Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Krátkometrážny
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Obľúbené filmy (10)

Polnoc v Paríži

Polnoc v Paríži (2011)

Tá hudba z úvodu a konca filmu mi ešte stále hrá v hlave. Okúzľujúci film na zamyslenie, ktorý má v podstate pravdu - každý má svoju vysnívanú éru, o ktorej si (naivne) myslí, že je najlepšia, a hoci by bolo krásne aspoň na chvíľu sa tam niekde ocitnúť, treba si vážiť hlavne to, čo máme pred sebou teraz, zamerať sa na to, a vychutnávať si to. A najdôležitejšie je mať pri sebe niekoho, kto nás má rád, a koho máme radi my. Príbeh bol pekný, herci boli skvelí (Owen/Woody - áno, prechádzky v daždi SÚ pekné, Adrien Brody!!!, Kathy Bates - tá má poriadnu charizmu, a Rachel McAdams mi aj s Michaelom Sheenom pekelne liezli na nervy. Ako to, že sa vôbec Inez a Gil dali dokopy...? Ok, končím :D) a postavy z histórie ma úplne dostali. If you stay here though, and this becomes your present then pretty soon you'll start imagining another time was really your... You know, was really the golden time. Yeah, that's what the present is. It's a little unsatisfying because life's a little unsatisfying.

Nožnicovoruký Edward

Nožnicovoruký Edward (1990)

Nádherný film, ktorý môžem vidieť miliónkrát a stále bude rovnako zázračný (a stále posledné minúty - a ešte dlho po nich - preplačem). Edwardova nevinnosť, dobrota, jeho smutný výraz tváre a otrasné správanie väčšiny postáv voči nemu trhajú srdce.

Amélia z Montmartru

Amélia z Montmartru (2001)

Zo začiatku som mala z toho trochu guláš, dialo sa tam veľa vecí, ktoré som si nevedela vysvetliť a spojiť, ale samozrejme, čím sa film uberal svojím pomalým tempom sprevádzaný akordeónovým podmazom ďalej, všetko začalo klapať. Amélia je úchvatná mladá dáma, ktorej vynaliezavosť (trpaslík!! :)) a dobroprajnosť (alebo v prípade toho otravného trhovníka jej nenápadná "pomsta") vás prinúti prihlúplo sa usmievať. Jedinečný film s nádhernou atmosférou a podmanivou hudbou. Spolu s Polnocou v Paríži ma presvedčil o tom, že do toho mesta raz chcem veľmi ísť.

Nehanební bastardi

Nehanební bastardi (2009)

Jedným slovom: zážitok. Neviem, kedy naposledy som pri filme sedela ako na ihlách, so zatajeným dychom a napnutými nervami. Celý čas som netušila, ako to pôjde ďalej. Od začiatku až po koniec: prezradí ten Francúz, že skrýva židov, či nie? Čo s nimi urobí Landa? Roztrieska Bear Jew hlavu toho nácka, či nie? Vie Landa, že Emmanuelle je v skutočnosti Shosanna, či nie? Vyjde akcia Kino, nevyjde? Prezradia sa bastardi v nacistických uniformách, či nie? Zomrú nacisti v ohni, či nezomrú? Zastrelí Landa Alda Rainea a Utivicha, či nie? A ako skončí Landa?! Nezaslúži si predsa len tak slobodne ujsť! A tak ďalej, keď neviete, čo máte čakať a nechávate sa viesť úžasnými dialógmi a mrazivou atmosférou druhej svetovej, tak na vás Bastardi ohromne zapôsobia. Perfektný film, ktorý určite nestačí vidieť iba raz. Plus musím vyzdvihnúť geniálneho Christopha Waltza, ktorý hral tak dokonale chladnokrvne, že patrí medzi najdesivejšie a najodpornejšie postavy, aké som kedy videla (Ani netušíte, aká som bola šťastná, keď mu Brad Pitt začal hovoriť o esesáckej uniforme, lebo som vedela, že je to predslov k "rezaniu" :D). No a, samozrejme, hudba. Ako je možné, že má Tarantino v každom filme takú fantastickú hudbu? You know somethin', Utivich? I think this just might be my masterpiece.