Reklama

Reklama

V decembri 1941 prichádza do Šanghaja agent námornej spravodajskej služby (John Cusack) , aby navštívil svojho priateľa Connora (Jeffrey Dean Morgan). Keď sa dozvie, že Connora zavraždili, rozhodne sa pátrať po jeho vrahoch na vlastnú päsť. Pod menom Paul Soames, ktoré používal na svojej misii v Berlíne, sa zamestná v šanghajskom denníku Herald a napíše článok, v ktorom chváli nacistickú politiku, aby sa votrel do najvyšších miestnych kruhov. Vďaka článku je pozvaný na nemecké veľvyslanectvo, kde sa koná spoločenský večierok. Tam sa zoznámi s vplyvným miestnym gangstrom, charizmatickým Anthonym Lan-Tingom (Chow Yun-Fat), jeho očarujúcou manželkou Annou (Gong Li) a japonským kapitánom Tanakom (Ken Watanabe). Počas vyšetrovania Connorovej smrti sa Paul do Anny zamiluje, čím sa obaja dostanú do smrteľného nebezpečenstva. Postupne zisťuje, že jeho priateľ sa zaplietol do sprisahania oveľa nebezpečnejšieho a rozsiahlejšieho, než si dokáže predstaviť. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (91)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Bravo, Weinsteini, podarilo sa vám nepredať a vlastne úplne potopiť vynikajúci film. Štýlový a vďaka strohému strihu svižne odsýpajúci špionážny noir thriller má výborný scenár (hoci časť rozuzlenia je vďaka známym historickým súvislostiam jasná), mimoriadne zvučné (a s veľkou chuťou hrajúce) obsadenie, fungujúce emócie, pompéznu výpravu, dobrú dobovú atmosféru a správne krvavé akčné scény. Užil som si to tak veľmi, že som chvíľu uvažoval o najvyššom hodnotení. Napokon, môžete nemilovať film, v ktorom Chow Yun-Fat dvakrát vystrieľa celú scénu? :-) ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý film so skvelým hereckým obsadením. Týka sa to hlavne Johna Cusacka a Jeffreyho Dean Morgana, lebo bol inak film pochopiteľne nabitý ázijskou sebrankou. Réžia bola na slušnej úrovni, podobne ako atmosféra filmu. Naopak snímke uškodil pomerne komplikovaný scenár, v ktorom sa divák mohol ľahko stratiť. Na hudbu si vôbec nespomínam, ale zato bolo uspokojivé dobové prostredie, respektíve kulisy. Film doporučujem avšak s výhradami. ()

Reklama

honajz 

všetky recenzie používateľa

Film má zajímavé kulisy, i když ty počítačové dodělávky z nich čpí na sto honů. Problém ale je s příběhem i postavami, které prostě nezaujmou, nejsou životné. Hlavnímu hrdinovi nevěřím ani ťuk a jak jemu, tak ostatním chybí jakékoliv charisma, které by jalovou historku povýšilo někam výš, jako je tomu u podobných filmů podle románů Grahama Greena. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Cakal som film z vojnoveho obdobia pre nas chlapov a dockal som sa zenskeho romantizujuceho pohladu kde charizmatickí špióni nezomieraju pre vlast, ale obetúvajú svoje zivoty z lasky k zenam. Bohuzial aj ked su tie zenske neskutočne krásne, správajú sa veľmi hlúpo a tým pádom som miestami od zlosti škrípal zubami pre aké kravy sa tieto prvotriedne herecké esá musia obetovať. Zenskemu pohladu je podriadeny cely film. Velkolepa nadherna vyprava, minimum akcie, pomale tempo, naivne dialogy, komentar hlavneho hrdinu, ktory nezriedka komentuje jasne viditelne veci (snad aby aj diváčky pri zehlicke nic neprepasli) atď. Proste film pre zenske, ktory ale aj muzi preziju celkom bez bolesti (predsa len Chow Yun Fat si tam parkrat zastriela a figurka ktoru stvarnil je neskutocne zabavna). Lutujem nedockavcov, ktori to riskli v mandarinskom dabingu. Pocul som len par sekund, ale bolo to peklo. :-) ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

No tak že je v žánru uvedeno i "mysteriózní", to někomu asi cukla ruka. Exteriéry byly udělaný pěkně, historicky pěkně a řek bych, že aji věrohodně. Příběh byl dějovej a to mám rád, hlavně když to zaujme a tady to tak docela i bylo. Človek se nemusi bát, že by se v záplavě šikmookejch neorientoval, protože je hrajou většinou nezaměnitelny osobnosti. John Cusack má svoje chvilky a tohle je asi jedna z nich. Prostě mě to příjemně překvapilo, malou pochvalu si to zaslouží (pochvalu od slova chvála, né pochva). V malé roli návštěvníka opiovýho baru jsem poznal pěstitela trávy Nicholase Roweho ze Sbal prachy a vypadni, že by zas byl sjetej? ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (7)

Súvisiace novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (viac)

Reklama

Reklama