Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenzie (17)

plagát

Invalid (2023) 

Po veľmi pomalom rozjazde, pre mňa trochu trápnymi dialógmi, sa to v druhej polovici rozvinie na veľkolepú jazdu. A potom to naberá grády... V múzeu sa strhne famózna bitka a smeruje to ku krásnemu záveru. Po veľmi dlhej dobe drám konečne slovenská komédia. Trochu uletená, trochu balkánska a s najvtipnejším českým "cigánom". Tešme sa z toho.

plagát

200 metrov (2020) 

Príbeh ozajstného človeka - Palestínca, ktorý nie je teroristom, len otcom, manželom, robotníkom... Vystihnutá atmosféra zložitosti vzťahov medzi Palestíncami a Izraelčanmi na úrovni každodennosti. Pre mňa najsilnejší moment na prechode medzi zónami, zobrazená surovo, bez príkras (videl som aj naživo, ale my občania EÚ  a Izraelci sme si sedeli pohodlne v autobuse). Poučné z pohľadu kam až človek môže zájsť, aby sa dostal k svojej rodine – Mustafa a na druhej strane kam až môže zájsť kvôli svojej potrebe „zdokumentovať“ cestu a pritom ohroziť život ostatných – Anne. Krásne plynúci dej, ťaživá atmosféra.

plagát

Útek do divočiny (2007) 

Tak toto ma zaujalo príbehom a posolstvom. Film, ktorý tak trochu môže zmeniť pohľad na to, čo je v živote dôležité a ako ísť za svojim cieľom. Aj keď nie každá cesta sa končí šťastne.

plagát

Rukojemník (2014) 

Stručne zhrniem. Dobrý slovenský film, ktorý sa oplatí vidieť.

plagát

Veľké preteky (2013) 

Povinné pre každėho fanûšika TdF a cyklistiky. Poteší aj keď veľmi neprekvapí.

plagát

Bornholmská ulice (2014) (TV film) 

Komorné až dojímavé svedectvo o dobe, ktorú niektorí ešte pamätáme.

plagát

Správny chlap (2010) 

... taký obyčajný film o neobyčajných ľuďoch v Nórsku... Veľmi ľudský príbeh s krásnym nadhľadom a originálnymi prvkami. Odporúčam.

plagát

Čierna mačka, biely kocúr (1998) 

Krásna atmosféra na brehu Dunaja, vtipné charaktery postáv a veľmi dobrá hudba, ktorú počúvam už niekoľko rokov a neomrzela sa mi. Jedným slovom Kusturicov majsterštuk.

plagát

Kto to tam spieva (1980) 

Veľmi dobre vykreslené povahové vlastnosti Balkáncov. Zaujímavá mozaika postáv a jednotlivých príbehov s vykreslením charakterov. Zaujali ma aj hudobné glosy dvoch mladých cigánov aj obrazové stvárnenie krajiny. Pre mňa veľmi, veľmi vtipné, hlavne ten autobus po naložení prasiatok, ale hlavne že pravidlá sa musia dodržiavať... Jeden z najlepších filmov, ktoré som za posledný rok videl.

plagát

Testament (2007) 

Ďalšie Kusturicove majstrovské dielo. Hrejivý príbeh vzťahu deda a vnuka, milo zobrazený príbeh prvej lásky a farbisto vykreslení balkánski mafiáni. To všetko spájajú vtipné dialógy a situácie, v ktorých sa ocitá Tsane. Poetikou mi trochu pripomína Jakubiskove filmy (aj tá lietajúca postava).