Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Dráma
  • Krimi

Recenzie (715)

plagát

Čas (2021) 

Dlho som takto nápaditý film nevidel. I keď ako to už s časom býva i tú platí, že kto sa s časom zahráva, väčšinou prehráva. No aj tak je tá hlavná myšlienka a nápad takto na "novo" využiť potenciál času  obdivuhodný. Ostatné prvky sú mysteriózne omáčky z maximalne prepísknutým finále. No ako som písal na začiatku, originálne to je a preto si to zaslúži 4 červené hviezdy.

plagát

Uncharted (2022) 

Uncharted je v prvom rade výborná hra pre konzolu PS. Je pútava, akčná, dobrodružná, logická s dobrým príbehom. Všetci čo hrali všetky diely, ako ja mi určite dajú za pravdu že Tom Holland nebol dobrá voľba.  Je tam možno zopár dobrých momentov (lietadlo) ale nič extra zaujímavé to nebolo. Wahlberg hral priateľského mentora až príliš nepriateľsky a povahovo sa Sully nepodobal na toho herného.  Celkovo Vám nechcem pľuť na zážitky ale mne teda tvorcovia tohoto filmu na ne riadne napľuli.

plagát

Virus:32 (2022) 

Do veľkej rodiny zombie hororov sa tento snímok zapíše ako jeden stých lepších. I keď nemrtvých je tu tak ako aj inde mnoho, vyhne sa to nejakému hromadnému zabíjaniu. Je to skôr o budovaní atmosféry, čo sa tu docela podarilo. Škoda, že neskôr to začne upadať do roviny klišé a hlúpych scén (napr. prebehnutie cez basketbalové ihrisko trvá neskutočne dlho a zábery v strihu sa ako keby vracali znova a znova bližšie k dverám. O tom, že zombíci nedokážu dobehnúť hlavných hrdinov i keď im vlastne dýchajú na chrbát radšej nehovorím)

plagát

Zajatci času (2017) 

Nebolo to najhoršie, ale že by ma to na zadok posadilo tak to určite nie. Idea rýchlych dní, ktorá sa zmení v niečo oveľa horšie však každý i nepozorný divák spozoruje už niekde na začiatku príbehu. Dej ubieha, nenudí i keď je to celé odohrané v interiéry. Takéto filmy by možno boli zábavnejšie na divadelných doskách. Koniec bol vcelku dobre vymyslený, žiadny skok časom sa totiž nekončí happyendom....

plagát

Pod vodou (2020) 

Filmu sa nedá uprieť svižnosť, akčnosť i dramatické scény. No tiež mu nemožno neskritizovať plno hlúpych klišé, ktoré tento snímok sprevádzajú. Kamarátske vzťahy i charaktery postáv boli vcelku dobre zvládnuté a i za ten naozaj malý čas sa snimi stihnete zoznámiť a možno im budete aj fandiť. No v deji sa nevyhneme ohraným veciam, ako zatopené chodby, zaseknuté výťahy a podobne. Stewartovej behanie len v tričku a nohavičkách mi prišlo ako odkaz na podobne klaustrofobický Votrelec z Ellen Rypleyovou, ktorá sa tiež promenádovala polonahá v smrteľnom nebezpečenstve. Ešte raz musím pochváliť rýchlosť tempa ktoré strhne ale na druhej strane takýto námet bol oveľa lepšie spracovaný už skôr v hitoch Guľa alebo Priepasť. Takže tentoraz za dve +

plagát

Neviditeľný (2020) 

Hlavná predstaviteľka veru veľa krásy nepobrala. Herecký talent a um tiež nie. Scenár je malý twister, má svoje zvraty, ale i tak sa väčšinou drží klasickej línie, ktorá pri technických možnostiach dnešnej doby pracuje s neviditeľným, tak že herec pred kamerou v drvivej väčšine naozaj nie je. Takže žiadne veľké trikové dobrodružstvo nečakajte. Je to skôr film o budovaní atmosféry a strachu, ktorý to robí cez dlhšie zábery na rohy a kúty miestnosti, v ktorom vám v objatí dramatickej a démonickej hudby vsugeruje, že niekto, alebo niečo tam v tých dverách skutočne stojí. Za toto veľké plus. Ostatné je všetko už videné inde.

plagát

1917 (2019) 

Film je zaujímavý už len vďaka prevedeniu dojmu jedného záberu, ktorý Vás dokáže upútať na celú dĺžku snímku. Po technickej stránke je to krásne vypiplaný a do detailov vyšperkovaný príbeh o dvoch vojakoch, ktorý musia splniť dôležitú úlohu. Tŕňom toho všetkého je však samotný scenár , ktorý je nudný a v ktorom sa vlastne nič poriadne nedeje, okrem dvojhodinovej prechádzky cez zničenú krajinu. Žiadne epické bitky, žiadne dramatické zábery z vojenských polí. Cez to všetko je to však pozoruhodné a určite veľmi náročné natočiť takýto walking simulator a preto si zaslúži našu pozornosť a pochvalu.

plagát

Leví kráľ (2019) 

Otravovali ma tam hlavne tie pesníčky ktoré zbytočne naťahovali dej, ale samozrejme, že príbeh, krásna živá animácia a aj dramatické situácie robia z tejto rozprávky skutočne zábavne dielo, nie len pre deti.

plagát

Muži v čiernom: Globálna hrozba (2019) 

Solídne pokračovanie MVČ. Dobré efekty, prijateľne lokácie a ubiehajuci dej. Herci boli tiež ok. Ale strašne sa to držalo všetkého čo sme už videli v predošlých dieloch, bez inovácii a nejakého väčšieho nápadu skopírovaný obsah. Škoda.