Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Thriller
  • Romantický
  • Rozprávka

Obľúbené filmy (10)

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Natočiť kvalitný muzikál tak precizne a elegantne sa podarí málokomu. Baz Luhrmann patrí medzi tých málo šťastlivcov. Sledovať Ewana McGregora, či Nicole Kidman ako spievajú vám nepríde vôbec neprirodzené, ba naopak. Obaja sú vo svojich úlohách excelentní. To všetko vďaka strhujúcej hudbe niekoľkonásobne oceneného Craiga Armstronga a umeleckému stvárneniu deja. Prvá pol hodina filmu vám síce môže prísť ako veľmi chaotická, priam nudná, treba ju však prečkať, po nej vás totiž čaká nezabudnuteľný hudobno- dramatický zážitok s perfektne zvládnutým vyvrcholením deja. Slabším povahám neuškodí mať po ruke kapesník, ten môj bol premočený skrz naskrz.

Divoký Django

Divoký Django (2012)

Tarantinovi tlieskam. Opäť sa mu raz podarilo natočiť skvelé dielo, na ktoré sa len tak nezabudne. Snáď som i mala rozporuplné pocity z toho navštíviť tento film v kine. Tarantino a western? Moc mi to neznelo... Avšak napriek nevôli som šla a nestačila sa čudovať. Nielenže bol film zaujímavý počas celých dlhých 165 minút, človek podľahol príbehu, nádhernej šírej krajine, hudbe, no a v neposlednom rade tak skvelým výkonom hercov, ktorých si Tarantino vždy vedel dobre vybrať. Jeho „dvorný herec“ Christoph Waltz aj tu exceloval. Po bravúrnom výkone v Inglourious basterds boli isté pochybnosti, ako sa s tak odlišnou úlohou dokáže vysporiadať, obavy však boli zbytočné. Svojej úlohy sa zhostil skvelo, uverili ste mu každé slovo a od začiatku, aj keď s kamennou tvárou vraždil ostošesť, ste si ho zamilovali. Nič horšie sa nedá povedať ani o jeho partnerovi Jamie Foxxovi. Chválou netreba šetriť ani čo sa týka Lea DiCapria. Jediné, čo by sa však dalo Quentinovi vytknúť je tak trochu nezvládnutý a dosť nepravdepodobný koniec. Celkový dojem to však nijak nekazí a starý dobrý Tarantino opäť raz nesklamal.

Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Jeden z mojich najobľúbenejších filmov. Prečo? Najmä to asi bude nezameniteľnou atmosférou jedného z najúžasnejších miest Európy – Barcelony (ktorú treba určite navštíviť, ak ste tak ešte neurobili) a „Allenovskej“ formy prerozprávania celého príbehu. K tomu dve krásne a tak odlišné najlepšie kamarátky – puritánska Vicky a nespútaná Cristina a nečakané dobrodružstvo, ktoré im na pár ďalších mesiacov celkom isto zmení ich pohľad na život. Netradičné a originálne vykreslenie ich charakterov, tradičné milostné zápletky, tradične skvelé herecké výkony a celkom netradičný finálny pocit po zhliadnutí tohto filmu, ktorý aj vás prinúti zamyslieť sa nad zmyslom života...