Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenzie (121)

plagát

Kung Fu Panda 4 (2024) 

Za mňa premrhaná šanca. Relatívne nemastný neslaný dej, podľa mňa celkom jednoznačný vývin, dalo sa to spraviť možno jednoduchšie a s väčším dôrazom na vývoj postavy Po ako spirituálneho vodcu a Zhen ako dračieho bojovníka. Každopdáne animácia fajn, Jack Black klasika super ale inač, už dosť beznápadité. Malo to skončiť u 3jky. Pre decká však pohodový animák.

plagát

Hrozba smrti (2024) 

No myslím, si že bola chyba poňať Road House ako thriller, to vôbec. Ako nejaká akčná komédia je to v pohode, možno ubrať na vážnosti a pridať zopár blbín a bolo by to vlastne aj dosť dobré. Takto mi prišli tie akože dramatické scény a akože psychologické faktory, kto je so mnou kamoš ten nedopadne dobre, dosť zbytočné a vlastne otravné. Vlastne takto, film sám o sebe je blbosť. Ale za floridu dávam hviezdu, za Gyllenhaala, ktorý proste vyzerá ako čurák s tými jeho samoľubými úškľabkami ale zároveň je to sympoš s klasicky dobrým výkonom to je ďalšia hviezda a samozrejme za Connora, ktorý celkovo predviedol úplne šialený komický prvok a ktorého som si užíval v každej scéne a chcem ho vidieť ešte v ďalších filmoch, pretože buď to má ten chalan talent alebo to nehral (prikláňam sa k možnosti číslo dva). Inač je to len tak jednohubka a určite neodporúčam ísť do toho s očakávaním filmu s dejom.

plagát

Aquaman a stratené kráľovstvo (2023) 

No vyložene ma to nebavilo ale zas ani to nebolo tak strašné. V podstate typicky superhrdinský film, viac vizuálnych efektov, celkom v pohode akcia. Ale samozrejme preraziť to nemá čím a rýchlo to upadne do zabudnutia.

plagát

The Beekeeper (2024) odpad!

Solídna zmeská klišé, dementného príbehu a absolutné mizerných NPC postáv. Toto bola taká chujovina, že som mohol hrať tipos bingo, akú väčšiu debilinu si dokážu vymyslieť. V polke filmu som si želal, aby to skončilo, no ono sa to dokonca ešte vystupňovalo. Ak písanie scenáru vyzeralo tak ako call centrum so všetkými drogami vo filme, potom všetko chápem.  Okrem toho, že to nemalo hlavu a pätu, tak tu máme ešte absolútne mizerné výkony hercov a fakt nechápem že sa na to polovica osadenstva dala ukecať. Ako Stathama ešte chápem. Skasnúť peniaze za 10 slóv, ktoré opakuje dookola, tak to sa oplatí. Ale tí ostatní fakt nechápem. Nevraviac o Emmy Raver, ktorá tu mala hrať druhé husle. S takýmto výkonom by mohla ísť tak max do Uragánu a aj to by ju Peter Marcin prešťal. Fakt sa to nedalo pozerať, ani len ako pozadie a to mám klasické Stathamovky rád. Toto je také, že chcem byť John Wick, ale som z Aliexpresu a ešte ma aj oklamali a poslali mi hovno v papieri. Vyhnite sa tomuto a radšej si pozrite Fast and Furious. Tam by takýto shit ani len nedali do vedľajšej scénky. Určite nepozerať.

plagát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Poriadna nálož. Dlho som si neužil nič tak dobré v podaní animovanej story ako práve Blue Eye Samurai. Štýl kreslenia krásne sedí do tématiky a príbehu, postavy sú zaujímavé a každý moment čakáte, čo sa stane ďalej. Retrospektívy do minulosti, lekcie v prítomnosti, viaceré postavy, každá s určitým backgroundom a vlastným cieľom, nečakané zvraty. Je tu všetko, no zároveň to nie je umelé, ale krásne plynulé. Postavy sa správajú uveriteľné a napriek hordám pokosených nepriateľov to celé pôsobí realisticky. Myslím, že každý si dokáže zo seriálu niečo odniesť. A teda prosím pekne 5.diel, to bol Masterpiece. To prelínanie vyprávanej story, s minulosťou a súčastnosťou. Krása. Proste must seen.

plagát

Marvels (2023) 

Fuh, no 2 hviezdy dávam lebo nechcem pôsobiť, že som toxický. Pravda ale je, že the Marvels nemá príliš čo ponúknuť. Je to klasický príbeh, bez nejakých zaujímavých zvratov, nič extra vtipné, nič extra akčné, nejaké tie hrdinské monológy a taká marvel klasika. Kedysi bol Marvel na vrchole, ale skrz nenažranosť, potrebu byť neustále v kine tvorí jednu farebnú zlátaninu za druhou. Neviem, okrem pár hlášok S.L.Jacksona a nápadu s mačkami som sa len nudil. Ak si to dá niekto ako nejakú oddychovku, pri ktorej si požehlí prádlo tak je to asi ideál.

plagát

Jej telo (2023) 

Nie som najväčší fanúšik česko-slovenských filmov. Její tělo však malo v sebe niečo čo ma zaujalo (zároveň nič iné zaujímavé v kine nehrali :D ). A skutočne. Spôsob prerozprávania filmu sa mi páčil. Je to také iné, než som zvyknutý z domacej produkcie. SKutočne to pôsobí sviežo. Avšak jedna vec mi hrozne chýbala. Príbeh. Pôsobilo to na mňa príliš sterilne, prílíš hĺbavo a niektoré scény boli jednoducho zbytočne pridlhé. Chápem, že to je biografia, ale zároveň to predsa nie je dokument. Čakal som aspoň niečo, čo by mi umožnilo viac pochopiť hlavnú hrdinku, ktorá si prešla v podstate neľahkým osudom. No bolo to príliš málo vysvetľujúce, možno o určitú uroveň príliš morálne napríklad pri scénach v porne, kde to mohlo pôsobiť o čosi tvrdšie. Každopádne na domácu produkciu super. A venovať tomu jeden večerný piatoček, prečo nie.

plagát

Equalizer 3: Posledná kapitola (2023) 

Oproti ostatným equalizerom, toto bolo o čosi nudnejšie. Človek si tu, ale krásne užije nereálnu taliansku idýlku, čo oku lahodí (až na to divne penové cappuccino, ktoré mu tá barbaro isto naliala po 10.00). Zápletka mohla byť troška sofistikovanejšia, akcia nabitejšia a hlavne záver bol asi taký zaujímavý ako leporelo na rovnej ploche. Inač je to klasický equalizer čiže kto má rád 1. a 2., tak 3. filmom nepohrdne. Takže vcelku fajn, ale nič špeci nečakajte.

plagát

Tvorca (2023) 

Nah na sc-fi vcelku priemerná vec, čakal som od toho väčšiu epičnosť, ale zároveň aj troška zmyslu. Je to celé také málo uveriteľné, hrozne pomalé, zároveň však uponáhľané. Príde mi akokeby sa tam otváralo príliš veľa vecí, pričom sa tomu už potom nevenuje lebo však máme hlavný dej, ale ten je zas nemastný neslaný. Hlavný hrdina bol teda pre mňa jeden z najmenej zaujímavých hrdinov s asi nulovou charizmou. Herecký výkon tomu výrazne prospel, tam by človek čakal niečo lepšie. Možno to boli moje očakávania, ale the creator je skôr priemernejší počin, ktorý ľahko zapadne v mori podobných titulov. Do kina by som na to nešiel, ale z nudy sa dá pozrieť.

plagát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Na Rebel Moon som sa fakt tešil. V mojich predstavách sa jednalo o vyspelejšie, špinavejšie a krvavejšie SW. Bohužiaľ to úplne nedočiahlo na moje očakávania, pritom začiatok (scéna v stole) bol sľubný. Celý problém tkvie v pomalšom rozvláčnom deji a slabej akcii. CGI nie je zlé, ale ani úplne dobré (Tarak na gryfovi bol fakt otras). Postavy mi prišli trocha prvoplánové, akokeby sa im snažili dať len takú hĺbku, aby bolo pre diváka nejaké citové zaangažovanie, ak sa tvorcia rozhodnú postavu zabiť, ale zároveň takú hĺbku, aby to pre dej nemalo žiadne následky. Napokon je najväčší problém pre mňa, "veľká" otočka, kedy cca od začiatku filmu asi vieme, čo sa stane, ale naši hrdinovia s obrovským intelektom a taktickým rozumom na to neprídu či zvláštna logika kedy laserové zbrane nedokážu prestreliť drevené stoly :D . Každopádne nemyslím si, že to je až taký zlý film. V realite ma to celkom bavilo a v schopnejších rukách by sa mohlo jednať o lepšie sci-fi. Samozrejme na SW to ani zďaleka nemá, ale má to nejaké nápady, dej a postavy s ktorými sa dá pracovať a relatívne dúfam, že sa Snyder z jednotky poučí a dvojku spraví lepšou. Budem sa tešiť.