Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenzie (21)

plagát

Zmrznutá kosť (2010) 

Asi by som bol dal iba 3 hviezdicky, ale tento film sa super atmosferu za ktoru si u mna vysluzil 4. Navyse Jennifer Lawrence je vo svojej ulohe uplne presvedciva a podarilo sa mi prezivat to spolu s nou.

plagát

The Dirty Picture (2011) 

Nie som fanusikom indickych filmov, ale tento bol celkom zaujimavy. Ked nic ine, tak naznak biografie tam bolo citit. Zivot napokon pise najlepsie pribehy :-)

plagát

John Carter: Medzi dvoma svetmi (2012) 

V pohode akcny sci-fi, ktory sa neboji robit si miestami srandu aj sam zo seba, a nebyt prebytku klise a nejakeho toho moralizovania tak by to bolo za 4. Cely cas som mal pocit ze John Carter mal ambicie byt niecim viac, bohuzial nie uplne uspesne. Myslim ale ze uz len sceny s Wool-ou stali za ten listok do kina.

plagát

Catch .44 (2011) 

1 hviezdička pre Foresta Whitakera. A jedna hviezdička za...ani neviem čo. Cele je to taka podivná zlátanina. Možno pred desiatimi rokmi by to dostalo 3.5 hviezdičky za zaujímavý pohľad do gangsterského sveta, Bohužiaľ pán scénarista a režisér asi zaspali dobu a zabudli že toto už nám všetko ukázal pán Tarantino. Až na pár zaujímavých hlášok nič moc, ale ak máte veľmi radi gangsterské filmy, tak prosím...

plagát

Bláznivá, hlúpa láska (2011) 

Tak tento počin ma neskutočne prekvapil. A to veľmi príjemne! Napriek tomu že Steve Carell-a veľmi nemusím, tak táto rola mu celkom sadla, zvyšok hereckého obsadenia bolo na tom podobne. Deju sa venovať nebudem, na to si môžete pozrieť trailer alebo prečítať obsah. Chcem ale zdôrazniť, že toto je skutočná komédia postavená na realite (i keď je ten humor často postavený trošku do čierneho spektra tak veľmi vkusne). Ozaj som sa pri ňom pobavil, niekoľko krát dokonca prekvapil. Sú to síce takmer 2 hodiny, ale rozhodne to stálo za to. Nie je to na 100%, ale myslím že v tomto žánri momentálne naozaj nič lepšie nie je. Ak sa vám páčil Love Actually, tak toto rozhodne nepremeškajte.

plagát

Bang Bang Club (2010) 

Povedal by som ze celkom dobre spracovana predloha a zaujimavo spracovane najma pre ludi ktorych zaujima poulicna a vojnova fotografia. Film vo mne rovnako ako fotografi vytvaral dojem nestranneho pozorovatela najma co sa udalosti v JAR tykalo, ale ani samotnych hrdinov nesetril. Pacilo sa mi ako sa reziser prepracoval k filmovemu zobrazeniu pulizerovych snimkov.

plagát

Thor (2011) 

Thor prijemne prekvapil. Naivita hlavneho hrdinu na jeho pozemskej ceste stoji za to, ale dalo sa z nej myslim vytazit o dost viac,. Dej je vdaka shakespearovskej predlohe viac-menej znamy (ale napokon sa velmi neodlisuje od inych komixoviek). Napriek tomu pobavi, specialne efekty nie su prehnane a dobre doplnaju sceny najma v Asgarde. Bodovo mi to prijde na 3 (+ 1 bod si dajte ak mate radi spracovania komixov)

plagát

Smrť v Šanghaji (2010) 

V Shanghai je najlepsia atmostera noir-u ktoru dosahuju jemne nazltlym tonom obrazu. Najskor by som mu asi dal nalepku "historicka spionazna noir detektivka", ale okrem toho noiru tam nie je nicoho dost aby sa tak film dal nazvat. Je to prijemny film na pozretie, ale necakajne ziadne velke prekvapenia

plagát

Voda pre slony (2011) 

Nuz tento filmik je taka klasika. Neprekvapi ani v dobrom ani v zlom zmysle. Na Reese sa dobre pozera, a Ch. Waltz a R. Pattinson nehraju uplne najhorsie. Ale myslim ze 120 minut by sa dalo skresat na kratsie, kedze pribeh zasa nie je az taky originalny.

plagát

Drive (2011) 

Film prekvapil v mnohom. V druhej polovici je rozhodne ovela brutalnejsi ako by som tipoval. Nie je to ani tak velmi film o autach a jazdeni, napriek nazvu. Jednotlive sceny su paradne, najma co sa tyka hry so svetlom a celkovym rozvrhnutim obrazu. Sountrack sedi, Jednoducho celemu filmu niet velmi co vycitat. Napriek tomu 4/5 a neviem povedat preco.