Reklama

Reklama

Je policajtom, ktorý pevne verí, že nič a nik nemôže stáť nad zákonom – no on sám je viac než zákon! Nico Toscani (Steven Seagal) sa narodil v Palerme na Sicílii. Keď mal sedem rokov, jeho rodina emigrovala do Chicaga. Nico a jeho súrodenci boli vychovávaní tak, aby milovali svoju krajinu. Raz zobral otec malého Nica na bejzbal, kde boli počas prestávky uvedené aj ukážky bojových umení. Vtedy Nico po prvý raz začal snívať o ceste na ďaleký východ. Keď mal sedemnásť, jeho sen sa splnil. Začal študovať bojové umenie u starých majstrov. V roku 1969, keď žil v Tokiu, pozval Nica jeden z jeho priateľov na večierok na Americké veľvyslanectvo. Tu sa zoznámil s opilcom menom Nelson Fox (Chelcie Ross), vďaka ktorému dostal Nico jedinečnú šancu vstúpiť do služieb CIA. Nico mal vtedy iba dvadsať rokov... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (268)

Figu 

všetky recenzie používateľa

Nejen, že jsem odkojenej na akčních filmech béčkových vod, ale i dodneška jsem obrovskej fanoušek žánru! A biják Nico, to je prostě nostalgie jako sviňa a taky velice slušivej rozjezd jedné z akčních top star devadesátek! Steven ukázal, kde je jeho síla, v čem bude jinej a odlišnej, než jeho svalnatí kolegové a hlavně uměl to i prodat. Tuhle kriminálku mám moc rád! Navíc mladá Sharon... Hmmm... 75% ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Nástup na scénu se Seagalovi zrovna moc nepovedl. Nico je jen další průměrnou kriminálkou své doby, kterých tehdy vzniklo bezpočet a mnoho z nich bylo lepších než tohle. Na Nicovi jsou zajímavé jen asi dvě věci – každá scéna, v níž Seagal dává někomu na prdel a jedna z prvních filmových rolí (asi čtvrtý zásek) tehdy ještě mladičké Sharon Stone (v trenýrkách jí to opravdu sluší) – jenže rvaček je tady málo, mnohem více se tady střílí a Sharon se tu zase tak moc neohřeje. A o tom, že CIA je jen banda šmejdů už taky každej ví..... ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po vsetkych tych Bulharsko-Rumunskych srackoidnych Seagalovych opusoch som dostal chut pripomenut si jeho starsiu tvorbu. Seagal tu je este superchudy, ale prilis sa mi nepacil jeho uces. Ma tu tak blbo ulizane vlasy. A ani oblecenie nema prilis stylove. Vyzera dost obycajne. Akcia je solidna a rôznoroda. Máme tu prestrelky, nahanacky a hlavne bitky v ktorych Seagal bezchybne predvadza vo filmoch tak malo pouzivane Aikido. Hlavne som si pripomenul, cim boli stare Seagalovky legendarne. Lamanim koncatin na vsetky rôzne spôsoby. Ocenujem, ze v tomto filme Seagal este nebol neznicitelna masina, ale viacmenej obycajny polda a v zavere vyfasuje riadnu nakladacku od hlavneho zaporaka. Skoda, ze filmu podraza kolena tuctovy pribeh, ktory obsahuje dost vela hluchych miest. Urcitu stavu filmu mohol dodat hlavny zaporak. Henry Silva ho sice zahral dostatocne diabolsky, ale bohuzial ma prilis malo priestoru, aby sa poriadne predviedol. Vlastne sa mihne len na par minut. Namiesto toho, aby sme sledovali ako postupne kuje svoj diabolsky plan, musime utrpne sledovat ako Seagal patra po tom co sa vlastne deje a obcas natrafi na particku grazlikov, ktorym nakope zadky. Vysledkom je skôr priemerny akcniak so slusnymi akcnymi scenami. Ale ako prvotina, ktora predstavila novy typ akcneho hrdinu, to funguje dobre a oproti jeho novodobim akcniakom to je ultimativna pecka, ktoru si urcite este niekolkokrat pozriem. Sly alebo Arnie zacinali v horsich filmoch, ale zato to dotiahli ovela dalej. 6/10. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tento film ako hercov debut nie je zlý, daj aj zápletka je vcelku fajn, ale osobne mi vadí, že v niektorých častiach filmu je až príliš neporaziteľný a chová sa frajersky. Aj keď na druhej strane, prežiť v takej spoločnosti kriminálnikov mohol len drsňácky fízel. Film má tiež zaujímavé politické vyznenie. Steven Seagal v jednej zo svojich najlepších rolí a vďaka mladšiemu veku tiež vo svojej vrcholnej fyzickej kondícii a je tu ešte "fešák" a taký zasran. S odretými ušami dobrých 60%. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Průměrný akčňák zajímavý jen tím, že jde o Seagalův debut. Seagal s Davisem (a třemi scenáristy) film narýsovali podle předchozího Davisova kousku, Zákona mlčení s Chuckem Norrisem - v hlavní roli schopný kopáč-neúplatný polda, jako záporák Silva a pozadí tvoří Chicago, přičemž opět dojde i na skok na střechu jednokolejky. Seagal vyzařuje to správné sebevědomí, vypadá dobře a padouchy mlátí efektně, byť na můj vkus jsou rvačky dost krátké a žádná památná. Sharon Stone tu jen statuje a Rooker jen něco vykřikne ve scéně v baru. O pět let později si Seagal s Davisem spolupráci zopakovali u Přepadení v Pacifiku a to byla jiná palba. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (14)

  • Steven Seagal (Nico Toscani) a Daniel Faraldo (Tony Salvano) sa v rámci prípravy zúčastnili niekoľkých policajných výjazdov. Faraldo neskôr prezradil, že Seagal desil zločincov viac, než chicagskí strážcovia zákona. (juditik)
  • Natáčalo sa od 27. apríla do 26. júna 1987 v Chicagu a na Havaji. (m.a.t.o.)
  • Fotky v úvodu filmu pocházejí ze Seagalova archivu. (Fenk)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (viac)

Reklama

Reklama