Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Navždy a ďaleko

Navždy a ďaleko (1992)

Nie som žiadny veľký fanúšik romantických filmov, ale tento príbeh si ma naozaj dokázal získať. Aj napriek tomu, že je vo filme pár zvratov, v ktorých zažívajú hlavné postavy v podaní Toma Cruisa a perfektnej Nicole Kidman, nepríjemné chvíle, ma snímok naplňuje milým pocitom a po celý čas chcem byť súčasťou kolonizácie Ameriky začiatkom 20. storočia. Za úžasný scenár, réžiu Rona Howarda, ktorého beriem ako jedného z najlepších rozprávačov príbehov a herecký výkon Nicole Kidman, ktorý ma veľmi príjemne prekvapil dávam 5*.

Smrtonosná pasca

Smrtonosná pasca (1988)

Policistka: "... ať už jste kdokoli, tento kanál je vyhrazen pro nouzová volání." John: "No né, milostivá, máte snad pocit, že si objednávám pizzu?!" V dobe keď prototyp akčného hrdinu boli nesmrteľní borci s tvárami Stalloneho, Van Damma alebo Arnieho, ktorých len málokto dokázal poraniť, prišiel Bruce Willis ako John McClane a spolu s fantastickým dejom, réžiou a Alanom Rickmanom vo vedľajšej úlohe zmenil podobu akčného žánru. Hlášky na ktoré už tak ľahko nezabudnem. Heroizmus Johna McClanea, v ktorom sa vidí asi každý pravý chlap. Najlepší akčný film všetkých čias. Silných 5*

Smrtonosná zbraň 4

Smrtonosná zbraň 4 (1998)

Milujem celú túto buddy sériu s Gibsonom a Gloverom, ale obzvlášť mám rád posledný 4 diel, ktorý je celkom dosť kritizovaný. Pre mňa je rozhodne najvtipnejší a najpohodovejší. Páči sa mi premena Riggsa z psychopata na pokojného manžela, ktorý sa pripravuje na rodinný život. Jet Li pôsobí ako hlavný "villain" naozaj dobre. Hlášky ako vždy nemajú konkurenciu (okrem McClanea) a dvojica spolu bok po boku ťahajú celú sériu k záveru. Beriem film ako skvelé ukončenie dnes už kultového počinu Richarda Donnera.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Historický veľkofilm, ktorý oprávnene získal 5 oskarov a myslím si, že si ich zaslúžil aj viac. Minimálne Scott si zaslúžil oscara aj za réžiu, na ktorého bol film tiež nominovaný. O výkone Russela Crowa ani nemusím nič hovoriť, Maximusa zahral výborne. Podľa môjho názoru je to Scottov najlepší film a to píšem s plným vedomím toho, že stvoril diela ako je Královstvo nebeské, Blade Runner, či Čierny jastrab zostrelený! Nemôžem film ohodnotiť inak ako piatimi hviezdičkami. Bravo!

Tak dobre, ako sa len dá

Tak dobre, ako sa len dá (1997)

Greg Kinnear bol skvelý. Helen Hunt bola skvelá. No po vzhliadnutí filmu som si položil jednu otázku: Je Jack Nicholson najlepší herec všetkých čias? Pravdepodobne áno. Výkon, ktorý podal v tomto snímku bol viac ako brilantný, ako keby si povedal, že všetkým predvedie ako sa to naozaj robí. Povedal by som, že je to najlepšia komédia akú som kedy videl. 5* bez debaty!

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok (2017)

Tak to bola jazda! Od začiatku do konca fantastická zábava, ktorá ma absolútne pohltila. Za mňa najlepší film, ktorý je súčasťou MCU. Chris Hemsworth sa utrhol z reťaze a svoju postavu povýšil na oveľa vyššie priečky. Za skvelú zábavu, husiu kožu zo soundtracku a prekvapenia, ktoré by som nečakal dávam 5*!

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Nolan si naozaj trúfol. Z komiksovej predlohy urobil temný krimi thriller, ktorý už možno nikdy nebude prekonaný. Celá Nolanova trilógia patrí bok po boku Pánovi Prsteňov a Krstnému otcovi k najlepším filmovým trilógiam všetkých čias! Hudba, ktorá k napínavému deju úžasne sedí, Bale - herec, ktorý dal pravý význam slovám "Ja jsem Batman" , ďalej Heath Ledger, ktorý podal jeden z najlepších výkonov celého herectva a prekonal dokonca Jokera, ktorého si zahral veľký Jack Nicholson. Film nemá žiadnu chybu a patrí k najväčším skvostom, ktoré kedy boli v kinách premietané. Jednoznačne 5 hviezdičiek, tu naozaj nie je o čom!

Top Gun

Top Gun (1986)

Tony Scott dal Tomovi Cruisovi pozvánku stať sa filmovou hviezdou. Cruise túto pozvánku prijal a zbytok už je história. Táto dvojica spolu vytvorila kultový snímok a postavu, na ktorú sa v tej dobe hral asi každý chlapec. Za skvelú zábavu a soundtrack dávam 5*!

Armageddon

Armageddon (1998)

Ak katastrofický film tak jedine tento. Pre mňa je tento film už klasikou. Ak by to v telke dávali v pondelok a potom aj v utorok, určite by som to pozeral oba razy. Bruce Willis by mohol hrať aj starca, ktorý sa dennodenne zašťáva a bol by ten najväčší frajer v Hollywoode. Pre mna absolútne hrdinský film, ktorý síce je úplne mimo realitu, ale je to jediný film, pri ktorom revem jak malý chlapec. A o emóciach to predsa je, nie? Harry Stamper forever in our hearts!

Vôňa ženy

Vôňa ženy (1992)

Al Pacino podal myslím si jeden z najlepších hereckých výkonov, ktoré kedy vyšli na biele plátno a dal divákom neuveriteľne silný emocionálny zážitok. Celý snímok je vlastne postavený na jeho výkone a on si to patrične užíva. To ako zahral slepca, to som vážne ešte nikdy nevidel. Mal úplne nepríčetný pohľad a počas celého filmu som nenašiel na jeho hraní ani jednu jedinú chybičku, v ktorej by ma napadlo, že on nie je skutočne slepec. Dostali sme naozaj to čo od drámy chceme a na to, že nie som fanúšik tohto žánru bol som absolútne pohltený dejom a pri tango scéne alebo pri Frankovom prejave pred zhromaždením mi po tele hodili neskutočné zimomriavky!