Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Krimi

Zaujímavosti k filmom (21)

Taboo

Taboo (2017) (seriál)

Steven Knight súhlasil s písaním scénara Taboo len pod tou podmienkou, že si Tom Hardy zahrá hlavnú rolu vo filme Locke (2013), ktorý Knight režíroval.

Taboo

Taboo (2017) (seriál)

Jazyk, ktorým rozpráva James Keziah Delaney (Tom Hardy) sa nazýva Twi a je to stále používaný jazyk kmeňa v západoafrickej Ghane.

Valerian a mesto tisícich planét

Valerian a mesto tisícich planét (2017)

Všetci kapitáni, ktorí postupne jeden po druhom v úvodnej scéne privítajú ''cudzincov'', sú v skutočnosti režiséri a scenáristi, s ktorými Luc Besson doteraz spolupracoval. Taktiež medzi mimozemskými návštevníkmi môžeme vidieť Mondoshawanov, ktorých sme už videli v Piatom Elemente (1997).

Zem bez zákona

Zem bez zákona (2012)

Scenárista a skladateľ Nick Cave si strihol tiež menšie cameo - čoby gangster, ktorého hneď v úvode pošle do večných lovísk Floyd Banner (Gary Oldman).

Nico - viac než zákon

Nico - viac než zákon (1988)

Henry Silva (Kurt Zagon) zlomil nos Stevenovi Seagalovi (Nico Toscani) pri nakrúcaní záverečnej scény. Seagal, po návrate z nemocnice, musel celú noc stráviť s ľadovými obkladmi, aby na druhý deň nenatáčal s monoklom.

Nico - viac než zákon

Nico - viac než zákon (1988)

Steven Seagal (Nico Toscani) a Daniel Faraldo (Tony Salvano) sa v rámci prípravy zúčastnili niekoľkých policajných výjazdov. Faraldo neskôr prezradil, že Seagal desil zločincov viac, než chicagskí strážcovia zákona.

Býk Ferdinand

Býk Ferdinand (1938)

Matadori, ktorí vchádzajú do ringu, sú v skutočnosti karikatúry animátorov: Bill Tytla, Fred Moore, Art Babbit, Ham Luske a Jack Campbell. Hlavný matador bol sám Walt Disney. Nasledoval ho Ward Kimball, animátor, ktorý tieto karikatúry vymyslel a nakreslil.

Býk Ferdinand

Býk Ferdinand (1938)

Príbeh vznikol podľa rovnomennej knižky od Munro Leafa.

Býk Ferdinand

Býk Ferdinand (1938)

Oscar v kategórii 'Short Subjects - Cartoons'.

Mother Goose Goes Hollywood

Mother Goose Goes Hollywood (1938)

Známe osobnosti, ktoré sa objavia v Mother Goose Goes Hollywood (1938): Katherine Hepburn, Ned Sparks, Stan Laurel, Oliver Hardy, Edward G. Robinson, Greta Garbo, Clark Gable, Harpo, Chico a Groucho Marx, W. C. Fields, Charlie McCarthy, Charles Laughton, Spencer Tracy, Freddie Bartholomew, Fred Astaire, Fats Waller, George Arliss, Joe Penner, Joe E.Brown, Martha Raye, Stepin Fetchit, Rudy Vallee, Wallace Beery, Cab Calloway resp. Cab Calloway and his Band.

Reklama