Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Krátkometrážny
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenzie (159)

plagát

Monstrum - Umlčený (2022) (epizóda) 

Vrchol celého seriálu. Ak by ste si mali pozrieť len jednu epizódu Dahmera, pozrite si túto. Myslím, že práve tu sa tvorcom najlepšie podarilo dosiahnuť svoj primárny cieľ: predstaviť príbeh z pohľadu obetí. Tony bol úžasný, človeku rýchlo prirástol k srdcu. O to desivejšia bola potom jeho strata.

plagát

Americká elegie (2020) 

Amy Adams podala úžasný výkon, no inak je príbeh priemerný, pomerne plytký a záver sa mi zdal urýchlený. Chýbalo mi hlbšie zobrazenie vzťahu J.D. a starej mamy (a vlastne aj jej premeny, pretože z jej scén z mladosti to vyzeralo, akoby bola iným človekom, s inou osobnosťou. Čo spôsobilo jej premenu? Možno pohľad na zničenú dcéru?) Zároveň sa mi zdalo, že J. D. sa príliš "jednoducho" zmenil z flákača bez motivácie na najlepšieho žiaka.

plagát

Blondýnka (2022) 

dokonalé zobrazenie ženskej bolesti

plagát

Co se kočce honí hlavou (2022) 

Myslím, že ľudia, ktorí majú doma mačky, nemusia pozerať tento dokument. Stačí, keď si natočia svojho domáceho miláčika na dve-tri videá a potom si ich pozrú. Dozvedia sa to isté - nič nové.

plagát

Tři Kristové (2017) 

Zaujala ma premisa: psychiatrická liečebňa s troma Ježišmi. Bohužiaľ, samotné prevedenie už pokrivkávalo. Bola som zvedavá, ako budú traja Ježišovia komunikovať v jednej miestnosti, ale ich komunikácia bola prakticky nulová a vlastne svoju diagnózu ani neriešili. Zaujímavo bola naznačená myšlienka, že Ježišovia boli vlastne štyria - dr. Stone tiež trpel spasiteľským komplexom, keď chcel pacientov svojím experimentátorským a inovatívnym prístupom "zachrániť". Dej plynul pomaly, čo by mi neprekážalo, keby nebol repetitívny a nekazili ho ploché postavy. Správanie ostatných psychiatrov mi pripadalo naivné, miestami až pritiahnuté za vlasy. Ale možno to tak v psychiatrických liečebniach v 50. rokoch naozaj tak fungovalo a aspoň vidíme, ako sa posunula doba.

plagát

Gangy z Birminghamu - Epizoda 3 (2016) (epizóda) 

Tommy: "Who's he got travelling with him?" Arthur: "His wife." Tommy: "What?" Arthur: "His wife." Tommy: "So shoot her, and bring him to me." John: "Uh, Tommy, Mrs Changretta was a teacher at our school." Arthur: "She's a good woman, Tom, a good woman." Tommy: "Well, if she's a good woman, then she'll go to heaven, eh, Arthur?" BA DUM TSSSSS Toto bola jedna z najlepších. scén. celého. seriálu.

plagát

Gangy z Birminghamu - Epizoda 6 (2014) (epizóda) 

Myslím, že som na Peaky Blinders oficiálne závislá. Strhujúce finále so strhujúcou hudbou. Veľmi ma bavila výmena Tommyho s Alfiem a potom udalosti na dostihoch, ktoré mali veľmi rýchly spád. Záver s Tommym na poli bol geniálny. NEARLY GOT FUCKING EVERYTHING!

plagát

Krycie meno Donnie Brasco (1997) 

Áno, Johnny Depp bol fajn, ale podľa môjho názoru ho úplne a totálne zatienil Al Pacino. Keď bol na scéne on, ani som nedýchala. Ten chlap má neuveriteľnú charizmu, preto sa ani nečudujem, že stiahol agenta fbi na svoju stranu :). Donnie Brasco je "komornejšia" gangsterka -- je tam iba jedna kratšia prestrelka. Film sa zameriava skôr na zobrazenie vzťahov v mafii, hierarchických aj medziľudských.