Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Dráma
  • Akčný

Obľúbené filmy (6)

Snehulienka

Snehulienka (2012)

Príbeh je dosť prázdny. Strieda sa iba les a hrad. Film sa mi ale aj tak páči. Môžem sa zasmiať a je to celé také milé že sa to stane jedným z filmov čo si rád pozriem. No však za zbytočne predĺžený príbeh čo je príliš prázdny dám len 4. http://recenzie.svetu.cz/

Titanic

Titanic (1997)

Jack a Rose boli tak skvelý pár, že po Jackovej smrti som preplakal celú noc, čo mne sa ešte pri žiadnom filme nestalo. Film tak dojímavý, akční, jednoducho skvelý a geniálny že si musí získať každého diváka.

Bathory

Bathory (2008)

Friel bola v úlohe Bathory úžasná, prirodzená a pôsobila na mňa zvláštnym dojmom, keď som s ňou súcitil, plakal, smial sa, bál som sa o ňu a prial som si aby vyviazla zo všetkého čistá. Jakubisko spravil z Bathory úplne nový príbeh, o tom, ako ju nepriatelia dohnali až k prosbe o smrť, ktorá sa jej vyplnila. Hollywoodsky natočení veľkofilm na slovensku, nie je nič zvyklé. Práve preto ma prekvapilo, že jeden z mála dopadol tak skvelo. Keď som čítal recenzie, nečakal som nič moc, a možno práve preto som toho dostal až až, a po dopozeraní filmu som nenašiel iné hodnotenie ako 5 hviezdičiek. Skutočne luxusný snímok, a skutočne luxusný herci. Scénar bol skvelý, a až na to že niekde v strede filmu som sa trocha strácal. Ale to nevadilo, lebo po niekoľkých minútach som sa znova dostal do deja. Bolo to čosi úžasné, a ja nechápem nikoho kto dá menej ako 3 hviezdičky, pretože tak skvelý film sme na slovensku už dlho nemali, a dlho určite mať nebudeme. Juraj Jakubisko stvoril legendu, o už tak prepchanej legendami žene, ale tentokrát s nadhľadom, a istotou svojej cesty. Rovnako aj dĺžka bola akurátna, a masky boli skvelé. Ale Bathory nie je film, ktorý si pozriete s chuťou viac krát po sebe, ako napríklad Hviezdny Prach, práve to je jej problém. Preto neodporúčam takzvané SecondLooky, pre vaše recenzie, len to zhorší váš pohľad na vec. A začiatok bol nádherný, to ako sa ruiny menili na hrad z pred niekoľkých storočí, pri doprovode mnícha rozprávajúceho o depresívnych nočných nárekoch Alžbety, ktorá bola zaživa "pochovaná" vo vlastnom hrade, kde nakoniec uhorela. Ale nechcem prezrádzať dej, pre tých čo film ešte nevideli. Určite je tento film jeden z najpodarenejších snímkov slovenska, ak nie najpodarenejší a najlepší. Bathory, je skvelý film, a nie je mu čo vytknúť. A zakončím to kamerou a soundtrackom, oboje perfektné, až na to že kamera občas zaberala príliš čisté a priblížené detajly, čo pôsobilo zle najme vo vojnových scénách.