Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenzie (19)

plagát

Noví mutanti (2020) odpad!

Katastrofálny nervák, ale nie z napätia, ale z čakania na koniec. Bez dynamiky, bez hlbšej myšlienky, ploché texty a zápletky. A lesby - povinná jazda.

plagát

Zimné prázdniny (2023) 

Film je posadený do obdobia roku 1971. Nie je veľa čo mu vytknúť. Je to taký obyčajný film o obyčajných ľudských starostiach a tým je neobyčajný. Všetko je inak ako to vyzerá na prvý pohľad, typické postupné odhaľovanie pravdy o životoch jednotlivých aktérov. Nakoniec veľkorysá obeta profesora zachráni študenta. S láskavosťou filmu kontrastuje zanedbaný a nevhodne nastavený školský systém v USA s jeho hlbokou odcudzenosťou od žiaka. A to boli roky sedemdesiate, minulého storočia. Dnes je to určite omnoho horšie. Rozhodne žiadny pozitívny vzor pre nás. Tento film je dôkazom toho, že dobré filmy si vyžadujú scenár venujúci sa vnútorným ľudským starostiam a ich analýze. Dnes sa to nosí málo, potrebujeme hlavne bojovníkov!

plagát

Olejkár (1979) (TV film) 

Ukážka hereckého majstrovstva slovenských hercov. Napätie aj bez krvavých akcií, výborné charaktery. Žiaľ dovolím si porovnávať s dnešnou produkciu, kde prevažne máme pekné ženy, pekných mužov do ktorých sa diváci zaľúbia na prvý pohľad, veľa hovoreného slova bez správnej intonácie, povinný sex, ale chýba dej, napätie, výprava, herci, ....

plagát

Půlnoční nebe (2020) 

Predloha s veľkým potenciálom spracovaná niekedy až naivne detinsky a pateticky. Zmes klišé, ktoré majú v človeku vyvolať ľútosť a hlboké pocity: smrteľne chorý vedec, zabudnuté traumatizované malé dievča v zimnej krajine, tehotenstvo na kozmickej lodi, spievajúci kozmonauti pri oprave, etc. Nuž, ale to je výsledok, keď celý život nereálne žijúci Clooney režíruje. Obsahovo nehodnotný film, vizuálne spracovaný na túto dobu štandardne, zbytočne rozvláčny. Za všetku moju skepsu k tomuto filmu uvediem jednu scénu: chorý vedec s nasadením života sa konečne prepracuje k spojeniu s jedinou kozmickou loďou a namiesto toho, aby rýchlo informoval o dianí na zemi, začne mlčať a bľabotať, až sa spojenie preruší .... no je toto možné, povie si divák? Ak má niekto rád túto tematiku, pozrite si tento fil, ale neočakávajte naozaj hlboký zážitok. Hlavne odkaz tohoto filmu je nulový.

plagát

Pompeje (2014) odpad!

Koprodukčná blbosť. Krvilačný film. Novodobí kvázi hrdinovia sa sekajú rúbu a mlátia hlava nehlava a keď nie, tak ľudia umierajú na výbuch sopky. Vrele odporúčam divákom, ktorí si myslia, že aj po dvadsiatich ranách mečom do zubov, ešte môže niekto vlastnými zubami zjesť jablko ... Ach jaj, čo sa to dnes natáča ???

plagát

Sviňa (2020) odpad!

Nemám rád filmy vytvorené na politickú objednávku, bez ohľadu na to, či slúžia, alebo škodia. Podľa mňa vyvolávanie emócií u ľudí je vždy škodlivé. Treba burcovať rozum. Kde boli autori pred dvoma, troma, štyrmi, piatimi atď. rokmi ??? Teraz na to prišli ??? To predtým nebolo ??? Kto bez filmu nevie ako to v živote "beží" a len film ho prebudí a vyburcuje, je u mňa myšlienkovo mŕtvy človek. Na toto netreba mať ani gule, len peniaze. A má to chybičku krásy, "psi brešú a karavána ide ďalej", možno NOVÁ karavána, ale stále ide ďalej ...... Z tohoto pohľadu hodnotím kvalitu tohoto filmu a jeho hodnotu. Pre mňa je bezcenný. Môže sa páčiť ľuďom, ktorí práve teraz spoznali podstatu moci, ale kto je vzdelaný a sčítaný, má už dávno vymaľované. JE TO ZBYTOČNÝ FILM !

plagát

Ad Astra (2019) 

No ...žiadny extra dej, žiadne extra napätie, žiadne normálne dialógy, patetika na druhú. Ako niekto už napísal, veľa technických nezmyslov, ale to sa dá odpustiť. Pekný kozmos, ale to už by som v roku 2019 aj očakával. Takže absolútne priemerný film. Žiaľ dobrých filmov v tomto žánri je málo. Veľké očakávania a ešte väčšie sklamanie a do toho ten "drevený pes" Brad ...

plagát

Hellboy: Kráľovná krvi (2019) odpad!

Nový Hellboy, je skutočne prepadák na pohľadanie. Že prečo? Žiadny dobrý herecký výkon a postavy bez charakteru. Dej slabučký, predvídateľný, Patetické dialógy, žiadne napätie. No, ale zase je tam veľa, veľa, veľa krvi, násilia, smrti na sto spôsobov a podobných plochostí. Takže hurá, pozerajte, ale netešte sa. To už je slabé aj na komiks.

plagát

Tank (1984) 

No skutočne sa tento film dá vnímať len ako bláznivá komédia. Aj keď to možno tak autor nemyslel a chcel nabudiť u diváka len spravodlivý hnev, je hrozivejšie konštatovanie, že podobné mocenské chúťky sa dejú dnes a stále a vôbec sa nemusíte veľmi snažiť, aby ste zapadli do mašinérie nezmyselného uplatňovania moci. Žiaľ žijeme medzi ľuďmi.....

plagát

Jumanji: Vitajte v džungli (2017) 

Veľmi príjemný, pohodový a nenáročný film, ktorý použil už raz spracované téma v inej podobe. Z každého roška troška, ako sa hovorí, len ten koniec bol tak sladký, až lekvár tiekol z obrazovky. Čakal som veľkolepé spracovanie a zaujímalo ma ako sa popasuje scénarista z tak relatívne jednoduchou témou. A film naozaj neopakuje zaužívané postupy prvého filmu. Dáva spracovaniu tretí neočakávaný rozmer. Film nie je ničím zvláštny, ale priťahuje diváka a drží ho síce nie v extrémnom, ale príjemnom napätí. Dobro vyhráva nad zlom a na sa dobre pozerá. Máme dosť negatívnych vnemov z okolia, ktoré potrebujeme gumovať. A tento film to robí dobre. Nemám viac čo k tomu dodať.