Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zaujímavosti k filmom (20)

Špión

Špión (2015)

Melissa McCarthy podivuhodne vo viacerých prestrihoch menila svoje topánky. Vysoké opätky sa striedali s pohodlnejšími balerínami. Najlepšie je to vidieť pri naháňačke na skútri.

Vyjednávač

Vyjednávač (1998)

V závere nakladajú zraneného Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) do sanitky hlavou napred. V ďalšom zábere z vnútra sanitky má však hlavu pri dverách.

Svadby podľa Mary

Svadby podľa Mary (2001)

Franina matka, ktorú stvárnila herečka Joanna Gleason, spieva veľmi zle a Fran (Bridgette Wilson-Sampras) ju opakovane žiada, aby nespievala. V skutočnosti Gelason spieva výborne, čo dokázala aj v niekoľkých broadwayských muzikálov.

Až na koniec sveta

Až na koniec sveta (2005) (seriál)

Svetlozelené šaty s ružovým lemom, ktoré mala na sebe Zenobia (Paula Jennings) na bohoslužbe, sú tie isté, ktoré Amelia Sedley (Frances Gray) nosila v seriáli Vanity Fair (1998).

Nezlomná vôľa

Nezlomná vôľa (2006)

Počas rozhovoru medzi Tohmasom Clarksom (Rufus Sewell) a Williamom Wilberforcom (Ioan Gruffudd) je spochybňované, ako môže človek zostať lojálny ku kráľovi, ktorý rukou zatrasie dubom a ďalekohľadom dovidí Nemecko. Ide o odkaz na kráľa Georga III, ktorý podľa súčasného presvedčenia historikov a vedeckých výskumov trpel porfýriou, ktorá bola pravdepodobne vyvolaná jeho požívaním arzénu.

Nezlomná vôľa

Nezlomná vôľa (2006)

V scéne, kde Wiliiam Wilberforce spieva „Amazing Grace“. skutočne spieval Ioan Gruffudd. V niekoľkých posledných záberoch bol použitý playback, ale aj to naspieval sám Gruffudd. Režisér Michael Apted nemal tušenie, že Grufudd vie spievať, je však sólista a zborový spevák, takže keď spustil, prekvapený bol tak režisér, ako aj zbytok obsadenia.

Nezlomná vôľa

Nezlomná vôľa (2006)

Špeciálne projekcie filmu boli uvedené v Buncrane, Co Donegal v Írsku. Bolo to na oslavu odkazu Johna Newtona v kraji, kde v roku 1748 jeho otrokárska loď Greyhound zakotvila potom, čo prežila strašnú búrku. Touto udalosťou začal Newton svoju duchovnú cestu, ktorá vyvrcholila zložením piesne Amazing Grace.

Extra tím

Extra tím (2009) (seriál)

V seriály môžeme vidieť, že detektívi majú na palubnej doske áut maják s červeným a modrým svetlom. V skutočnosti však zákony mesta New York zakazuje používanie modrých svetiel na prednej strane všetkých "oficiálnych" zásahových vozidiel, vrátane policajných áut. Modrú používajú dobrovoľný hasiči na svojich osobných autách a môže byť v zadnej časti policajného auta, nikdy nie vpredu.

Snehulienka

Snehulienka (1997)

Keď sa macocha (Sigourney Weaver) teší zo smrti Liliany (Joanna Roth), bradu a krk si zašpiní krvou. V nasledujúcom zábere sa stará o zraneného muža ale tvár má čistú a iné šaty. V ďalšom zábere už má bradu a krk opäť od krvi a pôvodné šaty.

Snehulienka

Snehulienka (1997)

Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom.

Zdrojový kód

Zdrojový kód (2011)

Keď sa Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) prebudí vo vlaku, je v okne možné vidieť jeho vlastný odraz. Mal by tam byť však odraz človeka, v tele ktorého sa prebudil.

Obávaný bojovník

Obávaný bojovník (2006)

Huo Yuanjia bol v súboji, v ktorom zabil Yanga, poranený mečom do hlavy. Keď potom neskôr vošiel do jeho domu, v zábere na mŕtveho ležiaceho Yanga, žiadne zranenie na hlave nemal.

Stav núdze

Stav núdze (2005) (TV film)

Film vznikol na motívy rovnomennej knihy Thomasa H. Blocka.

Reklama