Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dokumentárny

Recenzie (68)

plagát

Le Mans '66 (2019) 

Trochu ma mrzí že skutočné fakty museli byť trochu (viac) ohnuté, aby bol dej napínavejší a bolo zarobené aj na nejakú tú zápletku. To ale nič nemení na fakte že z filmárskeho hľadiska ide určite o zaujímavý film. Filmy so stopážou nad dve hodiny za mi zvyknú protiviť, no na tento som sa tešil už dlhšie. Nakoniec som ho pozrel behom víkendu hneď dvakrát. Skvelé filmové obsadenie a skvelá kamera dokáže vtiahnuť do deja tak, že čas je len nepodstatnou veličinou. Koniec koncov, dve sošky za strih a strih zvuku hovoria za všetko.

plagát

Jason Bourne (2016) 

OK, môže byť, ale Bourne je a vždy bude "len" trilógia.....

plagát

Největší podvod v historii cyklistiky (2013) (TV film) 

Dokument ako taký je celkom fajn. No po prečítaní knihy "Tajné preteky" od Daniela Coyle a Taylera Hamiltona musím dať 3*. Dokument ide ako z rýchlika a nepozastavuje sa nad akýmisi kľúčovými momentami z celej aféry. Mohol byť raz tak dlhší čo by celému vysvetleniu určite pomohlo.

plagát

Päťdesiat odtieňov sivej (2015) 

Tak ja neviem, knihu som nečítal a ani to v pláne, takže neviem aký bol pôvodný námet. Ono to vôbec nemuselo byť také zle. Keď si odmyslím zopár scén tak to mohol byť milý príbeh typu "žili šťastne až kým nepomreli". Takto mi pár okamihov, ktoré prilákali do kina najviac divákov prišli zbytočné, priam až nasilu zaradené do filmu. Ak si ich teda odmyslím a prižmúrim oči.....

plagát

Chlapčenstvo (2014) 

Bol som dosť skeptický voči tomuto filmu a tak trochu (z trailerov a recenzií) som nechápal jeho nomináciu na oskara. No po zhliadnutí mám na to iný názor. Tento film je výnimočný. Niečo iné ako všetky filmy doteraz. Našiel som sa v ňom toľko krát že by som to ani nezrátal. Nie je to taký ten klasický klišé film o dospievaní akých sme videli mraky. Zobrazuje to, o čom je skutočne dospievanie chlapca, a nie len "klasické" problémy v škole a puberta. Fakt zaujímavý snímok aj keď miestami ma minutáž priam ubíjala v druhej polovici sa film rozbehol a trochu aj začal dávať zmysel čo sa snaží od začiatku povedať.

plagát

Interstellar (2014) 

Bravo! Toto nie je film pred ktorý si kúpite za vedro pukancov a vedzte že ak si ho kúpite nezjete ani jeden. Nolan dokázal urobiť výnimočné majstrovské dielo ktoré široko-ďaleko nemá konkurencie a zas o čosi preskočiť latku, ktorú si už sám dal dosť vysoko. Nikto iný by nebol schopný tak bravúrne podať film s toľkou vážnosťou. To že Zimmer má filmovú hudbu v malíčku je absolútne bez debaty, no čo predviedol tu, ufff... prirovnal by som to k Hitchcockovmu Psychu, kde hudba posunula na nový level už aj tak geniálny film. To že som bol voči filmu skeptický a šiel naň len kvôli menu pri kolónke "réžia" je na facku.

plagát

Fakjú pán profesor (2013) 

Film presne ako sinusoida. Vtipne sceny striedali úplne trápne a tie striedajú úplné klišé. Ale vtipné to celkom bolo, no budiš za tri...