Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Dráma
  • Fantasy
  • Komédia

Zaujímavosti k filmom (14)

Westworld

Westworld (2016) (seriál)

Meno postavy Anthonyho Hopkinsa (Robert Ford) je odkazom na skutočnú osobnosť divokého západu, Roberta Forda, ktorý sa "postaral" o najznámejšiu osobnosť divokého západu, Jesseho Jamesa.

Hannibal

Hannibal (2013) (seriál)

V 9. epizóde druhej série (Shiizakana) rieši Jack Crawford (Laurence Fishburne) vraždu, kedy sa vrah vydával za zviera. Meno vraha, Randall Tier, priamo naznačuje, že ním je, keďže výraz "tier" znamená v nemčine zviera.

Walking Dead

Walking Dead (2010) (seriál)

Do roly Guvernéra (David Morrissey) bol pôvodne obsadený John Hawkes. Ten si to však premyslel a odmietol s dôvodom, že nie je dostatočne dobrý pre stvárnenie tejto postavy a že AMC nájde určite niekoho lepšieho ako je on.

Sicario: Nájomný zabijak

Sicario: Nájomný zabijak (2015)

Keď na konci filmu odchádza z Katinho (Emily Blunt) domu Alejandro (Benicio Del Toro), rozoberá Glock bez uvoľnenia uzáveru, pričom uzáver len potlačí vpred a vypadne. Toto však pri použití akejkoľvek sily nie je možné.

Sudca

Sudca (2014)

Dve pesničky, ktoré zazneli v prvom traileri, sú "Hills To Climb" od Tima Myersa a "Walkabout" od skupiny We Are Augustines.

300: Vzostup impéria

300: Vzostup impéria (2014)

V 300: Bitke pri Termopylách (2006) hrali nesmrteľných skutoční herci, avšak Noam Murro sa rozhodol použiť "motion capture" na zachytenie pohybov nesmrteľných a potom sa ich obleky a masky dorobili digitálne. Na konci 85. minúty však môžeme vidieť neprirodzený pohyb jedného z nesmrteľných.

Godzilla

Godzilla (2014)

Výraz Godzilla, japonsky Gojira, je zložený z 2 japonských slov, a to gorira (gorila) a kurija (veľryba).

Reklama