Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Rodinný
  • Rozprávka

Recenzie (9)

plagát

Keď draka bolí hlava (2018) 

jedna hviezdička naviac pre moju sestru - folklórnu komparzistku... :)

plagát

Rok na dedine (1967) (TV film) 

5 * musí byť... aspoň prostredníctvom takýchto filmov si môžeme pripomínať tradície našich predkov, ktoré žiaľbohu už zanikajú.. ja osobne by som chcela žiť v tejto dobe.. a som hrdá na to, že som niektoré tieto tradície a dedinské práce zažila na vlastnej koži.. :) a Lúčnica podala skvelý výkon, ako vždy... ;-)

plagát

Jack Frost (1998) 

tak tento film sa mi fakt že páčil.. chvíľami som sa riadne na ňom zabávala... snehuliak bol neskutočny sympoš a parádne sa smial.. :D

plagát

Malý princ (2015) 

v skutku interesantný nápad takýmto štýlom zobraziť jednu z najznámejších kníh, aká kedy vyšla... skôr pre dospelého diváka, ale o tom to predsa je.. však Malý princ je rozprávka pre dospelých, aby sa zobudili a snažili sa rozlíšiť, čo je dôležité a krásne a čo nie... ;)

plagát

Willy Fog na ceste okolo sveta (1981) (seriál) 

animovaný seriál najmä pre deti, ale poteší aj oko dospelého diváka.. verne opísaný príbeh spisovateľa Julesa Verna - Cesta okolo sveta za 80 dní.. Willy Fog so svojimi priateľmi sa vydáva na dobrodružnú cestu plnú nástrah, ale aj skvelých ľudí ochotných kedykoľvek pomôcť.. deti tento animák nielen zabaví a na chvíľu umlčí, ale im aj ukáže, že z každej situácie vedie nejaké východisko... a naviac, úvodná zvučka je veľmi chytľavá.. ;)

plagát

Colette (2013) 

ďalší z radu filmov o holokauste, ktorý nám dáva detailný pohľad na to, ako si v takých neľudských životných podmienkach dokázali Židia pomáhať, a v niektorých prípadoch mali aj chvíľkové radosti, keď sa im podarilo potajme sa stretávať so svojou tajnou láskou, aj keď veľa ráz riskovali mnoho.. mám rada filmy tohto druhu, lebo pri nich si vlastne uvedomím, ako sa mám dobre, že by to mohlo byť aj oveľa, oveľa horšie... film Colette nám ukazuje koncentračný tábor z pohľadu ľudí, ktorý tam museli pracovať a poslúchať niekedy až absurdné a ponižujúce príkazy, aby si zachránili vlastný život... väčšina filmov z koncentráku je totiž o katastrofálnom správaní dozorcov, týmto sa podľa mňa dosť od nich odlišuje...

plagát

Predčítač (2008) 

tento film ma chytil za srdce hneď pri prvom pozretí.. bolo vskutku zaujímavé sledovať počínanie Hanny, ktorá vlastnú slobodu obetovala len kvôli tomu, že sa hanbila pred svetom priznať, že aj vo svojich 30tich rokoch je stále analfabetka.. myslím, že to bol jeden z hlavných dôvodov, prečo mala problém nadväzovať vzťahy s inými ľuďmi, preto uvítala, že sa Michael o ňu začal zaujímať a chcel s ňou tráviť čas.. neuvedomovala si, že chlapca v takom mladom veku tento vzťah poznačí a aj jemu tým zničí život po citovej stránke..

plagát

Statočné srdce (1995) 

moja srdcovka..! krásny film o histórií Škótska, o tom, ako si vybojovalo slobodu a nezávislosť na čele s národným hrdinom - Williamom Wallacem.. mňa osobne upútali prekrásne scenérie tejto úžasnej krajiny a sila a odhodlanosť Williama pomstiť smrť svojich najbližších a zastaviť utláčanie anglickým kráľom vybojovaním toho najcennejšieho pre ďalšie generácie dcér a synov Škótska - SLOBODUUU..!