Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Romantický
  • Animovaný
  • Akčný

Recenzie (45)

plagát

Tanec nad plačom (1989) (TV film) 

"Netrpia ľudia, netrpia pre nič, len pre ľudí. Človek len pre vlastné šťastie človeka nevidí. Pre svetlo nevidia ľudia, pre lásku neľúbia. Pre život odvrhli život, diabol im kraľuje. A v potoku sĺz a krvi, svedomie zomrelo. Ach, páni, páni, ach, páni, prebuďte svedomie. Keď vy môžete byť ľuďmi, prečo by som ja nie. Ach, páni, páni, ach páni, srdcia si vezmite. Do rán ponižovaného viac klincov nebite."

plagát

Vrásky z lásky (2012) 

Tak predsa to bratia Česi dokázali! Natočili slušný príjemný celovečerák, po ktorom ostáva len dobrý pocit a úsmev na tvári. 1:0 pre vás.

plagát

Kandidát (2013) odpad!

Zdá sa mi, že nič, čo za posledné roky vypľula slovenská a česká kinematografia, sa nezaobišlo bez nahotiniek či vulgarít. Ešteže sa za kvalitnými snímkami nie je potrebné trepať na východ.

plagát

Sila lásky (1990) (TV film) 

Hviezdy sú za Kalifa a Lajlu (ozaj divné meno), hudbu a za skvelú Magduš. Pri scénach Šahrazády a Šahrijára som sa musela červenať. Toto by som veru deti nenechala pozerať.

plagát

Jama (2013) (študentský film) 

Názorná ukážka toho, ako Satanovi posluhovači nevedia, komu vlastne slúžia a že takto to naozaj nefunguje.

plagát

The Tenant of Wildfell Hall (1996) (seriál) 

Príbeh je za *****, soundtrack je za *****, ale minisérii vládla - ako to povedať čo najslušnejšie - intimita. Čo ma vôbec neteší, pretože som už odvykla od západného štýlu točenia. Krása ázijského umenia spočíva v tom, že dokážu všetko odhaliť, ale zároveň nič neukázať.

plagát

Joogoonui taeyang (2013) (seriál) 

"Ak sa rozhodnete milovať, nikdy sa nebudete cítiť osamelo." Veľmi rozporuplný seriál. Snáď najnudnejší z čias Keopi Hawooseu. Komediálna zložka bola natoľko nevýrazná, že som ju takmer celý čas (až na pár jemných záchvevov) postrádala. Duchovia (neviem prečo) – niektorí hrozní, iní vyvolávajúci súcit, doteraz som neprišla na to, podľa akých zákonitostí. Bolo by logické, čím čiernejšia duša, tým strašnejší duch. Ale zjavne sa tvorcovia žiadnou logikou neriadili. /// Ak by „Veľké Slnko“ hralo dieťa, prišlo by mi roztomilé. Avšak dospelá žena správajúca sa infantilne, za žiadnych okolností nedokáže byť roztomilá, ani rozkošná, jedine trápna! (SPOILER) Pri upísaní celej svojej bytosti žene, ktorá ovláda duchov, aby navrátila úbohého boháča späť medzi živých (KONIEC SPOILERU), som bola rozhodnutá poslať seriál do koša. Avšak pro-life odkaz v poslednej časti ho zachránil a So Ji Sub si tak zachoval svoju česť. Tiež chválim hudbu Oh Joon Sunga, ktorý už v Shinui ukázal, že talent má a vie ho náležite použiť.

plagát

Cyril a Metod - Apoštoli Slovanov (2013) (seriál) 

Neviem, z akých zdrojov tvorcovia čerpali, spočiatku sa mi zdalo, že od Michala Lacka, SJ, avšak tretí a štvrtý diel sa od neho značne odchyľuje. Ja osobne sa prikláňam k názorom Gorazda A. Timkoviča, OSBM, ktorý dokazuje, že: 1. svätý Cyril sa stal episkopom už v Byzancii; 2. svätí Cyril a Metod priniesli a šírili na Veľkej Morave byzantskú liturgiu. Avšak i človek nezainteresovaný do problematiky misijnej činnosti týchto svätcov na Veľkej Morave, ktorý aspoň trochu pozná zvláštnosti gréckeho a rímskeho obradu, neprehliadne chyby typu kombinované prežehnávanie sa v Byzancii. Tie tri hviezdy dávam za animácie.

plagát

Pureun sogeum (2011) 

Keď som to videla prvý krát, bola som unesená. Jednoznačných 5 hviezd. Teraz, po druhom vzhliadnutí, som sa 3/4 filmu nudila, v duchu sa hanbila za to, že som naň nalákala aj manžela (obaja sme sa úporne snažili nezaspať) a odpočítavala dlhé minúty do konca. Tešila som sa len na ten záver. A kvôli nemu dávam 4 hviezdy.

plagát

Wichool (2005) 

Príbeh o dvoch ľuďoch, ktorí zahoria vášňou jeden k druhému, zatiaľčo ich manželskí partneri ležia v kómatickom stave v nemocnici mi je proti srsti, preto som ani nemala v pláne pozrieť si ho. Zvábil ma len soundtrack, a tak som sa prinútila obetovať mu 100 minút svojho času. Tu som sa zase raz utvrdila v tom, že pozerať film, ktorý sa mi nepáči už pred jeho zhliadnutím, sa nevypláca. Bolo to totižto ešte horšie. Uznávam, časť viny na tom nesie aj moja predpojatosť, ale na svoju obranu môžem povedať (SPOILER), že aj z toho, čo sa zdalo byť vzplanutím citov s vidinou vzájomnej podpory v nešťastí, sa vykľulo obyčajné sebectvo so zneužitím toho druhého za účelom surovej pomsty. Akoby to malo niekomu pomôcť. Proti lyrickým filmom nič nemám, ale tento film ani Zízina najmodrejšia modrá nezachránila.