Reklama

Reklama

Zbytočné zločiny

(TV film)
  • Česko Zbytečné zločiny (viac)

Obsahy(1)

Dráma o nevydarenom pátraní po sériovom vrahovi, inšpirovaná skutočným príbehom. Na ceste ide veľmi rýchlo a riskantne auto, z ktorého sa ozýva mužský hlas a dievčenský smiech. Po niekoľkých kilometroch nájde majiteľ autoservisu Fred auto prevrátené na strechu. Vylieza z neho tučný muž s nápadným prsteňom a náramkom. Fred zo svojej dielne volá políciu - dievča, ktoré bolo s podnapitým mužom v aute, malo sotva pätnásť a zjavne bolo niečím nadopované. Desiatnik Darryll Kettles si práve vypočul príbeh matky, ktorej sa stratil syn Richard. Žena  sa obáva, že sa mohol stať obeťou vraha, ktorý nedávno v okolí zabil iného chlapca. Desiatnik sa potom vydáva na miesto nehody, dievča dopraví do nemocnice, ale mužovi sa medzitým podarí zmiznúť. Ešte pred tým ale tvrdí, že dievča je narkomanka a on za jej stav ani náhodou nemôže. Kettles čoskoro zistí, že muž je Clifford Robert Olson, v minulosti stíhaný za sexuálne delikty a znásilnenie. Doposiaľ sa mu ale darilo spravodlivosti unikať pre nedostatok dôkazov. Vyšetrovanie sa rozbieha i v ďalších okrskoch, kde miznú ďalší mladí ľudia. Desiatnik Kettles trvá na tom, že hlavným podozrivým je Olson, a rovnaký názor má aj desiatnik Les Forsythe. Obaja však narážajú na bariéru zložitej administratívnej mašinérie. (STV)

(viac)

Recenzie (7)

klima777 

všetky recenzie používateľa

Běsnící byrokratická mašinérie. A Clifford Robert Olson.----------- Marginalizace (všeho a všech) jako poměrně funkční umělecký prostředek tváří v tvář ubíjejícím historickým faktům. Zajímavé [imho (2,5*)]. ()

Scratt 

všetky recenzie používateľa

Průměrný film, jehož ústřední postavou je masový vrah a spousta nepřehledné byrokracie. Dílo, které nepřekvapí, ale ani neotráví. 50% ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama