Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenzie (43)

plagát

Smrtící bumerang (1996) 

Tak toto je kvalitné dielo, ktoré už od samého začiatku dalo smer nádhernému scenáru a hlavne ústrednej postave filmu a zároveň aj vodcu výpravy. Dej okamžite zaujme a vďaka super výkonu "BB“, je film jeden z najlepších čo som videl a dokazuje to hlavne tá súdržnosť deja, autentickosť, spracovanie a kamera ako doslova dobre namastený stroj. Postavu si hneď každý obľúbi a drží mu palce je to totiž dominanta ktorá, vás stále zaujíma. Až do samého konca je to napínavé a dozviete sa tiež viac o minulosti „Karla“., z jeho myslenia a z jeho sveta.

plagát

Bratstvo vlkov - Hon na beštiu (2001) 

Celkovo je to dosť dobré ale chýba mi tam autentickosť bojov a tiež samotný vlkolak či príšera? Dlho sa čaká na nejakú akciu a mysleli to asi dobre keď tam v scenári zakomponovali dôstojné dialógy a že väčšina má rešpekt s príšery, ktorú len málokto zazrel. Niekedy sa mi zdá že dej je zameraný na niečo iné, ale to už som moc kritický tak dávam tri hviezdy.

plagát

Bratia (2009) 

Byť vojakom je ozaj namáhavé aj na začiatku ale aj po návrate a to hlavne psychicky. Do vojny ideš s tým že tam môžeš zomrieť a nie že zabijem priateľa a pôjdem domov s traumou a topiť sa v tom celý život. Psychologicky vyobrazený film s idylickým životom rodinky, ktorá sa pomerne rýchlo zmierila s tým že ich otec a manžel zahynul v Afganistane.

plagát

Blade: Trinity (2004) 

No to sa dalo čakať, že už to bude o niečo modernejšie odfláknuté a dokonca s policajtmi, ale aspoň si to zachovalo niečo s dynamiky. Príbeh je dobrý ale prácu na tom majú herci až na novú slečnu z modrého neba, myslím že to nezvládla. Skupina nočných lovcov je odmeraná na Bladeho a niektoré ich úlohy sú nie moc dobré zahraté, príde mi to akoby to hrali na silu.

plagát

Blade 2 (2002) 

Blade má nového mechanika Scuda a tiež s ním chodí na záťahy na upírov, kde sa zrazu dozvie kde by sa mohol nachádzať a tak podnikne záchrannú akciu v Prahe. Wistler chce po svojom stratenom čase dohnať čo zanedbal a len pomaly si zvyká na nového mechanika Scuda. Vo svete sa rozmohla nová hrozba, či vírus s názvom „smrťák“ na čele s Jaredom Noumekom. Smrtiaci upíry sú imúnny voči cesnaku a majú aj dosť schopnejšie možnosti boja, takže nová bojová skupina na čele s Béčkom si musia pripraviť nový plán. Spracovanie je perfektné vo všetkých dieloch, nájdeme tam všetko potrebné, boje, humor, efekty aj kreativitu upírskych zombíkov. Záverečné sprisahanie Scuda bolo lahôdkou, mohlo sa zdať že Blade už padne, ale Whistler by mu rád oplatil záchranu.

plagát

Blade (1998) 

Najznámejšia upírska trilógia všetkých čias sa stále pozerá dobre, aj pod dlhšom čase. Ako hlavná úloha pre Wesleyho Snipesa je ako stvorená, však nejaké to bojové umenie ovláda aj v reálnom živote. Frost, šéf upírov ktorý sa stali upírmi nakazením a nie su teda čistokrvný, chce ovládnuť celý upírsky svet ale svojimi činmi sa len málo približuje k denným tvorom. Bohužiaľ Frost stihol nakaziť Bladeovho najlepšieho priateľa Wistlera, ktorého sa Blade pokúsi nájsť v druhom diely tejto trilógie.

plagát

Bedári (1998) 

To boli ozaj kruté časy a nespravodlivosť, hlavne ak ste už v minulosti boli trestancom, tak už len málokto by vám javil rešpekt a pochopenie. Prekrásny príbeh že človek sa môže a aj sa zmení pokiaľ naozaj chce a tiež môže pomáhať ďalším ľuďom v ich snoch o šťastnom živote. Vtedy hodnota života očividne znamenala niečo iné ako v iných vrstvách spoločnosti, lebo vaše postavenie v spoločnosti malo najväčšiu váhu vtedy keď ste niečo znamenali. Milosrdnosť, krutosť a beznádej sú hlavnými charakteristikami ľudí, ktorý účinkujú v príbehu podľa známeho knižného diela. Nedokážem si predstaviť že by som žil v takejto dobe, kde nespravodlivosť je všade prepletená krutosťou.

plagát

Astronaut (2006) 

Musím uznať že som čakal omnoho viac, škoda že príbeh je založený na ideológií amerického sna. Film sa mi zdá málo autentický, väčšia miera je zameraná na byrokraciu a postoj neoblomných okolností v USA. Pokiaľ ste Američan môžete snívať o väčšine snov a zaujímavé je, že peniaze nie sú až taký problém v danej zemi. Chýbalo mi tam hlavne viacej technických prvkov, stavba rakety bola unáhlená nudným dejom, ktorý sa skôr zameriaval na psychickú stránku Charlesa Farmera.

plagát

Americký zločin (2007) 

Nie je možné aby som v tomto príbehu nenašiel jedinú osobu so zdravým rozumom, ktorý by pochopil čo sa v dome hrôzy deje. Neuveriteľné že sa niečo takéto stalo a popri tom tie deti, boli zmanipulované značne narušenou „mamou“. Príbeh je pekne vyfarbený v súdnej sieni, kde sa o ňom rozpráva a na základe výpovedí svedkov ktorý boli vinný taktiež z ohavností. Deti sú vždy veľmi naviazané na svojich rodičov ale keď sú deti rodičom príťažou, nedokážu sa o nich postarať, potom ich životy strácajú zmysel a šťastie zároveň. Rodičia Silvií majú rovnaký podiel na jej osude a je mi ľúto ako to s ňou bohužiaľ nakoniec dopadlo.

plagát

Old Boy (2003) 

Toto bolo maximálne kruté a zároveň veľmi pomstychtivé dielo, ktoré nikoho nemôže nehať chladným ako je to v celom filme s dejom. Rozuzlenie ma šokovalo, spolu s udalosťami ktoré musel Dae-sua roky prežívať a napokon sa to len všetko pre neho začalo.