Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Barva ráje

Barva ráje (1999)

najbrilantnejšie natočený film ,aký sa dá vzhliadnuť na pomedzí PanArabského a ostatného sveta. vôbec nechápem, či to herci hrali, alebo to aj v priamom prenose zažívali??? ak by sa dalo, posuniem ho 1000 bodmi medzi prvých 5 filmov, ktoré sa oplatí vidieť..len o tej prírode sa človeku musí snívať.

Takmer hrdinovia

Takmer hrdinovia (1998)

laciné? ani náhodou, vtipy sú nikde inde nikdy nepoužité. preto sú luxusné. z času na čas si to púšťam . žranica z orlieho vajca ..no sliny sa zbiehajú aj po rokoch

Atlas mrakov

Atlas mrakov (2012)

Co je za ním? Je to nekonečný prostor zdánlivě vypadající jako NIC, připravený pro další nové Vesmíry...Myslím, že vaše vlastní božskost má pro vás lepší příběh – o poctě, logice a božském záměru.. tento film plynie a našťastie je to prvá lastovička, kde vám mozog vôbec nepomôže, stačí sa uvoľniť a vnímať.Nie sú potrebné izmy a dogmy, sám seba si uvedomuješ v odraze svojich nekonečných skutkov a opakovaných chýb, až kým sa definitívne vlastným pochopením situácie neposunieš ďalej . To čo sa ukázalo v jednom období tvojím najhorším zatratením, vuústilo do napravenia situácie trebárs len obyčajným gestom ľudskosti a už nebolo potrebné páchať dokola to isté.

Kino Raj

Kino Raj (1988)

esencia zhustenej pravdy obrazu kmeňa ˇludí , ktorá postupne prepláve zo smiechu do sĺz, pričom človeka vtiahne do iného plynutia času. Dokonale vystrihnutý obraz spomienok ...a zas tá esencia pospolitosti, je to ako počasie, zasiahne vás nepripravených.

Green Book

Green Book (2018)

pááni! kde nabral herec Mahareshal ALi takú agogiku?! to znamená, že herec hrá na klavíri neobyčajne vyspelo, minimálne 10 ročná poctivá výuka Na zadok sme si sadli, ako to sedelo s originálom, ktorý už dávno umrel. v skutočnosti ro bol hudobník Kris Bowers, ale Aliho vycvičil ako sedieť za klavírom, Jeden dal prsty druhý dokonalé držanie tela......skvelé- Dva dokonalé filmy o dvoch dokonalých hudobníkoch v jednom roku,. Freddy aj Doktor Don ..obaja žili a obaja boli íní ako ostatní, až ich to v dobe v ktorej žili zomlelo. Oskara si zaslúžil plným zásahom. Pomovi zrejme uniklo, že komorne sa dá emócia vybúriť aj bez veľkého kraválu a rozpočtu. čo tam mal znásilniť pštrosa aby to bolo s filmárskym zvratom? Výnimočné.

Tmavomodrý svět

Tmavomodrý svět (2001)

tento český film ,jeho sila a celkový dojem u mna už asi nebude prekonaný. Sila príbehu, odvaha natočiť tému 2456. letcov, ktorí najviac pomohli ubrániť Britániu,a ako skončili, ve´d nebyť britskej letky, dnes by svet vyzeral inak... skutočný zážitok , škoda že vtedy celkom nezávisle bežal americký a nominovaný s rovnakou tematikou Pearl Harbor, ...ďalší Oscar mohol byť reálny.

Čo sme komu zase urobili

Čo sme komu zase urobili (2019)

Tento diel bol ešte lepší ako prvý, a to už je čo povedať. Nekonečné Clavierove hlášky..keď ráno púšťa psa von a s úškrnom mu povie, nech sa nevracia skôr ako večer , dávajú tušiť, kto je doma pánom. Nasmiali sme sa aj pobavili. Ako spojili vytúneného mladého katolíckeho farára závislého na hroch o tróny s talibanským afgáncom v kostole, kde sa brali dve černošské lesby...úžasný cit pre komédiu v štýle Vive La France! Páni toto by som pustila ako povinný dokument o súžití rás kotlebovcom u nás, ten film by im vypálil určite krížik doprostred čela. Po odchode Funesa je to asi ten najoddychovejší film, aký sa opäť raz podaril. Odteraz každé vianoce 😊 namiesto griswoldovcov.

Různé chutě světa

Různé chutě světa (2019)

tak sofistikovane hovorím.jasne že to natočili Brazílci. Lebo Izrael ani Palestína by nikdy nenašla v produkcii a celom výrobnom štáve  sponzorov na natočenie. Dojatá, ako trefne  problém zobrazili. Bola som v Izraeli--ľudia vtipní, inteligentní a dobrosrdeční..Bohatá náboženská mytológia aj história. Bola som v Palestíne. Ľudia veľkodušní, láskaví, ochotní sa podeliť so všetkým. Rovnako sa držia svojho. História už od čias Veľkého Egypta rovnako významná a búrlivá. Žiadni chudáci, ani na jednej strane .  Len jeden problém, ktorí vtipne  vo filme spomenula tretia strana v podobe čierneho majstra kuchára z Brooklynu.  Náboženstvo neberte od slova doslova, je to nanič. Mladá generácia oboch krajín na sieťach robí akcie a čoraz viac dáva signály, aby ten šialený prepletenec 1000 ročnej nenávisti išiel do faka a začalo sa inak.  My máme šťastie, že z nádherného českého národa si berieme lepšie Ja(to cimermanovské napríklad)  rovnako, ako si Česi  vtipne berú to lepšie z bačov  Slovákov. Však o čo ide? aj tak všetci vieme, že sme jedna banda.  Ojedinelá láska 2 krajiniek, ktorú človek ocení , až keď je vo svete mimo .  Preto ma filmík dojal ako počin, ako  lastovičky skoro na jar sediace na kandelábroch.