Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Krimi

Recenzie (850)

plagát

Pod vodou (2020) 

Začiatok dobrý, Stewart dobrá, ale celé to po chvíli stratí chuť.

plagát

Griselda (2024) (seriál) 

Seriál má výborné tempo.  Áno, ku koncu možno trochu zakolísa, ale aj tam stále baví sledovať drogový americký sen z pohľadu ženy. Vergara strháva pozornosť zaslúžene na seba, za čo vďačí hlavne scenáru a maskérom (i keď o nejakej podobnosti so skutočnou Griseldou sa hovoriť nedá), avšak dosť ma bavil aj zvyšok castu (Rivi!). Tvorcovia sa neboja špiny, potu ani krvi a seriálu to pristane. Neviem, nakoľko je príbeh autentický, ale aj ako seriál z prostredia kartelu z 2. polovice 20. storočia to funguje.

plagát

Hráčky (2024) 

Úplne v pohode upozerateľný, v prvej polovici priam príjemný počin zo starého dobrého romcomovského rádoby reálneho sveta dospelákov v NYC.

plagát

Půlnoční klub (2022) (seriál) 

Flanagan pre začiatočníkov a mladšie (i keď otrlejšie) publikum. Realita je tu zľahčená, premyslené dramatické dielo typu Haunting sa tiež nekoná, ale cast je sympatický a scenár vie i prekvapiť. Priala by som si dlhšie / viac hororových stories, ale to, ako ich prostredníctvom seriál predstavil históriu postáv, bolo extrémne zručné. Obzvlášt vďaka tomu, že divák často nevie, koľko je pravdy na polnočných príbehoch. Spokojné 4 hviezdy.

plagát

Mr. & Mrs. Smith (2024) (seriál) 

Jednoducho, ale zručne napísaný scenár zhmotnený sympatickým castom a šikovnými, nerutínnymi režisérmi. Dobrý soundtrack, svojský a nenápadný humor, romantika, čo netlačí na pílu a zároveň fajn nadľahčená špionážna jednohubka. Spokojnosť.

plagát

Daisy Jones & the Six (2023) (seriál) 

Najlepší seriál Amazonu. Extrémne vydarená knižná adaptácia. A hudobná chuťovka.

plagát

Obchodní návrh (2022) (seriál) 

Milé romantické drama, ktoré pôsobí západnejšie, než som čakala. Postavy sú sympatické, zápletky očakávateľné, ale milé, a výsledok síce nie je nijak revolučný, ale v žánre vydarený.

plagát

John Mulaney: Baby J (2023) (relácia) 

Skvelý stand-up, ktorý má hlavu a pätu a drží si svoje téma pevne v rukách bez toho, aby diváka začalo nudiť. Mulaneymu to prajem, Baby J je chytrý, premyslený a brutálne úprimný monológ, ktorý je vlastne dosť vážny, no zároveň úžasne zábavný. Mulaney sa nebojí žartovať o svojich zážitkoch, rozpovedajúc svoj príbeh s ľahkosťou a kopcom prekvapivých comedy momentov, a ja tlieskam.

plagát

Spider-Man: Cez paralelné svety (2023) 

Tvorcovia vedia, čo robia a opäť servírujú nekompromisný blockbuster, ktorý je po vizuálnej stránke kreatívny, prepracovaný, plný tvorcovského srdiečka a vlastne sa nebojím povedať dokonalý. Druhý diel Spider-Verse ságy potvrdzuje, že patrí k naj spracovaniam pavúčieho hrdinu, k naj komiksovkám a tak obecne k naj animovaným filmom. Po zhliadnutí dvojky som si doma pustila opäť jednotku a wow, ten rozdiel je markantný - na prvý pohľad dvojka len pokračuje v začatom štýle, ale nie, umelecky sme sa posunuli ešte o dva-tri levely vyššie. Tempo je vražedné a divák musí fakt dávať pozor (a aj tak mu väčšina vecí utečie, ale preto predsa existujú YouTuberi), a ako už je u dnešných komiksových univerzov pravidlom, film docenia hlavne skalní, ktorí majú (nielen) Spideyho dobrodružstvá napozerané. Štýly kresby svetov a postáv sú TOP TIER (Hobie, mindfuckový Spot, Gwenina realita kde farby zrkadlia emócie!!), príbeh pritvrdil a zároveň konečne vieme, o čom séria vlastne je. Soundtrack ma síce nebavil tak ako v jednotke, ale obecne filmu nemám čo vytknúť. Miles Morales je proste sympaťák, postave vdýchol nový dych, a Gwenin "band" z konca dáva tušiť, že Beyond the Spider-Verse bude mega. A kombinovanie animovaných a filmových realít je len ďalším dôkazom toho, že žijeme v úžasnej dobe. Och, ako mne len tento projekt robí radosť 🤍