Reklama

Reklama

Extra tím

(seriál)
  • Česko Zvláštní poldové (viac)
USA, 2009, 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Tvorcovia:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Amber Tamblyn, Jeremy Renner, Harold Perrineau, Monique Gabriela Curnen, Adam Goldberg, Austin Lysy, Dana Eskelson, David Costabile, Corey Stoll (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Nekomplikovaný prípad určite vyrieši aj obyčajný tím, no nezvyčajný prípad si žiada nezvyčajný tím... Extra tím!  Detektívku Casey Shraegerovú (Amber Tamblyn) prevelia k druhému okrsku newyorskej polície s jasne definovaným zámerom – má totiž na výslovnú žiadosť seržanta Harveyho Browna (Terry Kinney) pomôcť zaviesť poriadok na jeho oddelení a vyčistiť ho od prípadných podvratných živlov! Jej novým partnerom sa stane Jason Walsh (Jeremy Renner), ktorého predošlého partnera zavraždili v tú istú noc, keď k nemu priradili Casey.

Seržant Brown si Casey vybral najmä preto, že ju považuje za neskorumpovanú a neskorumpovateľnú, keďže pochádza z veľmi bohatej rodiny a policajtkou sa stala preto, lebo chcela konať dobro a nie pre peniaze. Nemýlil sa v nej, a tak asi neprekvapí že hneď, ako sa zoznámila so svojím novým partnerom, vydali sa po vraha jeho expartnera! Pretože aj keď zavraždený nebol žiadny anjelik a nerobilo mu problém sem-tam – alebo aj častejšie - sa nechal podplatiť, čo nebolo žiadnym tajomstvom, v čase svojej smrti zároveň vyšetroval svojich kolegov, čo bolo nejednému z policajtov tŕňom v oku. Ukáže sa, že mŕtvy sa najviac zaujímal o detektíva Henryho Colea (Joshua Close), ktorý pred nejakým časom pod iným menom prepadol a vylúpil obrnený transportér! To nanešťastie nevrhá dobré svetlo ani na Coleovou partnerku, ktorou je pôvabná detektívka Allison Beaumontová (Monique Gabriela Curnen) – Jasonova priateľka!

Okrem Casey, Jasona, Allison a Henryho pracujú na oddelení ešte ďalší traja detektívi - Leo Banks (Harold Perrineau), ktorý si nikdy neskladá nepriestrelnú vestu, pretože nechce zomrieť primladý, ako jeho otec, strýko i starý otec; jeho partner Eric Delahoy (Adam Goldberg), ktorý má nádor na mozgu, o ktorom nechce nikomu povedať a ani sa nechce podrobiť náročnej a neistej liečbe, ktorá ho môže aj zabiť alebo natoľko vážne poškodiť jeho zdravie, že ostane invalidom; nuž a napokon Eddie Alvarez (Kai Lennox), uhladený čudák, ktorý sa cíti byť vlkom samotárom a sám o sebe hovorí v tretej osobe... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (25)

Sennhie 

všetky recenzie používateľa

Tvůrcům se podařilo vykřesat řadu slibných jisker, ale na rozdělání ohně to bylo set sakramentsky málo. Co díl, to velká očekávání, ale také velká zklamání. Při každém dílu jsem měl určitý pocit, že by se mohlo něco výjimečného stát až by mi z toho brada spadla, ale už v polovině víte, že tomu tak nebude. Nakonec každý díl tak nějak skončí. Prostě skončí. Je prázdno. Nic. Život jde dál. Nothing unusual to see here. ()

karlik4801 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní poldové je jeden ze seriálů, který ani nedokáže nudit. Walsh a Shraegerová zastupují tu vážnější část a Banks s Delahoyem mají tu vtipnější. Každý díl má nějakou tu zajímavost s parádním zakončením. Nejlepší postava, pro svou vážnost a drzost je Walsh. Banks je ta nejzajímavější postava, která zastupovala většinu zábavy. Všechny případy byli něčím zvláštní a přístup policistů se drží českého názvu. Jen je opravdu škoda, že seriál skončil desátým dílem, nejspíš kvůli malé sledovanosti. Přitom to mohlo tak skvěle pokračovat. ()

Reklama

ti88na 

všetky recenzie používateľa

Výborný seriál, ktorý sleduje osudy detektívov jedného oddelenia, z ktorých každý ma svoje tajomstvo a popri snahe o jeho utajenie, riešia viac či menej závažné zločiny. Hlavne dvojice Tamblyn, Renner a Perrineau, Goldberg sú úžasne sympatickí a vtipní a dodávajú seriálu neobyčajný šarm. Okrem toho je tu skvelé tempo a to v každom diely, takže sa ani chvíľu nenudíte. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Obľúbený seriál, ktorý má vysoké hodnotenia na všetkých portáloch, výborné recenzie a predsa ho ABC po prvej sérii zrušila. Práve vtedy, keď sa konečne dostávate do postáv, kedy ostáva mnoho otázok otvorených. Nechýba mu humor, plno hlášok a veľmi dobrí herci. Dnes aby sa už človek fakt obával čokoľvek začať pozerať. ()

VonHayek 

všetky recenzie používateľa

Dle mého nejkvalitnější předčasně ukončený seriál, ve kterém se prvky klasické špinavé kriminálky, černohumorné až sarkastické grotesky mísí například s "mysterióznem" tak obratně a překvapivě, že nemohu dát méně než za PĚT. ----- Kdo má rád první série seriálu Shield a je ochoten i pro jisté žánrové přesahy, ten si toto dílko zamiluje... ()

Galéria (301)

Zaujímavosti (1)

  • V seriály môžeme vidieť, že detektívi majú na palubnej doske áut maják s červeným a modrým svetlom. V skutočnosti však zákony mesta New York zakazuje používanie modrých svetiel na prednej strane všetkých "oficiálnych" zásahových vozidiel, vrátane policajných áut. Modrú používajú dobrovoľný hasiči na svojich osobných autách a môže byť v zadnej časti policajného auta, nikdy nie vpredu. (ti88na)

Reklama

Reklama