Reklama

Reklama

Zbytočné zločiny

(TV film)
  • Česko Zbytečné zločiny (viac)

Obsahy(1)

Dráma o nevydarenom pátraní po sériovom vrahovi, inšpirovaná skutočným príbehom. Na ceste ide veľmi rýchlo a riskantne auto, z ktorého sa ozýva mužský hlas a dievčenský smiech. Po niekoľkých kilometroch nájde majiteľ autoservisu Fred auto prevrátené na strechu. Vylieza z neho tučný muž s nápadným prsteňom a náramkom. Fred zo svojej dielne volá políciu - dievča, ktoré bolo s podnapitým mužom v aute, malo sotva pätnásť a zjavne bolo niečím nadopované. Desiatnik Darryll Kettles si práve vypočul príbeh matky, ktorej sa stratil syn Richard. Žena  sa obáva, že sa mohol stať obeťou vraha, ktorý nedávno v okolí zabil iného chlapca. Desiatnik sa potom vydáva na miesto nehody, dievča dopraví do nemocnice, ale mužovi sa medzitým podarí zmiznúť. Ešte pred tým ale tvrdí, že dievča je narkomanka a on za jej stav ani náhodou nemôže. Kettles čoskoro zistí, že muž je Clifford Robert Olson, v minulosti stíhaný za sexuálne delikty a znásilnenie. Doposiaľ sa mu ale darilo spravodlivosti unikať pre nedostatok dôkazov. Vyšetrovanie sa rozbieha i v ďalších okrskoch, kde miznú ďalší mladí ľudia. Desiatnik Kettles trvá na tom, že hlavným podozrivým je Olson, a rovnaký názor má aj desiatnik Les Forsythe. Obaja však narážajú na bariéru zložitej administratívnej mašinérie. (STV)

(viac)

Recenzie (7)

Scratt 

všetky recenzie používateľa

Průměrný film, jehož ústřední postavou je masový vrah a spousta nepřehledné byrokracie. Dílo, které nepřekvapí, ale ani neotráví. 50% ()

Reklama

klima777 

všetky recenzie používateľa

Běsnící byrokratická mašinérie. A Clifford Robert Olson.----------- Marginalizace (všeho a všech) jako poměrně funkční umělecký prostředek tváří v tvář ubíjejícím historickým faktům. Zajímavé [imho (2,5*)]. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama