Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Krimi

Recenzie (524)

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Plne suhlasim so vsetkými pozitivami ( vizuálne, technicky ódy etc) dve výhrady. Prvá: Prijatie Paula, pieskoludmi velmi zbrklé a druhá: Od polovice filmu som presne vedel čo sa stane o 10 minút. Inak velká spokojnosť.

plagát

Predátor 2 (1990) 

Prva hodina je úplne odlišná od tej druhej. Začína to ako typická 90 tkova kriminálka, kde je vela policajných ég, každy nadava, špina a prišlo mi to to moc pritiahnute z vlasy, až úsmevne miestami (gangy ako šamani a podobne), druha hodina od scény metra ked sa film odohráva po tme a je komornejší mi prišla velmi dobrá a dosť ma bavila. Síce koniec k povahe Predatorov mi neprisirl adekvátny, ale inak spokojnost.

plagát

Oppenheimer (2023) 

Najlepší životopisny film, ktory som doteraz videl. Deštruktivný odkaz filmu velmi silný, tak ako remeselné zpracovanie po všetkých stránkach (kamera, strih, herci, atd). Murphy, Downey Jr, Nolan nominácie na Oskara by boli zaslúžené.

plagát

Indiana Jones a Nástroj osudu (2023) 

Nenudil som sa, ale čakal som viac. Finále pres čiaru, remeselne film ok, ale Spielberg chýba. Specialne efekty miestami velmi nedopečené, co pri filme za 300$ Mega nedava zmysel.

plagát

Expedícia: Džungla (2021) 

V džungli to Rockovi ide. Hned po vitajte v džingli jeho druhy najlepši film, a nie jeho zásluhou. Fajn zábavna jednohubka pre celu rodinu s dobrým príbehom, fajn hercama a prehladnou akciou.

plagát

Thor: Láska a hrom (2022) 

Výborný Christian Bale v zaujímavom námete, zabitý tonami nevkusných vtipov.

plagát

Top Gun: Maverick (2022) 

Momantálne 11. Nej film na CSFD to určite nieje. Každopadne v rámci svojho "flight" žánru a letného blockbusteru je to špička. Ani sekundu som sa nenudil a snad prvý krát po dlhej dobe mi bolo jedno, že film ma klasické klišé a ide podla predvidatelného scenára. V IMAXe som si to užil, jak opening, tak nadupané finále s unikátnými akčknými sekvenciami a vlastne aj všetko medzitým. Tom Cruise si podobne ako svojho času Steve McQueen, Jackie Chan, stavia separatnej pomník do filmového análu, ktorý nebude možno plne docenený filmovými cenami ale milovníkmi filmu. Je to vzácnosť, vážme si ju. O pár rokov ked sa Tom Cruise rozhodne vrátiť na domovskú planétu na vesmírnej lodi ktorú bude určite sám pilotovať, nám budu servirované bezpohlavné CGI vyplachy od ceckatého Diesla a jemu podobných fušerov.

plagát

Scary Movie 3 (2003) 

Je to blbe a trápne. Ale pred rokmi v kine ked som mal 15 rokov som sa bavil.