Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Krátkometrážny
  • Krimi

Recenzie (169)

plagát

La La Land (2016) 

Očakávania som mal po nadšených ohlasoch vysoké a La La Land ich ešte prekonal. Je to príjemné osvieženie v čase, keď z Hollywoodu prichádza samý remake či sequel. Spojenie úžasnej hudby so silným príbehom dvoch ľudí, ktorých stretnutie obom navždy zmenilo život. Na záverečných 10 minút budem ešte dlho spomínať, to bola čistá radosť z filmu a ja som dúfal, že ani neskončí. Tak krásne a kruté zároveň. Mám chuť si to dať celé ešte raz. Pre mňa hneď na začiatku roka zážitok, ktorý len ťažko niečo prekoná. A ide sa počúvať soundtrack.

plagát

Temný prípad (2014) (seriál) 

Woody a Matthew, táto dvojka mi bude chýbať. Zo začiatku to nevyzeralo ideálne, prvé tri diely som v podstate "pretrpel". Veľa rozprávania a minimálny posun v deji. Zlom prišiel v diele štvrtom, ktorý bol majstrovsky natočený a z posledných 10 minút som mal takú radosť ako naposledy z posledných dielov Breaking Bad. Odvtedy mal seriál moju plnú pozornosť. Herecké výkony ako z učebnice herectva, skvelá hudba, scenár a prostredie, vzbudzujúce hrôzu. Úvodnú zvučku si budem ešte veľakrát púšťať. Určite si vyhľadám aj druhú sériu, dúfam, že s rovnako silnými postavami ako boli Rust a Marty.

plagát

Šťastný Nový rok (2011) 

Každý film žánru romantickej komédie, ktorý by náhodou mal viac príbehov, ktoré sa na záver popreplietajú je automaticky napodobeninou Lásky nebeskej. To je logika. New Year's Eve pre mňa nebol nič viac, než filmom, pri ktorom som na chvíľu vypol a oddýchol si. A bol som prekvapený koľko známych ľudí sa dá vtesnať do niekoľkých minút.

plagát

Zbytočné zločiny (2002) (TV film) 

A ja som si myslel, že slovenská polícia je najneschopnejšia.

plagát

Vôľa žiť (2013) 

Až pri záverečných titulkoch som uveril, že Dawid Ogrodnik je v skutočnosti úplne zdravý. To s akými neuveriteľnými detailmi zahral postihnutého je obdivuhodné. Opäť jeden z tých silných filmov, pri ktorých si uvedomíme, že môžeme byť vďační za to čo máme a že nemá zmysel trápiť sa hlúposťami, ktoré za to nestoja.

plagát

Vlk z Wall Street (2013) 

Štýlové, divoké, občas nechutné, vtipné, dramatické. Vlk z Wall Street ma po dlhom čase prinútil ísť opäť do kina a mnou otriasala široká škála pocitov. V prvej polovici bolo tých šialených párty možno až príliš veľa, tá druhá, o niečo pokojnejšia, sa mi páčila viac. Herecké výkony výborné a tak reálne, až som mal podozrenie, že to čo tam šňupali bol skutočný kokaín a všetci si pri natáčaní trochu dali. Neviem odkiaľ vytiahli krásnu Margot Robbie, ale tá má pred sebou ešte veľkú budúcnosť.

plagát

12 rokov otrokom (2013) 

Je to silná téma, surovo podaná, človeku pri pohľade na niektoré veci zviera žalúdok a zo Solomonovho príbehu vás zaručene zamrazí. Ale nemôžem sa zbaviť dojmu, že to bolo až príliš zjavné, počnúc postavami, ktoré sú buď len čierne alebo biele (a to nehovorím o farbe pleti) a končiac samotným príbehom, ktorý si pomaly kráča do cieľa bez jediného momentu, ktorý by sme už nevideli niekde inde. Nedokázal sa mi dostať pod kožu a zasiahnuť ma tak, ako napríklad McQueenov predchádzajúci počin Shame. A Zimmer vykrádajúci Zimmera sa mi tiež tentokrát nepáčil.

plagát

Kapitán Phillips: Prepadnutie lode Alabama (2013) 

Paul Greengrass je majster vypätých situácii. Pri filmoch, ktoré som od neho videl som sa nikdy nenudil, keďže sa v nich každú chvíľu niečo deje a vždy mi poriadne stúpla tepová frekvencia. Na podobnej vlne sa nesie aj Kapitán Philips. Krátky úvod a dostávame sa na loď, kde sa začína veľkolepá jazda, od ktorej som sa nemohol odtrhnúť a vydýchol som si o dve hodiny neskôr. Tom Hanks predviedol niečo famózne, pre mňa najlepší herecký výkon minulého roka.

plagát

Ona (2013) 

Error 404: Girlfriend not found alebo varovanie pred predigitalizovaním našich životov. Jedinečný pohľad do budúcnosti, v ktorej sú počítače múdrejšie a ľudia tupší. S hodnoverne deprimovaným Joaquinom Phoenixom a príjemným hlasom Scarlett. Už teraz niektorí častokrát komunikujú viac so strojmi ako so živými ľuďmi, skutočné city upadajú, a tak už len čakám, kedy sa na trhu objaví nejaký iFriend pre osamelých.

plagát

Špinavý trik (2013) 

Pôsobilo to na mňa ako taká pozérska šaškáreň s nie práve mojimi obľúbencami (obzvlášť Jennifer Lawrence asi nikdy neprídem na chuť). No nič, tí sa aspoň snažili čo najlepšie zahrať v daných okolnostiach, ktoré sa mi nepáčili. David O. Russell si zrejme myslel, že keď budú mať herci čo najšialenejšie účesy a kostýmy, budú dve hodiny rozprávať o ničom, použije záber z kufra auta a sem-tam pokus o humor bude z toho druhý Pulp Fiction a Oscary sa len tak pohrnú. Prosím, len nech to žiadneho nevyhrá, lebo zase stratím vieru v ľudstvo.