Reklama

Reklama

Je policajtom, ktorý pevne verí, že nič a nik nemôže stáť nad zákonom – no on sám je viac než zákon! Nico Toscani (Steven Seagal) sa narodil v Palerme na Sicílii. Keď mal sedem rokov, jeho rodina emigrovala do Chicaga. Nico a jeho súrodenci boli vychovávaní tak, aby milovali svoju krajinu. Raz zobral otec malého Nica na bejzbal, kde boli počas prestávky uvedené aj ukážky bojových umení. Vtedy Nico po prvý raz začal snívať o ceste na ďaleký východ. Keď mal sedemnásť, jeho sen sa splnil. Začal študovať bojové umenie u starých majstrov. V roku 1969, keď žil v Tokiu, pozval Nica jeden z jeho priateľov na večierok na Americké veľvyslanectvo. Tu sa zoznámil s opilcom menom Nelson Fox (Chelcie Ross), vďaka ktorému dostal Nico jedinečnú šancu vstúpiť do služieb CIA. Nico mal vtedy iba dvadsať rokov... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (268)

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Do akčního žánru vstoupil nepřímý potomek Moriheie Uešiby a představil nám harmonicky cirkulační pohyby, které se slučují v nejlepší bojové umění, co se efektu a zároveň hospodaření s energií týče. Seagal dohromady ve všech soubojích ve filmu (a že jich není málo) vypotil cca 3,5 kalorií. Všechnu namáhavou práci za něj odvedli protivníci. Navíc mu sekunduje poměrně zdatně Henry Silva s charizmatickým hlasem Jana Přeučila a mladá Sharon Stone. Příběh není nikterak složitý, spíše odpovídá nárokům akčního snímku, ale nabízí přesně to, co chce divák vidět: výborné souboje, přestřelky, i vtipné momenty (Buldok má ještě dnes z žaludku lívanec). Veliké osvěžení action movies v rámci osobních soubojů! 70% /Koordinátor kaskadérských scén: Mickey Gilbert/ Aikidó technika, která mě zaujala: Nico někde uprostřed filmu zavede asi čtyři soupeře do malého obchůdku. Vzápětí se strhne bitka a Nico se útoku dvou prvních soupeřů zbaví dvěma výtečně provedenými technikami - nejprve ultrarychlým rotačním hodem (kaitennage) a posléze následuje parádní hod výkrutem zápěstí (kotegaeši). 19 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Vy si myslíte, že ste nad zákonom. Ale nado mnou nie ste." Úplný začiatok ostrých seagaloviek. Je sranda, že Seagala mnohí pokladajú za akčnú hviezdu 80-tych rokov, lebo v skutočnosti debutoval až tesne pred ich koncom. Nico zároveň predstavuje Seagalove prvé, a riadne drsné stretnutie s režisérom Davisom, s ktorým neskôr spráskali kultový trhák Prepadnutie v Pacifiku. Nico je stará škola so siláckymi dialógmi a neopozeranými, surovými, intenzívnymi akčnými scénami. Vysoké hodnotenie 4* udeľujem predovšetkým za to, že vtedy to bolo pre Seagala po prvý raz a tak to podľa mňa treba symbolicky odlíšiť od jeho neskorších snímok, z nich mnohé sa ponášajú jedna na druhú ako (hnilé) vajce (hnilému) vajcu. Treba ale dodať, že 4* si to s prižmúrenými očami fakt zaslúži, pretože akčných scén je veľa a sú skutočne vynikajúce. Dokonca tu Seagal beží. ()

Reklama

Phobia

všetky recenzie používateľa

Nico - nic než nuda. Spalo se u toho dobře a nejvíce mě překvapilo, že i bez objemného bachoru byl Seagal oslizlý hnusák, o kterého bych si neopřela ani svou orezlou Škodu Fekalii, natož svůj bicykl 6x vyšší hodnoty (to kolo mě stálo 12 táců!). Nebudu hodnotit, v bdělém stavu jsem vydržela příliš krátký úsek stopáže a nehodlám to napravovat. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Průměrný akčňák zajímavý jen tím, že jde o Seagalův debut. Seagal s Davisem (a třemi scenáristy) film narýsovali podle předchozího Davisova kousku, Zákona mlčení s Chuckem Norrisem - v hlavní roli schopný kopáč-neúplatný polda, jako záporák Silva a pozadí tvoří Chicago, přičemž opět dojde i na skok na střechu jednokolejky. Seagal vyzařuje to správné sebevědomí, vypadá dobře a padouchy mlátí efektně, byť na můj vkus jsou rvačky dost krátké a žádná památná. Sharon Stone tu jen statuje a Rooker jen něco vykřikne ve scéně v baru. O pět let později si Seagal s Davisem spolupráci zopakovali u Přepadení v Pacifiku a to byla jiná palba. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

"- Všetkých nás nemôžeš dostať!" "- To je pravda, ale aspoň dostanem jednotku za statočnosť". Priznám sa, že s akčných borcov, ktorý hviezdili v 80tých a 90tých rokoch, tak som mal vždy radšej Arnieho, Sylvestra, Žán Kloda alebo Brúsa. Od Pištu Seagala som videl niekoľko známych filmov, ale jeho prvý film dobieham až teraz. Steven Seagal vo svojej prvej úlohe drsného policajta, spoľahlivo prefacká každého, kto sa naňho len krivo pozrie a okrem toho, že je (ako vždy) štýlovo drsný, je predovšetkým mladý, rýchly a hlavne extra chudý, keďže teraz vyzerá ako pán krkovička. Určite jeden s tých lepších filmov od Seagala. Podobnú rolu drsných chlapíkov hral niekoľko, ale vždy mu to sedelo a sedí mu tu aj v jeho prvom filme od ktorého sa úspešne odrazil do 90tých rokov, kde natočil asi najväčšie hity (Prepadnutie v pacifiku, Ťažko ho zabiť).  65% - 3* ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (14)

  • Steven Seagal osobne vybral každú zbraň, ktorá sa vo filme objaví. (m.a.t.o.)
  • Potom čo je Jackson (Pam Grier) postrelená, Nico ide do jej bitu a prezerá si jej fotky. V skutočnosti sú to reálne rodinné fotky Pam Grier z detstva. (Seag)
  • Steven Seagal (Nico Toscani) a Daniel Faraldo (Tony Salvano) sa v rámci prípravy zúčastnili niekoľkých policajných výjazdov. Faraldo neskôr prezradil, že Seagal desil zločincov viac, než chicagskí strážcovia zákona. (juditik)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (viac)

Reklama

Reklama