Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna adaptácia historického románu J. M. Hurbana. Dej sa sústreďuje okolo postavy Matúša Čáka Trenčianskeho a rozvíja sa na pozadí spoločensko-politických udalostí v Uhorsku po smrti kráľa Ondreja II. v 14.storočí. Dejová osnova je plná zložitých zápletok a intríg. Hlavnoulíniou je tu ľúbostný vzťah Víta a Milady, popri nej sú však výrazne exponované momenty nenávisti a pomsty, ktorej nositeľmi sú zlatník Aurel a samotný olejkár Hrabovec. Do Čákovho chápania politiky vnáša Hurban ideál slovanskej vzájomnosti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

obri 

všetky recenzie používateľa

Ukážka hereckého majstrovstva slovenských hercov. Napätie aj bez krvavých akcií, výborné charaktery. Žiaľ dovolím si porovnávať s dnešnou produkciu, kde prevažne máme pekné ženy, pekných mužov do ktorých sa diváci zaľúbia na prvý pohľad, veľa hovoreného slova bez správnej intonácie, povinný sex, ale chýba dej, napätie, výprava, herci, .... ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Historická inscenácia zo 14. storočia s veľmi kvalitným hereckým obsadením sleduje osudy hŕstky ľudí, kde nechýbajú intrigy, rôzne komploty a podvodné jednania šľachtickej smotánky. Pekná výprava, ktorá by si zaslúžila dlšiu stopáž. Aj z hľadiska nedopracovaného záveru a charakterov jednotlivých postáv však vyššie ísť nemôžem. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Výborné herectvo ale čo z toho, keď príbeh je nemastný-neslaný alebo aj nedopracovaný. –––– Podstatou takmer každého lieku je jed. ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Ač snímek nemá nic společného s tvorbou pro děti a mládež (pochází z této dílny) jeho kvality jsou nepřehlédnutelné. Výborná historická konverzačka s precizně podchycenou dobovou atmosférou, velmi zajímavou hudbou a, jako vždy, vynikajícím herectvím zúčastněných slovenských herců. Korupce, mocenské intriky a spousta otrávených. Ale i velice slušná psychologická hra a souboj s vlastním svědomím, ústící do silného závěru. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama