Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dobrodružný

Recenzie (63)

plagát

Perinbaba a Dva svety (2023) odpad!

Strašné, po každej jednej stránke. Spolu s Tajomstvo a zmysel života horúci adept na najhorší film roku.

plagát

Tajomstvo a zmysel života (2023) odpad!

Kvôli tomuto filmu by malo ČSFD zriadiť ešte jednu možnosť hodnotenia, a to konkrétne "totálna chujovina!", lebo ešte aj ten "odpad!" je lepšie stráviteľný. 154 minút života v riti. Pán Vachler, ak máte psychické problémy, tak miesto sledovania podvodných ezoterikov na YouTube radšej navštívte odborníka, lebo nádor veľký ako basketbalová lopta pozitívnym prístupom skutočne nevyliečite.

plagát

Super Mario Bros. vo filme (2023) 

Film, ktorý budú fanúšikovia hry milovať. Film doslova praská rôznymi odkazmi na hru samotnú. Príbehovo je to taktiež fajn. Nakoniec ťažko robiť príbeh na základe hry, ktorá poriadny príbeh nemá. Suma sumárum. Skvelá pripomienka pamätníkom, a deti tiež pobaví. Keď ale dieťa a fanúšik hry nie ste, môžete tento film bez obáv preskočiť.

plagát

Sherlock (2010) (seriál) 

Zimomriavky som mal len u posledného dielu, ale to vôbec nevadí. Stále sa jedná o výnimočný seriál, kde je akcia a napätie budované cez analýzu a dedukciu, čo je príjemná zmena oproti väčšine nových kriminálok, kde sa stále viac a viac tlačí do popredia akcia ako taká. Spolu s Mostom za mňa najlepšie kriminálne seriály.

plagát

Znamenia (2002) 

Tento film mi ako malému zarobil na návštevu psychológa. Môžem teda hodnotiť inak, ako 5/5? Mrazivá dych berúca jazda.

plagát

Mandalorián - Season 1 (2019) (séria) 

Azda najlepší seriálový počin takto roka. Toto je smer, ktorým by sa malo nové Star Wars uberať. Sila a všetko s ňou spojené, je to v úzadí a sledujeme akciu ako zo starej školy. A práve akcia je hybnou silou tohto skvostu. Akčné scény sú rýchle a strhujúce. Nechýba ani humorná vložka. Postavy sú výborne napísané. Či už sa jedná o záporákov, alebo kladné postavy. Každý si nájde svojho obľúbenca. Pár výhrad sa nájde, ale sú tak drobné, že je škoda o nich hovoriť. Teším sa na druhú sériu a dúfam, že bude rovnako skvelá, ako táto.

plagát

Sopranovci (1999) (seriál) 

"Pamätaj si časy, ktoré boli dobré." Za mňa jeden z najlepších seriálových počinov. Miesto bedlivo vystavaného deja tu dostávame komplexný hlboký pohlaď do života mafiánskej "rodiny" na sklonku zlatej éry Cosa nostra. Sledujeme každodenné starosti, ale i radosti. Silné a jedinečné charaktery sú samozrejmosťou. Dalo by sa povedať, že práve na nich tento seriál stojí. Správanie a vývin jednotlivých postáv. Hlavne vývin Soprana juniora ma vzal za srdce. Priznávam, že tento štýl ma nechytil hneď, ale po pár dieloch som si ho zamiloval. Je to príjemná zmena od lineárnych dejoch. Pohľad do civilného života takejto netradičnej rodiny je určite niečo, čo by si milovník klasických gangteriek nemal nechať ujsť. Už len kvôli tomu skvelému koncu. :)

plagát

The Wire - Špína Baltimoru (2002) (seriál) 

Všetko, čo je zlé na dnešnej kapitalistickej demokracii, to je krásne v The Wire popísané, so všetkou gráciou a úctou k rozprávaniu obrazom, seriálovo. Dostane sa vám teda napätie, prekvapenie, premyslený príbeh aj psychológia postáv, až zvrátene nádherný vhľad do komplexného systému ako taký zločinecký svet funguje a vyzerá. To všetko neuveriteľne uveriteľné, až úplne tej vykonštruovanej realite uveríte, čo je jedine dobre, protože tvorca Špíny Baltimoru, David Simon, tento seriál až tak úplne od detailov nevymyslel len zo svojej hlavy. Nechal se totiž inšpirovať zo skutočných udalostí, zo skutečných prípadov, incidentov a životných osudov, pretože 12 rokov pracoval v Baltimore ako kriminálny žurnalista.

plagát

Zbohom synu (2019) 

Fascinujúce, aké príbehy dokáže napísať život. Ale asi by bolo lepšie, ak by nič nepísal.

plagát

Pod vodou (2020) 

Kristen Stewart v nohavičkách. :3 A naviac ten film aj skvelo vyzerá.