Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Dráma
  • Akčný

Recenzie (104)

plagát

Nirvana: Come As You Are (1992) (hudobný videoklip) 

Ľudia ktorý toto hodnotia menej ako 4 hviezdičkami musia skutočne so sebou robiť. Rozumiem že v dnešnom svete už nikomu slovíčko "vkus" nič nehovorí, ale sakra! Toto je hudba, to sú myšlienky, toto je to, čo ja považujem za umenie.

plagát

5 Seconds Of Summer - Don't Stop (2014) (hudobný videoklip) 

Pôvodne som tomu dal 3 hviezdičky ale potom som si povedal že to proste nejde. Toto jednoducho nie je kvalitná hudba, nie je to kvalitný klip a... ja tu na nich nejdem proste nadávať. Talent majú, aj potenciál, len mi vadí že sa tvária ako niečo viac než sú. Nemám proti tomu nič ale nezaslúži si to vyššie hodnotenie... ani nižšie.

plagát

5 Seconds Of Summer - She Looks So Perfect (2014) (hudobný videoklip) 

Klip má (aspoň ja si teda myslím) obrovský potenciál a dalo by sa povedať že aj myšlienku. Jediné čo mi vadí je že to celé čo som od toho očakával bolo zabité neustále sa opakujúcimi zábermi na Luka Hemmingsa žmurkajúceho na ostatných členov kapely a pozliepanie nezaujímavých a ničím prevratných scén tak, aby z toho nakoniec vznikol len šedivý, populárny priemer na ktorý si o pár rokov nikto nespomenie.

plagát

Červená Čiapočka (2011) 

Príbehovo a emočne plochý romanťák zabalený do nádhernej kamery a stredovekej dedinky, z ktorého sa na prvý pohľad vyhrabe celkom tématicky zaujímavý dobrodružný film. Možno keby sa to všetko nezačalo tak rýchlo a režíroval by to napríklad pán Lawrence či Burton, mohlo by to byť celkom dobré, dokonca až nadpriemerné. Amanda Seyfried fajn, ako herečka mi príde vynikajúca, s červeným plášťom vyzerala fantasticky a dodala filmu celú jednu hviezdičku naviac. Zvyšok hercov za moc nestojí, pre mňa možno až príliš drasticky poňaté a spracované. Nemuselo tam byť toľko úmrtí a "akcie" a mohli sa trochu viac povenovať atmosfére ktorá vládla v dedinke v dobe keď sa dozvedeli o tom, že jeden z nich je vlkolak. Čo sa koncu týka, taktiež príliš veľké zvraty, samotná smrť (spoiler) babičky príliš nasilu dovedená a to akože vysvetlenie všetkého čo sa tam stalo tiež nebolo nič moc. V konečnom dôsledku to nedávalo zmysel a teraz tu je zoznam vecí ktoré na tomto filme nechápem: keď niekoho bodnete nožom, on potom za vami pribehne, vášnivo vás pobozká a zachráni vám život? taktiež som nechápal (spoiler) že keď pri tom "červenom mesiaci" niekoho ten vlkolak uhryzne, má akože byť vlkolak tiež, lenže tu tí, ktorý boli pohryzení len tak umreli, na nič sa nezmenili. Niektorý to prežili no tých pre zmenu zabili oni. No a ešte nakoniec sa chcem vyjadriť ku tomu, že tam skutočne nikto vôbec nič neprežíva. Občas sa niekto na niekoho pozrie, niekto niečo povie... Ale nikto neplače, nesmeje sa, nebojí sa... Aspoň to nejak výraznejšie nie je vidieť (viď. Catching Fire, tam skutočne prežívali scény, pri takom filme som sa bol schopný rozplakať (vtedy keď som sa rozplakať mal) no tu sa jednoducho nič hlbšie nedeje). Keď už sa aj herci snažia dať na sebe najavo nejakú výraznejšiu emóciu, kamera ihneď urobí nejaký nálet na celú krajinu (ktorá je mimochodom zasnežená a hovoria tam že to je najkrutejšia zima aká doteraz bola a všetci tam chodia dobre že nie nahý...) Hviezdička sa Amandu. Hviezdička za akú takú emóciu. Hviezdička za skvelú kameru (chvíľami až moc) a ešte jednu dáme za to že nápad nie je úplne zlý (spoiler) ako napríklad zašívanie brucha s kameňmi na konci (a nebolo to náhodou v troch prasiatkach?) a pod. Zakomponované do filmu boli scény z klasický rozprávok úplne nenásilne a realisticky... Tak tie štyri hviezdičky si myslím že tomu filmu s čistým svedomím dať môžem, aj keď som na konci popravde už len čakal na titulky. :) No a samozrejme za tak nízky rozpočet je tento film priam poklad :)

plagát

Jobs (2013) 

Akože som čítal knihu, tak chápem o čom to je, ale pre niekoho kto o Jobsovi nevie ani Ň alebo sa spokojí s Wikipédiou, rozhodne neodporúčam :)

plagát

A Great Big World & Christina Aguilera: Say Something (2013) (hudobný videoklip) 

Keď ja stále čakám od všetkého príliš emócií. Celkovo dokonalé, ale myslím si, že sám by som dokázal napísať text ktorý by rozplakal každého. PS: Nepočúvajte to cestou do školy. ;)

plagát

Vládkyňa zla (2014) 

Už zo začiatku mi bolo jasné že to ten dabing celé zabije, čiže sa k tomu nebudem vyjadrovať, ale čo sa týka filmu všeobecne, tak to s tou akčnosťou trochu prehnali. Chvíľami mi to pripomínalo staré dobré seriály z "Jetixu" len s trochu lepšími efektami a hereckými výkonmi. Angelina hrá skvele, asi ako všetci herci. Čo sa týka princa, nemuseli ho ta snáď ani dávať, čo tam akože robil? A predsa dali jasne najavo že princ nie je pravá láska Aurory, prečo si ho teda nakoniec vzala. Ďalšia vec je kamera, pretože pohľad na to až bolí. Jednoducho nenávidím keď niekto približuje počas natáčania. Príde mi to hrozne amatérske a ničí mi to dojem z celého filmu. Dokonalá kamera je asi vo Vode pre Slony, Titanicu a samozrejme Catching Fire, ale toto bolo otrasné. A vážne? Na konci bola tma, a k tomu sa pridala roztrasená kamera a všetci boli oblečený v čiernom, k tomu sa pridali 3D okuliare a už som fakt nič nevidel. Pôvodne som tomu chcel dať priemer, ale myslím si že už len kvôli Angeline by to nebolo správne. 4 je akurátne číslo. Možno keby nakoniec dali vojnu ktorá bola (ehm) na začiatku, a nevymazali polovicu dialógov z traileru, a samozrejme keby to zabalili do krásnej kamery a bezchybného 3D efektu, mohol by som v pokoji dať 5... A ešte čosi. Pre koho je tento film akože určený? Deti tomu nepochopia, dospelý sa pri tom nudia... Nemám ani 15 a v polovici som skoro umrel od nudy. To akože vážne? Musíme sledovať detailne každý záber ako sa Aurora hodí do lístia, do kvetov a ako sa prechádza? Príliš natiahnutá minutáž. Asi nasilu chceli, aby film pôsobil o čosi vyspelejšie, a také filmy väčšinou okolo 100 minút mávajú. Mohli tomu dať tak 60 - 70, pretože vtedy by sa stálo čosi dialo a nikto by sa nenudil. Aj keď deti sediace vedľa mňa (odhadujem im tak 5 - 7 rokov) sa zjavne veľmi báli, a na nudu samozrejme ani nepomysleli, no neviem, či v ten večer ešte zaspali. 1. hviezdička za dramatickú scénu keď Angelina príde na to že nemá krídla. 2. hviezdička za jej celkový prejav. 3. herečka za dokonalé efekty. 4. hviezdička za navodenie atmosféry (aspoň zo začiatku) a to je asi tak všetko. A Elle Fanning príjemne prekvapila. :)

plagát

Divergencia (2014) 

Proste klasika. Film je fajn, herecké výkony sú fajn, kamera je dobrá, efekty dokonalé, len nedotiahnuté do detailov, niekedy by sa niečoho takého mal ujať James Cameron, mohlo by to byť dokonca aj na 100% :)

plagát

Requel (2013) (amatérsky film) 

Čo dodať, české geny nezaprieš :D