Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krátkometrážny
  • Horor

Zaujímavosti k filmom (4)

Nočná mora v Elm Street

Nočná mora v Elm Street (1984)

V scéne, kedy Nancy (Heather Langenkamp) príde do jej izby cez okno navštíviť jej priateľ Glen (Johnny Depp), sa ona pozrie do zrkadla a vzdychne si: "Panebože, vyzerám na 20 rokov." Herečka mala v čase natáčania naozaj 20 rokov, pričom jej postava má iba 15.

Havran

Havran (2007) (študentský film)

Scéna, kde E.A.Poe (Boublík) nájde v pivnici Lenoru a tá mu následne zmizne, sa natáčala v podzemných priestoroch kapucínskeho kláštora a kostola v Bratislave počas jedného večera. Štáb bol zavretý celý čas v podzemí, a až keď skončilo natáčanie, zistili, že počas toho, ako dole točili, nad nimi horel kostol - menší požiar sa však podarilo rýchlo uhasiť a nevyzeral vôbec vážne, preto nikto nechcel zbytočne rušiť filmárov pri natáčaní.

Havran

Havran (2007) (študentský film)

Socha Palas Atény, ktorú má Poe na stole, bola odliata špeciálne pre film, autor sochy, sochár Samuel Benčík, ju odlieval s jednou rukou - pravú ruku mal s ťažkou zlomeninou v ortéze. Socha sa po skončení natáčania nešťastnou náhodou rozbila.

Samotári

Samotári (2000)

Do filmu sa nedostala dejová línia Vesny (Labina Mitevska), ktorá tak ostala vedľajšou postavou: mladá sympatická Vesna sa do Prahy vidala hľadať svojho otca, čo niekoľkokrát vo filme odnie, no tento motív nie je ukončený, pôvodne v scenári však mala Vesna svojho otca nájsť - je ním Hankin (Jitka Schneiderová) otec, takže Vesna a Hanka sú nevlastné sestry.

Reklama