Reklama

Reklama

Testament

  • Česko Závěť (viac)
Trailer

Tsane žije v zapadnutej srbskej dedinke so svojim dedkom - vynálezcom Živojinom, ktorý chce, aby mu vnuk pre smrťou  ešte splnil tri zdanlivo jednoduché želania. Pre Tsaneho sa však splnenie prianí starého otca značne skomplikuje, obzvlášť, keď sa zo svojej rodnej dedinky vydá predať kravu a nájsť si nevestu. Cestu mu čoskoro skríži podsvetie a ani iné mestské nástrahy na seba nenechajú dlho čakať...Aj vo svojom zatiaľ poslednom filme ostáva oslavovaný režisér Emir Kusturica verný svojmu typickému rukopisu - bujnej fantázii, temperamentnému humoru a pulzujúcej balkánskej hudbe, z ktorých vytvára príťažlivú a pestrú zmes, okorenenú magickým realizmom. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (179)

venus 

všetky recenzie používateľa

Zavet není úplně Kusturicova špička, ale i tak mě potěšil. Jako obvykle nechybělo plno originálních detailů, vtipné scénky, trable se zvířátky, divoká svatba, to vše zahaleno v balkánsky divokém magickém realismu! Je pravda, že tentokrát Kusturica trochu vše překombinoval a přeplácal, ale já mám jeho filmy ráda, tak se v tom nebudu šťourat :) ()

farmnf 

všetky recenzie používateľa

Je to poněkud slabší, zbytečně překomedializované. Spousta pádů a výbuchů. Nicméně velmi slušná komedie s pověstnou Kusturiromantikou (Chlapec s krávou hledá lásku ve městě a najde) Muzika je zase skvělá i když od jiných lidí než jsme u Emira zvyklí. Zase tam něco pořád lítá vzduchem tentokrát je to vystřelený cirkusák. Nečekejte Život je čudo a vůbec ne Dom za vešanje...ale dá se to---Dopsáno 6/2010: Tak tu muziku dělal Stribor Kusturica, mám CD, je to perfektní. Jestli je to Emirův synek, to musí být táta hrdý.... ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Nepravděpodobnější důvod vzniku filmu byly 60. narozeniny filmového festivalu v Cannes. Noví diváci a fanoušci Kusturicových komedií si mohli zamluvit sedadlo v první řadě zatímco diváci, kteří už nějaký jeho film viděli mohli žádat o zlevněné sedačky. Je to smělý a hlučný film, schizofrenicky rozdělený. Příliš karikované postavy, aby byly brány vážně a příliš násilný, aby se dalo smát. ()

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Wau...nevím, co k tomu říct, naprosto úchvatné, neskutečně zábavné a vcelku dost nečekané, zajímavé a především něco absolutně netradičního pro západoevropskou, americkou či asijskou kinematografii. Tohle opravdu mohli natočit jen Srbové asi...v životě jsem viděla snad jen jeden snímek, který mi charakterem a vtipem tento připomínal a to byl ruský svéráz. Ale tento snímek byl ještě lepší protože nebyl jen o chlastu a rybolovu (no spíš jen o chlastu). Bavila jsem se od začátku do konce, nenašla jsem tu ani jedno hluché místo, které by tam bylo zbytečné. Ten dědula neměl chybu......P.S. myslím, že se teď asi zaměřím na tohoto zajímavého autora Kusturicu a pokusím se objevit určitě nečekanou krásnu balkánských filmů. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Olala tohle byla naprosto neskutecna super jizda. V podstate takovej typickej Kusturica, s originalnim pribehem, kterej tu ale vlastne neni vubec podstatnej a celej film je vlastne sled naprosto dokonalejch komedialnich scen. Ale pritom film drzi pohromade, rozhodne se nerozpada na jednotlivy sceny. Kdyz se dej odehrava na vesnici, prislo mi to jako takova pohodova letni komedie o jednom dedovi vynalezci a jeho vnukovi. A kdyz se dej presune do mesta, tak to zase pripomina trochu romantickou komedii a trochu beckovej akcni film. Protoze tady se dobrou tretinu filmu rube particka vymletejch mafianu s dvojkou holohlavejch, ne o moc chytrejsich, bratru a pouzivaj k tomu vse co jim pride pod ruku od pistoli, pres samopaly, tezky kulomety az po raketomety. Necekejte zadny krvavy jatka, on tady vlastne ani nikdo nechcipne, ale proste smes komedialne pojatejch prestrelek, spousty paradnich postav, skvelejch vtipku a naprosto fantasticky a misty dost urvany hudby dava dohromady skvelou komedialni jizdu, ktera paradne zvedne naladu a ty dve hodiny utecou jako nic. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)
  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)

Reklama

Reklama