Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný

Recenzie (14)

plagát

Napoleon (2023) 

Skvelý historický film, ktorý nám približuje Napoleonovú povahu, vzťahy, zmysel pre stratégiu. Príliš nerozoberá politiku a nejde do detailov historických kontextov. Takže nečakajte, že odídete z kina s informáciami, ktoré sa vám na základnej škole nechcelo učiť. Tento zaujímavý snímok vám zahrá na city a vyvolá napätie, len ak už nejaké vedomosti máte. Ten film sa volá NAPOLEÓN, takže rieši skôr jeho osobu a správanie. Budete ho obdivovať aj nenávidieť, milovať a ľutovať. Stiahne vám žalúdok, keď viete už vďaka svojím znalostiam, ako veci dopadnú. Joaquin Phoneix si svoju postavu pečlivo vybudoval a bol maximálne uveriteľný a medzi ním a Vanessou Kirby bola tá správna chémia. Napriek mnohým negatívnym ohlasom na to, že film sa pridlho zaoberá ich vzťahom, si myslím, že ich vzťah bol krásnym príkladom na spoznanie NAPOLEÓNA, jeho povahy. Bitky sú úžasne, pútavo natočené. Sú fascinujúce, ale veď fascinujúcou stratégiou sa Napoleón preslávil. Toto je niečo, čo by som vo filme uvítala viac. Je pravda, že boje boli prirýchle na to aké možnosti ponúkajú. No napriek tomu určite choďte do kina a zabavte sa!

plagát

Vrahovia mesiaca kvetov (2023) 

Tá dĺžka naozaj zabíja. Keby sa film o niečo skrátil, tak si nemyslím, že by stratil na hodnote. Zaujímavé rozprávanie o vraždách indiánov, pre ich majetky, ale vrahovia sú jasný hneď na začiatku a to prekvapenie nie je také veľkolepé. Vynikajúce herecké výkony, ale to sa dalo očakávať, čiže nemusíte sa báť, že by herecké legendy sklamali. Dávam tri *, lebo príbeh nebol zlý a ani jeho rozprávanie, ale stratiť preň 3 a pol hodiny sa nevyplatí.

plagát

Hranica (2023) 

Niekto to musel povedať. Krutá pravda o strate ľudskosti. Presvedčivo a citlivo natočený. Je dobré, že tento film vznikol a určite využite svoj voľný čas práve pre tento film.

plagát

Úsvit (2023) 

Odchádzala som z kina spokojná. Videla som krásny, zaujímavý, miestami napínavý a miestami trochu...dobre, tak dosť moralizujúci filmový kúsok. Hlavná hrdinka (Eliška Křenková) je sympatická a film stojí na jej prirodzenom herectve, vďaka ktorému som sa ani chvíľu nenudila. Myslím si, že svojou krásou očarila mužské publikum, ale svojou silnou povahou, emancipáciou a intelektom ohromila najmä to ženské.  Film rozoberá a začína rôzne témy, ktoré nie sú dotiahnuté do konca a presne toto vyčíta veľa recenzentov, ale ja si myslím, že tieto témy sa prirodzene núkali a pridali na dôveryhodnosti doby, čo beriem ako plus, lebo dôveryhodnosť doby sa často stráca pri SK, CZ filmoch.  Hlavná téma presne sadla pre súčasnú dobu (veď to bolo aj cieľom) a zaznela pre mňa osobne jedna zaujímavá a pri tom jednoduchá replika (asi to nebude presná citácia) ,,Neboj, o 5, 10 rokov bude všetko inak. Spoločnosť sa vyvíja" nuž a môžete si to porovnať - vtedy a dnes. Treba povedať, že nejde o prelomový film, ale pre naše české a slovenské publikum pútavo rozpráva o súčasných témach. Tento film, by mal tvoriť štandard televíznych filmov a seriálov. Ak by takéto filmy chodili v televízií, inteligencia a chápavosť v našej spoločnosti, by vyzerala inak.

plagát

Malý princ (2015) 

Malý princ je ten chlapec na oblohe, ktorého smiech počujeme vždy, keď sa pozrieme na hviezdy. Tento animovaný film - inšpirovaný podľa knižnej predlohy Antoina de Saint-Exupéryho – pôsobí naozaj veľmi milo. Myslím, že táto verzia príbehu je ešte citlivejšia, ako ta knižná a film naozaj preskakuje z pocitu do pocitu. V druhej polovici filmu si dovolím tvrdiť, že vyznieva trochu depresívne a nadobudol úplne inú atmosféru ako v prvej polovici.

plagát

Zvuk metalu (2019) 

Nikdy som si nemyslela, že si pozriem hudobný film, plný ticha.  Boli to tie najzaujímavejšie a najoddychovejšie dve hodiny môjho filmového večera, ale vo filme boli aj maličkosti, ktoré ma doslova iritovali.(Joe v znakovej reči niečo hovorí Rubenovi, ale ten sa na neho ani nepozerá) Neboli to obrovské chyby, ale keď som sa vžila do postavy, tak som si hovorila ,,Hej, kámo, prečo neurobíš toto?“ Nejde tu o dej, logiku, či vyriešenie niektorých vecí. Film nejde do detailov čo? Ako? Prečo? Chce len predať niekoľko, zaujímavých myšlienok.  Hlavnú úlohu stvárnil Riz Ahmed a jeho herecký výkon bol naozaj presvedčivý. Je ako stvorený pre túto úlohu. V jeho veľkých očiach sa neustále skrýva, bolesť, strach a hnev. Je vidieť, že neustále, vo svojom vnútri vedie monológy, boje a nevie nájsť pokoj...ach krásny film.

plagát

Legenda o pianistovi (1998) 

V poslednom čase mi chýbal kontakt s filmami a hlavne s kvalitnými filmami s pútavým dejom, zaujímavým obsahom a s nezabudnuteľnými hereckými výkonmi. Toto všetko a ešte viac má film The Legend of 1900. Je to naozaj úžasný film, ktorý chytí za srdce, no zároveň aj pobaví. Od scenára, kamery, zábery až po herecké výkony je naozaj nádherne spracovaný. Ak máte voľných 120 minút, tak ich určite treba využiť práve na pozretie tohto filmu. Hereckým výkon Tima Rotha (T. D. 1900) bol – ako inak- vynikajúci. V jeho tvári je naozaj jednoduchosť a obyčajné zdvihnutie obočia, vo vás behom sekundy, vyvolá inú emóciu. Keď ste ho videli v priestore medzi ľuďmi, tak ste si povedali, že je niečo inak, je na ňom niečo zvláštne.

plagát

Čierna labuť (2010) 

Začnem brilantným hereckým výkonom Natalie Portman. Každý jej pohľad, pohyb, slovo, emóciu som jej uverila a prechádzala cezo mňa. Cítila som tú bolesť ktorú prežívala. Cítila som keď krvácala. Bolo zaujímavé sledovať vývin hlavnej postavy. Na prvý pohľad dokonalá primabalerína, ktorá žije s mamou a je obklopená plyšákmi vo svojej rúžovej izbietke, ale postupne zisťujeme kto je zač, aké sú jej sny, čo ju desí a čo prežíva. Miestami som bola zmätená a šokovaná, lebo som nevedela, čo je realita a čo predstava. Čo sa týka kamier a záberov, tak musím povedať, že ma najviac bavili (a pustila som si ich hneď niekoľkokrát) tie, v ktorých Nina (hl. postava) tancovala a kamera sa hýbala zároveň s ňou. Bolo to krásne, jednoduché, nežné a pomohlo to viac pochopiť čo hlavná postava prežíva.

plagát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Serial má šťastie, že má Henryho Cavilla. Je sympatický a aj talentovaný, len má akúsi smolu na spolupráce... Knižní fanúšikovia budú po pozreti sklamaní a asi to ani nedopozerajú, lebo sa unudia. Aby to nebolo také kritické, tak prvé zoznamovanie postáv je fajn a všade sa začiatky tiahnú, lebo musíme zistiť kto sú naši hrdinovi, čo sú zač a čo je ich úlohou...ale v nejakom momente treba zrýchliť a to sa tu nedeje.