Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Krimi

Zaujímavosti k filmom (30)

To

To (2017)

Tvorcovia si dovolili mierny odklon od celkového dizajnu Pennywisea (Bill Skarsgård). Jeho kostým bol inšpirovaný štýlom obliekania z rôznych ľudských epoch - od stredoveku, cez renesanciu až po viktoriánske obdobie. Tvorcovia tým chceli ukázať, že Pennywise nie je obyčajný klaun, ale jeho prítomnosť siaha do rôznych historických období ľudstva.

To

To (2017)

Jack Dylan Grazer (Eddie Kaspbrak) v skutočnosti pre postavu Richieho (Finn Wolfhard) vymyslel mnoho vtipov. Viacero dialógov medzi ním a Wolfhardom bolo improvizovaných.

To

To (2017)

Hoci Andymu Muschiettimu sa Sophia Lillis (Beverly Marsh) na konkurze veľmi pozdávala, svoju rolu skoro nedostala. Producenti tvrdili, že nepôsobí dostatočne dievčensky, keďže mala krátke vlasy a bola pomerne nízka (pri niektorých scénach musela stáť na škatuli od jabĺk). Rolu dostala pod podmienkou, že vo filme bude mať dlhé vlasy.

Vlk z Wall Street

Vlk z Wall Street (2013)

Margot Robbie (Naomi Lapaglia) uvedla k natáčení erotické scény v dětském pokoji toto: „Když kolem nás technici připravovali osvětlení, tak jsem posunula Leovu (Jordan Belfort) hlavu na stranu a řekla mu, že mi stínil. Bylo na něm vidět, že nevěří tomu, co se právě stalo, že jsem mu řekla, aby mi uhnul a fyzicky ho posunula. Myslím, že už mu hodně dlouhou dobu nikdo nic takového neřekl. Vypadal extrémně šokovaný, ale bylo to docela vtipné.“

Little Ashes

Little Ashes (2008)

Pattinson (Salvador Dalí) uvedl, že ve scéně, při níž ve filmu masturbuje, skutečně onanoval. Podle něj by předstíraná scéna prostě nefungovala.

Stroskotanec

Stroskotanec (2000)

Počas natáčania Tom Hanks (Chuck Noland) utrpel reznú ranu na nohe, ktorá bola údajne napuchnutá dva týždne. Keď konečne išiel do nemocnice, diagnostikovali mu život ohrozujúcu infekciu stafilokokom.

Syriana

Syriana (2005)

Keď sa točila scéna mučenia, George Clooney bol ťažko zranený, keď utrpel poranenie hlavy. Aj keď vedel, že má bolesti, lekári mnoho týždňov neboli schopní diagnostikovať presný charakter zranenia. Až kým neurológ, brat Lisy Kudrow zistil, že Clooney mal únik mozgového moku a dostal náležitú liečbu. Údajne bolesť bola taká intenzívna, že Clooney premýšľal o samovražde.

Skvělé dobrodružství Billa a Teda

Skvělé dobrodružství Billa a Teda (1989)

Keď Napoleon na konci filmu ukončí svoju prezentáciu, Ted zahlási: „Nemyslím si, že to bude fungovať". Mapa, ktorú Napoleon použil pri prezentácii, znázorňuje francúzsku inváziu do Ruska. Známy francúzsky cisár pri nej utrpel porážku.

Návrat do budúcnosti

Návrat do budúcnosti (1985)

V scéne, kde Marty (Michael J. Fox) s kapelou hrajú pred porotou, sa jeden z porotcov postaví a povie, že sú príliš hluční. Tým mužom je Huey Lewis – autor piesní "The Power of Love" a "Back in Time", ktoré sú súčasťou soundtracku. Skladba, ktorú Marty s kapelou hrajú, je prerobená verzia "The Power of Love".

Prelet nad kukučím hniezdom

Prelet nad kukučím hniezdom (1975)

Keď McMurphyho (Jack Nicholson) pripravujú na elektrošoky (sestra mu krémom natiera spánky), Nicholson v origináli povie „A little dab will do ya". Táto veta sa v scenári nenachádzala. Pôvodne bola súčasťou reklamy na Brylcreem gél, ktorý bol populárny v 60. a 70. rokoch minulého storočia.

Mlčanie jahniat

Mlčanie jahniat (1991)

Na filme spolupracovala aj americká FBI. Podľa niektorých správ bolo dôvodom ich spolupráce povzbudiť ženy, aby sa pridali do ich radov.

Spider-Man

Spider-Man (2002)

Vo filmovom dome Parkerovcov aj v skutočnom živote žijú Parkerovci.

Spider-Man

Spider-Man (2002)

Dom Parkerovcov stojí na Ingram Street 20, Forest Hills, Queens.

Scarface

Scarface (1983)

Pri natáčaní scén s kokaínom malo drogu znázorniť sušené mlieko. To však režisérovi (Brian De Palma) nezapasovalo a rozhodol sa ho nahradiť niečím iným. De Palma však odmietol prezradiť, akú látku na zobrazenie kokaínu použil. Obával sa, že diváci stratia ilúziu reality.

Bojovníci

Bojovníci (1979)

Filmové kamióny boli pri natáčaní strážené skutočným newyorským gangom nazývaným „The Mongrels". Jeho členovia si denne prilepšili o 500 dolárov.

V ako vendeta

V ako vendeta (2005)

Vo filme sa objaví scéna, kde postava vytvorí písmeno V z domina. Na to museli použiť až 22 tisíc kusov domina, ktoré približne 200 hodín pripravovali štyria profesionálni montéri.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

V scéne, kde pod mikroskopom pozorujú hadiu šupinu, sa dá vidieť detail marihuany.

Reklama