Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Dokumentárny

Recenzie (218)

plagát

Syčák Hesher (2010) 

Jeden z filmov, ktoré človek vidí náhodou a keďže nič nečaká, nemôže byť sklamaný. Levitt je uveriteľný, pôsobí v roli autenticky. No skvelý je hlavne Devin Brochu, som zvedavý či takéto herectvo udrží aj do dospelosti. Film s jednoduchým, ale uveriteľne spracovaným posolstvom cesty.

plagát

Poznámky k Hitlerovi (2020) 

Ako dokument je film pútavý a núti k zamýšľaniu. No napriek tomu mám výhrady k niektorým postupom vyvodzovania záverov autormi. Autori samotní v úvode tvrdia, že sa chcú vymaniť z tvorby niektorých stereotypov pri tejto tisíckrát prežutej téme. No nakoniec k ničomu inovatívnemu nedochádzajú a ostáva trochu pocit cieľa určeného pred samotným skúmaním, navyše cieľa obohraného. Napriek tomu film stojí za pozornosť, aspoň snahou o niečo nové, či už sa to podarilo, alebo nie.

plagát

Vlastníci (2019) 

Prvýkrát som sa najmä skvelo zasmial, no už vtedy vo mne ostala aj trpká príchuť. Pri druhom zhliadnutí už vo mne víťazilo skôr znechutenie nad našim živočíšnym druhom. Inteligentný humor, kvalitný herci, možno by som tiež vytkol iba preexponovanosť niektorých scén, kedy je skutočne cítiť pôvod v divadelnej hre. To by síce až tak nevadilo, ale z pohľadu adaptácie to teda bolo trocha málo "zadaptované". Zvlášť preexponovaná je Novotného scéna, ako už je tiež vlastník. Pán režisér, menej je niekedy skutočne viac.

plagát

Ať žije život (1984) 

Absurdne milé, zaujímavé, bláznivé, originálne... Asi iba dodám, že skutočne jedinečný prístup k tejto téme, stojí to za to.

plagát

Ateliér smrti (2023) 

Tak úprimne mám proste zlý vkus. Vďaka tomu som sa nenechal odradiť tunajším podhodnotením, tento film si pozrel a neoľutoval som. Rafinovaný originálny humor a dobré herecké výkony ma celý čas bavili. Nasmial som sa a vôbec mi nevadí, že tam nelietali nejakí Arangeri v homo obtiahnutých pláštenkách s laserom v očiach. Samuel L. Jackson je v tejto roli fakt výnimočný. Nech žije konceptuálne umenie :-D . Milujem takéto filmové objavy, keď nič nečakám. Škoda len, že je ich tak málo.

plagát

Správa (2019) 

Iba pripomínam, že rozdiel medzi Nimi a Nami je v tom, že My sme iní (rozmej dobrí, civilizovaní, pokrokoví) :-)

plagát

Investigátori (2022) (seriál) 

No, na úvod hodnotím cieľ celého projektu a za ten by som dal aj plný počet. Skepticizmus je na Slovensku veľmi potrebný. No v tomto prípade to však znehodnocuje realizácia. Avšak za snahu o racionalizáciu spoločnosti dávam nakoniec tri.

plagát

Čas (2021) odpad!

Neuveriteľné, že niekto na to poskytol peniaze a niekto iný zaplatil, aby toto videl.

plagát

Indiana Jones a Nástroj osudu (2023) 

Čakal som samozrejme romantický návrat do detstva, keď všetkých chlapcov vyrastajúcich v 80 rokoch filmy s Jonesom nejak zasiahli. No namiesto atmosféry, ktorá bývala najsilnejšou stránkou tejto série sa konal skôr kopírovací proces, ktorý kopíroval formu, vtípky, atp.. No práve tá atmosféra tam už nebola. Každopádne triky a technické spracovanie celkovo bolo na špičkovej úrovni. Zábery s omladeným Fordom boli skutočne zaujímavé. Ešte by som dodal, že súčasným veľkým problémom týchto veľkorozpočtových produkcií je temer úplné nahradenie drahých exteriérov a akčných scén rôznymi CGI nápodobami. Žiaľ triková scéna nikdy tú skutočnú nenahradí. Možno by to chcelo trochu návratu do exteriérov a ku klasickým filmovým "fintám".

plagát

Silo (2023) (seriál) 

Netvrdím, že námet nemá potenciál, no tvorcovia spravili tú istú chybu, akú už pri seriále Lost a akú pravidelne opakujú aj v streamovacích službách. Divák nemôže očakávať, že sa aspoň na záver niečo podstatné dozvie. Otázok iba pribudne.