré dialógy, ktoré sú úsmevné no ako celok je to v rámci možností dobre. Najzaujímavejšími postavami sú ale rozhodne Daniel Bernhardt ako nácek Von Bruckner a Nina Bergman ako Marie. Technická stránka filmu je fajn len škoda tých smiešnych vizuálnych efektov. Oddychovka na jeden večer. Film je inšpirovaným historickou udalosťou.

plagát

Smrtiaci príliv (2016) 

Jedno z veľkých prekvapení, ktoré som v tom čase videl aj na veľkom plátne. Výborné tempo, úžasná nálož nápadov, skvelé momenty, krásne farby, vynikajúca kamera a sympatická hlavná postava, ktorá používa rozum. Scény so žralokom sú skvelé a aj keď v niektorých momentoch to kazí slabšie CGI sú výborne natočené. Jednoducho výborný survival thriller plný adrenalínu, neľútostného žraloka bojujúceho s odvážnou surfistkou, ktorá musí bojovať o život v neľahkých podmienkach.

plagát

Opičí človek (2024) 

Monkey Man alebo keď sa Ong-Bak stretne s Johnom Wickom! Perfektne zrežírovaný akčný film, ktorý sa hrdo inšpiruje už spomínanými filmami. Dev Patel v roli Bobbyho je veľký sympaťák, ktorého motiváciu chápete, súcítite s ním a tak sa stáva viac ľudskejším a bližším pre diváka. Výborný film o pomste, ktorý dominuje neskutočne výborným soundtrackom, neopozeraným indickým prostredím  a krásne natočenou akciou. Miestami síce rozstrasená kamera kazila bojové choreografie no napriek tomu film servíruje úžasnú akciu plnú kontaktných súbojov. Príbeh je jednoduchý no má v sebe emócie, myšlienku, zmysluplné dialógy a dobrý spád. S radosťou by som si dal nejaké chytré pokračovanie. Pre ľudí čo milujú filmovú sériu John Wick a páčia sa im filmy ako Extraction 1,2 či Atomic Blonde je to povinnosť.

plagát

Neuveriteľný Hulk (2008) 

Druhý MCU film šiel kvalitou oproti prvému Iron Manovi dole no nie až tak tragicky, (62% momentálne) ako sa momentálne nachádza. Zmena hereckého obsadenia bola dobrou voľbou a rozhodnutie naviazať na prvého Hulk (2003) bolo správne. Príbeh je zaujímavý a aj keď sa v ňom nachádza veľa predvídateľných scén ide o dobre namixovanú komiksovku. Akcia je výborná, dravá plná slušnej porcie adrenalínu. Hulkovo besnenie je v tomto filme neskutočne dobre spracované, a to sa týka aj samotného dizajnu postavy. Záporák v podaní Tima Rotha je tým pravým súperom a jeho premena na Abominationa a následne záverečný súboj sú tými najlepšími scénami vo filme. Za mňa veľmi dobrý príchod Hulka do MCU, a to záverečné cameo vyčarilo vtedy úsmev nie jednému z nás.

plagát

Hulk (2003) 

Film, ktorého kameňom úrazu bola vtedy ešte nedostatočná technológia vizuálnych efektov. Všetky tie vizuálne efekty až na zopár výnimiek (armáda vs. Hulk, zmutované psy vs. Hulk) pôsobia komicky a vtipne. Transformácia z Brucea Bannera na Hulka má svoje čaro a aj napriek divnej mimike a grimás sa na to celkom dá pozerať aj dnes. Niektoré scény sú horšie niektoré lepšie. Samotnú akciu sa tu v rámci možností podarilo natočiť celkom dobre, aj keď ju v istých momentoch kazia spomínané vizuálne efekty. Čo sa týka príbehu tak ten je spracovaný veľmi dobre. Do filmu zakomponovali aj komiksové okná, vďaka čomu to ešte viac pripomínalo komiksový film. Herecké obsadenie na čele s Ericom Banom bolo veľmi sympatické a takmer každá postava mala pochopiteľný motív pre svoje činy. Sklamanie pre mňa bolo aj finále, od ktorého som čakal oveľa viac a rovnako sklamal aj záporák, ktorého zachraňovalo jedine herectvo Nicka Noltea. Inšpiráciu z Dr. Jekkyla a pána Hydea a Frankensteina je tu ale cítiť a to sa celkom podarilo. Dnes sa už na tento film pozerám hlavne nostalgicky a za tento riskantný pokus ostanem rád.

plagát

Iron Man (2008) 

Prvá kapitola veľkolepého MCU začala výborne. Robert Downey Jr. v roli Tonyho Starka je neskutočne charizmatický a jeho herectvo je jeden veľký plus tohto filmu. Príbeh je zaujímavý, pútavý a niekoľko krát veľmi pekne prekvapí svojimi ikonickými scénami a momentmi. Audiovizuálna stránka filmu je fantastická a vidieť po prvý krát vo filmovom spracovaní oblek Iron Mana (Mark 3) je čistá radosť. Akcia je super a aj keď jej nie je až tak veľa, dokáže veľmi zabaviť. Dialógy sú dobre napísané a veľmi trefný je tu aj humor. Takmer všetky postavy majú charizmu (vrátane záporáka) a veľkú časť z nich si rýchlo obľúbite, a to aj skvele naprogramovaného Jarvisa. Hudobná stránka filmu je zapamätateľná, trefná a výborne podchycuje tón filmu. Je to neskutočne vydarená komiksovka, ktorá patrí medzi tie najlepšie komiksové filmy a ktorá dokázala príjemne prekvapiť a vďaka nečakanej po titulkovej scéne prichystať pôdu pre dnes už známy MCU vesmír, ktorý ešte vtedy išiel tým správnym smerom.

plagát

Saw 2 (2005) 

Pokračovanie je samozrejme o niečo horšie a slabšie ako jeho predchodca. Čo ale nemôžem odoprieť filmu je snaha o odlišnejší smer a celkový posun v príbehu, ktorý zodpovie na zopár otázok z prvého filmu. Jigsaw tu dostane oveľa viac priestoru a je tou najzaujímavejšou postavou filmu. Vďaka charizme Tobina Bella a veľmi dobre napísaným dialógom sú rozhovory medzi Jigsawom a vyšetrujúcim detektívom Ericom Matthewsom to najlepšie v tomto filme. Majú myšlienku a sú dosť na zamyslenie. Brutalita je tu vystupňovaná a oproti jednotke je jej oveľa viac, a to hlavne vďaka novým pasciam a viacerým postavám, ktoré sa ocitnú v Jigsawovej hre o život. Postavy až na Amandu sú nezaujímavé a ich smrť vás v konečnom dôsledku ani nemrzí, a to aj vďaka ich hlúpemu správaniu, ktoré je často krát až nelogické. Hudba je tu opäť super a finále vám pekne pospája súvislosti v deji. Nie všetko dáva zmysel, ale ide o veľmi dobre pokračovanie, ktoré príbeh posunulo o niečo ďalej.