Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenzie (53)

plagát

Dvanásť (2007) 

Skvelý remake. Na môj vkus trošku dlhý a rozťahaný, ale zahraný verne, presvedčivo. 85%

plagát

Dvanásť rozhnevaných mužov (1957) 

Zdanlivo jednoduchý prípad, len taká proforma, zahlasujme "vinný" a poďme domov. Ale nie... Jeden človek si uvedomí, aké je to jednoduché poslať človeka na smrť. Iba jeden. "Poďme sa o tom aspoň porozprávať..." Zmení niekto názor? Nie každý má odvahu postaviť voči väčšine. Jeden z najlepších filmov vôbec.

plagát

Misia (1986) 

Silný príbeh + skvelá kamera + neskutočné herecké výkony + nesmrteľná hudba = podľa mňa jeden s najlepších filmov natočených vôbec! Vždy keď si na ten film spomeniem, mám zimomriavky a slzy na krajíčku.

plagát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Otec s mamou boli v roku 1987 v kine na film Queen v Budapešti. Bol to pre nich neskutočný zážitok. Hudobný film, ktorý si budú pamätať do konca života. Je rok 2018, a ja som videl Bohemian Rhapsody. Moje pocity sú podobné, ako mojich rodičov pred 31 rokmi. Na ten film nikdy nezabudnem, právom sa zaradí k najlepším hudobným filmom vôbec. Hoci Queen pri tvorbe piesne Bohemian Rhapsody kašľali na klasickú formulu pri tvorbe hitu (strofy, refrén, solo, refrén...), je to práve formula, pre ktorú je film úspešný - záver skvele graduje, nekončí Freddieho smrťou, ale vernou rekonštrukciou jedného z najlepších živých vystúpení v dejinách hudby - koncertu Queen na Live Aid. Freddie odchádza z hudobných pódií na vrchole. Nepotrebovali sme ďalší dokument o Freddiem, tých už je pár. Potrebovali sme film, ktorý priblíži stručnú históriu kapely a ich nesmrteľné hity aj pre nefanúšikov. To sa aj podarilo. Pre mňa 100%ná dokonalosť.

plagát

118 dní v zajatí ľadu (1998) 

Tak toto je asi najväčší extrém, čo som kedy videl. Neuveriteľné, že to všetko bolo natáčané (v tých neľudských podmienkách) a so starou technikou. Klobúk dobe, tento film je veľmi inšpiratívny, vždy si ho rád pozriem.

plagát

Dvanásť nahnevaných mužov (1979) (TV film) 

Prípad je jasný? Nie tak celkom. Veľmi inšpiratívna divadelná hra - jeden proti všetkým a nakoniec všetci proti jednému. Herecký koncert najstaršej generácie slovenských hercov. 100%

plagát

Příležitost dělá zloděje (2010) 

Vylúpiť banku nebolo asi nikdy jednoduchšie. Trošku zbytočný film, bez väčšieho napätia.., ale aspoň som sa niečo dozvedel o Čechovovom Višňovom sade, ktorý som ako povinnú literatúre na strednej škole neprečítal.

plagát

Expendables: Nezničiteľní (2010) 

Celkom slušná akcia s hviezdami akčného žánru, s pár priblblými dialógmi a malou, bezvýznamnou Arnieho rolou.

plagát

Späť v hre (2012) 

Športové film mám rád, až na tie o baseballe (resp. o športoch, ktorým nerozumiem). Každopádne, keďže sa jedná o možno posledný film kde hrá Clint, nemohol som si ho nepozrieť. Opäť s jeho tradičnou cigárkou, tak ako ho poznáme. V jednej scéne sa dokonca usmial, čo ma prekvapilo :) Príjemný film s dobrým koncom na nedeľné popoludnie.