Reklama

Reklama

Železný opičák

  • Hongkong Shao nian Huang Fei Hong zhi: Tie Ma Liu (viac)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Železný Opičák je ve svém městě něco jako Robin Hood - bohatým bere a chudým dává. Wong Kei-Ying se dostane do rvačky se zloději, kteří se ho snažili okrást. Vojáci si toho všimnou a je zatčen spolu s mnoha občany, kteří jsou podezřelí z toho, že se vydávají za Opičáka. Wong Kei-Ying slíbí pomoc při dopadení lupiče. Jeho podmínkou je, že propustí ostatní lidi. Bohužel jeho syna si tam nechají jako záruku, aby jim spolu neutekli. (sheen)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (79)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Vzhladom na to, ze (okrem Tigra a draka) som nikdy nebol fanusikom martial arts filmov, tak mi trvalo kym som sa do toho dostal. Nakoniec velka spokojnost. Aj ked ta choreografia bola na mna too much (a praca so strihom detailov bez poriadnej navaznosti ma az iritovala). Story pekne gradovala, konflikty boli zaujimave ale viac nez hlavne postavy ma bavilo to decko. Akcne aj emotivne sceny s nim boli vylozene super a najma vdaka nim som si to uzil. Mozno kvoli odlisnemu snimaniu preferujucemu dlhsie a prehladnejsie zabery. 8/10 ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ existuje nejaká osoba, ktorá určuje trendy vo filmoch s bojovou tématikou, je to Yuen Woo-ping. Stál pri zrode hviezd ako sú Jackie Chan, Donnie Yen, či Jacky Wu. Je to človek, ktorý sa sústredí primárne na akciu a preto sú jeho režijné počiny akciou priam natrieskané. Iron Monkey, kde spojil svoje sily so svojím dlhoročným spoločníkom Donniem Yen, sa dá označiť za vrchol jeho tvorby ako režiséra a akčného choreografa zároveň. Je to film, ktorý bol, je a aj navždy zostane inšpiračným zdrojom pre nové generácie filmov s bojovou tématikou. Nájdete v ňom scény, ktoré boli neskôr mnoho krát napodobené v ďalších filmoch, nájdete v ňom scény, ktoré nenatočí takýmto spôsobom už nikto, nájdete v ňom scény, ktoré vám vyrazia dych. Teda ak to, čo sa pred vami na obrazovkách bude odohrávať, dokážete vôbec vstrebať. Prajem každému, aby toto dielo dokázal doceniť a neoznačil ho len ako "film s lietajúcimi číňanmi" :-(. (10/10) ()

Reklama

H34D 

všetky recenzie používateľa

Yuen Woo-ping se zde opravdu vyřádil - choreografie dotažená až na samotnou hranici absurdity, kdy hlavní postavy v podstatě létají, jsou rychlejší než blesk, silnější než superman a jejich obratnost nezná hranic - místy to působí směšně, pro někoho možná i trapně, ale zatraceně dobře se na to dívá... Scénář je jako obvykle u kung-fu filmů spíše vedlejěí a omezuje se na prostý souboj dobra a zla, nebo-li ochránce chudých proti chamtivému vládci, avšak vzhledem k různým Drunken Masterům, Tygřím klecím apod. není tak špatný, naopak je docela adekvátní. Škoda jen toho staromódního ozvučení úderů a svištění větru při promáchnutí pěstmi, či jinými údy :) 7/10 ()

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Železný opičák, maskovaný hrdina, který (má blíž k Zorro mstitelovi, než Robinovi Hoodovi) ztrpčuje život místnímu zkorumpovanému úředníkovi a pomáhá chudému lidu. Námět nic moc, ale o ten nejde, protože v těchto filmech je vcelku jedno, jakou záminku si scénáristi najdou. Především tady jde o souboje a trochu humoru. Oba dva bijci jsou ve skvělé formě a je radost na to koukat, ale přiznám se, že bych mnohem raději viděl Donnie Yena bez drátů a zrychlených záběrů. Když jde o fantasy, nemám proti nectění fyzikálních zákonů nic, ale tady to nebylo třeba. Choreografie byla velmi dobrá a tvůrci by si vystačili i bez té přepálenosti. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pribeh o Cinskom Robinovi Hoodovi - Zeleznom opiciakovi. Rongguang Yu konecne v poriadnej ulohe kde sa predvedie jak po hereckej tak bojovej stranke. Pribeh je obohraty, ale aj po miliontykrat funkcny a vsetky postavy su skvele natolko, ze ma bavilo sledovat ich osudy. Prave vdaka nim som vynimocne pretrpel aj lietacie kung-fu, ktore je neraz zrychlovane. Vsetci sa tam riadia heslom: kto stoji pocas bitky na zemi je luzer. A to si piste, ze tam nikto nechce byt za luzra. Nastastie su bitky kontaktne, takze som si ich predsalen trochu uzil. Naviac sa tam neraz predvadzaju tak sialene veci, ze aj ked su uplne nerealne, tak su ohromujuce a aj ked su nonstop vsetci zaveseny na lanach, tak z toho citit obrovske usilie vsetkych zucastnenych. Z postav ma najviac bavil Donnie Yen ako otec legendarneho Wong Fei-Hunga a jeho vztah s malym Wong Fei-Hungom v podani kurevsky nadanej dievciny. Donnie zatieni aj hlavneho hrdinu Opiciaka. Na strane zaporakov je demonicky Yen Shi Kwan so svojimi nadanymi dvoma poskokmi. Bavil ma aj komicky zly guverner, ktory si toho vela vytrpi a velkym prekvapenim je tradicny predstavitel totalnych magorov Yuen Shun Yee tentokrat v kladnej ulohe generala v ktorej pôsobi uveritelne. Na state kolena sa skoro uplne zbavil toho sialeneho pohladu. He, he. Takze vo svojom zanri zbesileho lietacieho kung-fu sa rozhodne jedna o spicku. Vyssie hodnotenie by som dal ak by boli bitky pojate normalne a film sa este o takych 10-15 minut viac venoval tym skvelym postavam. Az mi je luto, ze nevznikla skutocna dvojka v ktorej by sme sledovali dalsie osudy tychto postav. Ten film pod nazvom Iron Monkey 2 sa tvárme pre zachovanie dusevneho zdravia, ze neexistuje. 7/10. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama