Reklama

Reklama

200 metrov

všetky plagáty
Trailer 1
Palestína, 2020, 90 min (Alternatívna 92 min)

Obsahy(1)

Mustafa a jeho manželka Salwa žijú v 2 dedinách, ktoré sú od seba vzdialené 200 metrov, no od seba ich oddeľuje izraelský múr. Keď sa jeho syn dostane do nemocnice, ponáhľa sa za ním, no na izraelskom kontrolnom stanovišti mu odoprú vstup. Ale Mustafa sa nevzdáva. Z 200 metrov dlhej cesty sa stáva odysea, ktorá je dlhá 200 kilometrov, Mustafa sa však nezastaví pred ničím, len aby sa dostal na izraelskú stranu k svojmu synovi. (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (15)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Vůbec mě to nevzalo. Náhledy do rodinného života jsou nicneříkající a pokud chtěla režie vykreslit, jak rodina trpí nuceným odloučením, tak se jí to nepovedlo. Stejně tak mě nijak nechytla odyssea, kterou musel hlavní hrdina absolovovat, aby se dostal k zraněnému synovi. Nenašel jsem tu nic dramatického, nic co by mě donutilo hlavnímu hrdinovi alespoň trochu fandit a nic, co by izraelsko-palestinské vztahy ukazovalo ne v jiném, ale alespoň v nějakém světle. Hlavní hrdina zahrál dobře a totéž se dá říct i o ostatních, ale herci jsou po hříchu tím jediným, co tady stojí za řeč. 30% ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Priamočiara dráma o zložitosti života Palestínčanov, žijúcich na západnom brehu Jordánu. Mustafa je obyčajný robotník. Práca sa však dá zohnať len na izraelskej strane a naviac tam žije jeho žena s deťmi. Ťažkú životnú situáciu mu tak komplikuje okrem zdravotných problém aj každodenná tortúra s povoleniami. To jedného dňa vyústi do nutnosti prekročiť hranicu ilegálne. V prevádzačovom aute sa stretne zaujímavá zmes ľudí, takže dráma otca snažiaceho sa dostať za svojím zraneným synom sa pre niektorých mení na drámu o život. Produkcia síce nie je hollywoodska, ale kvalitná a samotný príbeh má dostatočný náboj. Herci sú prirodzení a veľmi dobre zosobňujú svoje charaktery. 70% ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tieto palestínske filmy sú fakt srdcervúce :( A čo je horšie, tu netreba vymýšľať ani žiadne okázalé fikcie, stačí ukázať realitu (samozrejme, trochu zdramtizovanú pre filmové účely). Nám nezainteresovaným sa určite "machruje" a ľahko sa nám hodnotí, ale pre ľudí, čo v tom žijú, to musí byť nesmierne ťažké. Taký bol aj príbeh Mustafu a Salwy, ktorých delí nesmierne ďalekých 200 metrov. Áno, je to Mustafova vina, že nemal v poriadku doklady, inak by sa cez checkpoint dostal jednoducho. Ale tento film je o inom, a síce o separačných stenách, ktoré rozdelili krajinu ako za čias železnej opone v Berlíne. A to je v 21.storočí veľmi smutné. Film napriek všetkej realistickej tragike pôsobil trochu plytko, a mám pocit, že potenciál zostal akosi v úzadí - aj preto len 3*. ()

dom156 

všetky recenzie používateľa

Člověk si musí k tomu tématu najít cestu, což se mi zde úplně nepodařilo. Situace v pásmu Gazi není jednoduchá, nicméně ve mě to žádné citové zabarvení k hrdinovi či dramatu nevyvolalo, což je asi největší problém. Bez citového zabarvení se jedná o velmi smutný příběh, se solidním výkon hlavního herce a průměr. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Road-movie ako sa patrí, dokonca aj z kufra Passatu po cestu krajinou rozdelenou neberlínskym múrom s takmer žiadnou nádejou na jeho pád. Ženský element v aute na takejto ceste to riadne ozvláštňuje a komplikuje, no aspoň zjednodušuje prechádzanie stresujúcich checkpointov. Záver bol dosť narýchlo, akoby im nezostalo dostatok filmovych minút a museli to stihnúť do obligátnej hodiny a pol. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (4)

  • Film bol natočený v Tulkarme na Západnom brehu Jordánu v roku 2019. (Arsenal83)
  • Film bol vybraný ako jordánsky príspevok pre najlepší medzinárodný hraný film na 93. udeľovaní Oscarov, no nominovaný nebol. (Arsenal83)

Reklama

Reklama