Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Obľúbené filmy (10)

Rocky

Rocky (1976)

Masterpiece...iné slová neexistujú. Cesta Rockyho je zároveň cesta Sly, preto je tak skvelé napísaná a precítená. Niet čo dodať. Dnes je tento film legenda, inšpirácia pre mnohých..a právom!

Interstellar

Interstellar (2014)

Za mňa totálny masterpiece. jeden z najlepších filmov, kedy natočených a neskutočnými hereckými výkonmi. Proste wow.

Slušní chlapci

Slušní chlapci (2019)

Film na ktorý sa skrátka už dlho čakalo. Skĺbiť prepracovaný dej so množstvom postáv a zložitých dejov do jednoduchého príbehu, zabaviť sa ako gentlemen ale nadávať ako sedlák, ukázať morálku v bahne spoločnosti...to všetko znie ako oxymoron, ale je to presne to, čo Guy Ritchie dokázal. A k tomu fantastický výkon všetkých postáv, McConaughey dokazuje, prečo je stále kráľ, Hunnam odteraz túto rolu žije (ťažko si ho viem predstaviť inač ako elegantného gentlemana, ktorého však rázom možno premeniť na nasratú mašinu), Farrell v roli morálne vyspelého, ale streleného írskeho trénera v adidas kombinéze je skrátka absolútne famózny (ak mám brať nejaký spin-off tak rozhodne s týmto borcom), ale aj Grant, ktorý prešiel z miláčika žien do roli najväčšieho sliziaka. Ja ani neviem čo ešte vymenovať, veď aj vedľajšie postavy a herecké výkony boli tak dobré, že ma to totálne pohltilo. Ťažko si viem predstaviť lepšiu gansterku v tomto roku.

Na nože

Na nože (2019)

Veľmi dobre pozerateľný film. Tento návrat detektívok s dobrým puncom je príjemné osvieženie po všelijakých bezduchých akčných fantasmagorinách. Postavy sú uveriteľné, film ma dobré tempo, občasné spomalenia len prospievajú. Navyše je to veľmi dobre vyváženie ešte uveriteľnej no nie príliš prekombinovanej zápletky. Divák sa tak dokáže sústrediť na dej, aj trocha porozmýšľať, avšak nie je to až tak komplexné, aby záver niekto nepochopil. Rian Johnson po Star Wars ukazuje, že keď si to od začiatku spíše a spraví sám, tak z toho vyjde prekvapivo dobré dielo. Len tak ďalej.

Dvanásť rozhnevaných mužov

Dvanásť rozhnevaných mužov (1957)

Tento film je vpodsate majstrovské dielo nie preto, žeby to bol nejaký neskutočný mindfuck. Predsa len odohráva sa to v jednej miestnosti a so starou dobovou technikou. Čo je na tom neskutočne úžasné je celková konštrukcia dialógov, pomalý posun deja a otáčanie postáv. Kto z Vás sa nevidel v jednom z nich? Alebo kto aspoň raz nezažil takúto situáciu, keď sa o niečom hlasovalo. Niekedy to robíme lebo chceme zapadnúť, niekedy máme vlastné pohnútky a niekedy sa naozaj len zaujímame o fakty. Tento film dokonale zobrazuje každého z nás. Bohužiaľ nie všetci sú ochotný pozrieť si takéto staršie filmy. Hoci sú herecké výkoný perfektné, bolo by dobré urobiť remaster, aby aj nová generácia videla, že vždy záleží aj na tom jednom hlase. A hoci demokracia nie je dokonalá, je to to najlepšie čo zatiaľ máme.