Reklama

Reklama

Poznámky k Hitlerovi

  • Česko Poznámky k Hitlerovi (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Čo nám môže história povedať o súčasnosti? Režiséri Petra Epperleinová a Michael Tucker hľadajú odpovede a inšpirujú sa nemeckým bestsellerom Sebastiana Haffnera Hitlerov vzostup a pád z roku 1978. Film nakrútený v deviatich krajinách skúma Hitlerov význam v súčasných vlnách nadradenosti bielej rasy, antisemitizmu a ozbrojovania histórie. Od historikov a spisovateľov, ako sú Martin Amis, Deborah Lipstadtová a Saul Friedlander, ako aj od slávnych lovcov nacistov Beate a Sergea Klarsfeldovcov si vypočujeme provokatívne postrehy o tom, prečo je pochopenie histórie naliehavejšie ako kedykoľvek predtým. (Film Europe)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (5)

Othello 

všetky recenzie používateľa

Nejdříve se ve mně střídaly různé formy nenávisti vůči formě a vedení dokumentu. Spekulování o věčném Hitlerovi, jeho odkazu a symbolice natočené v tom nesnesitelně netrpělivém formátu pop dokumentu a la Morgan Spurlock, mi přišlo vyloženě debilní. Do toho tam má po dvou-třech větách prostor asi padesát lidí, kteří všichni působí jak takoví ti zasloužilí, leč posledních dvacet let nerelevantní mudrlanti, až jsem čekal odkud vybafne Anna Hogenová. Přeskakování mezi tématy se ani nepokouší o nějaké oslí můstky a mnoho naznačených témat se jakkoli nerozvede, ale prostě se od nich odejde dál, nechávaje je tam samotinká, promoklá a nechápající. Až v polovině mi naštěstí došlo na co se vlastně dívám: dokumentární ekvivalent "sofistikované hospodské diskuze (TM)", kde se lidi s tituly získanými za císaře pána baví o důležitém tématu, každý k němu má co říct, každý má nějakou vlastní zkušenost s ním, zároveň jsou všichni trochu přiopilí, stařecky dementní a trpí na to, že chtěj od začátku něco jasnýho říct, ale musí si k tomu nejdříve umést cestičku, což jim moc nejde. Jakmile se na tenhle mód naladíte (ehm ehm), tak je to vlastně docela zábava, protože to povrchní poskakování po tématech vlastně nezvládne nudit. ()

BoKo_CzT 

všetky recenzie používateľa

Ako dokument je film pútavý a núti k zamýšľaniu. No napriek tomu mám výhrady k niektorým postupom vyvodzovania záverov autormi. Autori samotní v úvode tvrdia, že sa chcú vymaniť z tvorby niektorých stereotypov pri tejto tisíckrát prežutej téme. No nakoniec k ničomu inovatívnemu nedochádzajú a ostáva trochu pocit cieľa určeného pred samotným skúmaním, navyše cieľa obohraného. Napriek tomu film stojí za pozornosť, aspoň snahou o niečo nové, či už sa to podarilo, alebo nie. ()

Reklama

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Na súčasnú dobu veľmi aktuálny dokument, ktorý by si mali pozrieť hlavne tí, ktorí nenútene podľahli hlúpostiam typu chemtrails, organizované vraždenie vakcínami a podobne. Na niektorých záberoch je pekne vidieť, ako súčasné technológie a sociálne siete infiltrujú otrasné a skazené myšlienky z minulosti v podobe Hitlerových nacistických bludov naratívne prejavovaných aj v súčasnosti. Možno sa to nezdá, ale je to dokument s veľkým odkazom pre súčasnú generáciu a hlavne toho, že opakujúce sa chyby môžu priviesť ľudstvo k rozvratu. 80 % ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Vhled do dekád kulturně fascinovaných nacistickým vůdcem a porovnání této fascinace se současnou politikou....Ve filmu jsou srovnáváni Hitler a Trump, hysterie nacistická a beatlemanie stejně jako fašistické záměry a fantazie o "velké výměně". Ve filmu je mnoho řečí různých lidí, úryvků z knih i ukázek.(max.70%) ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama