Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Komédia
  • Horor

Recenzie (104)

plagát

V letu (2024) 

Bože, to bola nuda. Nekonečná nuda. Závan dobrodružstva prišiel asi po hodine a trval asi 7 minút a aj to bol tak to bolo také nijaké. Určite by to chcelo byť niečo ako Oceans Eleven, ale Kevin Hart nie je Clooney a celá jeho parta je plná nevýrazných nudných ksichtov.  Najhoršie na tom celom je asi to, že prvú hodinu sa tam len nezaujímavo kecá a ani to plánovanie nie je napínavé. A záver je tiež taký nijaký. 1 bod za pekné Benátky.

plagát

Niekto klope na dvere (2023) 

V skratke. Keď to skončilo pýtam sa ženy, či tam v tých záverečných záberoch videla niečo, čo som si nevšimol a spravilo to totálny end twist, že je to celé inak. Žena: Nie. Ja: No tak to bola pekná p*čovina. Dlhšie. Skúsim to čo najviac bez spoilerov v rámci toho, čo dala anotácia. Keď rodinke vbehne na chatu štvorica magorov, že si majú vybrať (rodinka) jedného člena a toho zabiť, inak nastane apokalypsa, tak treba povedať, že úvod bol vcelku fajn, trochu napätia, akcie, ale potom to šlo rýchlo do kytek. Štvorica presviedča členov rodiny aj tým, že im oznámi, že oni im nesmú ublížiť a potom sa budú postupne (štvorica) zabíjať a budú prichádzať smrteľné rany. Rodina odmieta a oni sa zabíjajú (štvorica) Kde je tam nejaké napätie? V podstate som hodinu a pol čakal na to, či to je to čo štvorica tvrdí a čo vidíme v správach pravda, alebo či to bol celý nejaký odrb. Nudná konverzačka v peknej pri jazere.

plagát

Před vraždou (2022) (seriál) 

Začalo to nadšením. Stanley Tucci skvelý, ale už v polovici druhej epizódy bolo zrejmé, že riešenie "prípadov" zvonka je zbytočne natiahnuté a nemastné neslané. Všetci sa tvária múdro, kladú otázky, ale je to len také blabla. Materiál na sto minútový film, alebo tri 40 minútové časti. Štyri hodinovky boli dosť a zvlášť časť v Anglicku bola nekonečná. Učiteľka otravná, že by som ju najradšej ovalil už v druhej epizóde a vikárovi ušetril trápenie. Rozuzlenie prípadu z cely bolo úplne o ničom.

plagát

Zmizet beze stopy (2021) (seriál) 

Musím povedať, že som trochu sklamaný. Príbeh je fajn, aj celé to rozplietanie, aj keď sa to dalo spraviť s 35 minútovou stopážou na časť. Všetci sa oháňajú tým, že to robil tím Faudy, ale dokopy tam žiadnu podobnosť nevidím, okrem pár hercov a Izraela. Lior sa celý čas tvári ako nasratý hulvát a za celý čas si ma vôbec nezískal. A posledná časť skončila ako skončila, za čo strhávam bod, lebo séria by sa mala nejako ukončiť a v druhej sa dá vždy nejako nadviazať, ale nechať to takto rozrobené je fakt na nič.

plagát

Mělas to vědět (2020) (seriál) 

Obsahuje náznaky Spoileru. Je to natočené vizuálne zručne. Na konci každej časti je fajný cliffhanger. Prvá polovica je aj dosť napínavá. Človek až do konca uvažuje kto by tú fešandu mohol zabiť, lebo pri tak vysokohodnotenom počine by človek čakal, že to bude zamotané. Takže je to Hugh? Je to Nicole? Je to syn? Je to jej muž? A teraz to zlé. Nicole sa kvôli botoxu hýbu asi už len oči. Na to že je to uznávaná psychologička z Harvardu sa celý čas správa ako bezradná nána. Či už ide o výsluch u policajtov, alebo medziľudské vzťahy s ostatnými, alebo súd. Hugh to hrá fajn, ale aj tak mu neverím ani pol slova. Policajní vyšetrovatelia sú strašne slabí a druhá polovica ktorá sa prehupne do drámy zo súdnej siene je ešte slabšia. Právnička za všetky prachy málo namieta a sudca je skoro neviditeľný. (Okrem záverečného svedectva) To, čo má byť akože wau, tak wau vôbec nie je. (To je všetko čo dokážeš, Saruman?) Stále som čakal, že to bude nakoniec inak, ale nie je. Je tak, ako to je a to je pre nás rozmaznaných Usual suspects strašná slabota. Ako celovečerný dvojhodinový film, by to bolo o niečo lepšie. Tri z piatich.

plagát

Čokoládoví čmuchalové (1985) 

Pamätám si, že ako dieťa som to pozeral na VHSke dookola a strašne sa mi to páčilo. Nebudem si kaziť spomienkový optimizmus, lebo sa bojím, že by to nedopadlo dobre, preto tomu dávam nostalgické 3 hviezdy

plagát

Válka zítřka (2021) 

V tomto filme sme zistili, že v budúcnosti existujú 30 nábojové zásobníky, ktoré netreba meniť ani po stovkách vystrieľaných nábojov a celý film tu nikto svoju zbraň neprebil. Bolo pár momentov keď náboje došli lebo si to vyžadoval scenár, ktorý situáciu dramatizoval, ale vtedy sa tiež nemenilo, ale vytiahla sa záložná zbraň. Tiež je potešiteľné, že aj o dobrých tridsať rokov bude najpoužívanejšou zbraňou na opancierovaných emzákov útočná puška kalibru 5,56, miesto toho, aby sa prešlo na niečo väčšie. O pokusoch o rodinnú drámu, či laboratórny výskum radšej pomlčím.

plagát

Letní kemp (2021) 

Pozor! Kresťania everywhere! Že vraj pohodový muzikál a letný tábor. Ale houby. Je to kresťanský tábor a pod muzikálom si nepredstavujem, že každých 30 sekúnd bude nejaká skladba o tom, ako milujeme/hľadáme/Ježiša/Boha/Miesto na svete. Scenár o čom to je bol na polovici A4 zvyšok sú pesničky. Herci dáka déčková liga. Keď pozerám telku, tak chcem vidieť pekných ľudí, nie? A jedna hviezda za pekný západ slnka aj keď to mal byť východ.

plagát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Kde asi urobili soudruzi z DC chybu? Dopozeral som to asi na desiaty pokus a musel som sa premôcť. Nech robím čo chcem, tak filmy z DC u mňa prehrávajú na celej čiare, nech už sa vám zdá Marvel ako bezduchá popcornová zábava, tak je to aspoň bezduchá popcornová zábava a človek nemá potrebu to pretáčať a vypínať ale aspoň sa bezducho baví. O ww84 najviac vypovie asi to, že za dve a pol hodiny nudy som si prešiel od štádia, že aspoň tam hrá Gal Gadot, ktorá je vcelku šmrncovná, cez to, že jej hranie fakt pokulhává až k tomu, že sa mi nepáči jej čelo a že v Izraeli nájdem na ulici desať krajších, ktoré to dokážu zahrať rovnako biedne.

plagát

Kóma (2019) 

Stále som síce nevidel Inception, ale predstavujem si, že tvorca tohto bijáku videl najskôr v puberte Matrix a neskôr Nolenov Počiatok a povedal si, že film so spasiteľom, ktorý musí objaviť svoje schopnosti tu už možno bol, ale keď virtuálnu realitu zamení za sny v kóme, tak by to mohlo vyjsť. No nevim. Ak by sa rozhodli nenazvať to kóma a nevysypať nám už v prvých minútach kde sú a čo ide, možno by som bol trochu viac v napätí, ale tu sa už v 12 minúte rieši: Ja s ním nechodím, chcel by, ale nie. Hej, ty nový, pozrel si sa po mojom dievčati, ruky preč! Akoby sa išlo osídlovať toto snové kráľovstvo novými potomkami už v prvých minútach po príchode. Tvári sa to pôsobivo, ale pred nepriateľom vlastne len utekáme kade tade. Nuda. O čo ide nám vysvetlí hlavný záporák v polovici filmu, takže žiadne prekvapenie na záver. No možno jedno ak by architekt nenavrhoval také paneláky ako mal na záverečnej prezentácii, možno by život v matičke Rusi nebol teký šedý. Nuda, bez prekvapnie, jedna hviezda za vcelku fešnú devečku.