Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenzie (14)

plagát

Hry o život: Drozdajka 1 (2014) 

Povedzme, že prvá hodina filmu sa ešte dala zvládnuť. Malo to dej, emócie, atmosféru. Druhá polovica by sa podľa mňa dala okresať tak na 15 minút a pokojne teda z tejto knihy mohol byť jeden - hoci aj trojhodinový film. Takto sa to useklo v podstate v nudnej chvíli a ani Peeta na konci to už nezachránil. Pre mňa niečo ako povinná jazda kvôli tomu, že mám túto ságu rada a mám prečítané knihy, ale ináč nič viac. Pozriem si to maximálne ešte raz pred premiérou záveru, ale aj to iba v prípade, že sa budem chcieť veľmi nudiť. Verím, že finále zvládnu oveľa lepšie.

plagát

Harry Potter a Dary smrti - 1. (2010) 

S veľkými očakávaniami, ale aj veľkým strachom zo sklamania, som čakala na tento diel. Po premietaní som ale vyšla z kina spokojná, ako už dlho nie. Yatesa som si zamilovala už v piatom diele, potom ale prišlo veľké sklamanie zo šestky.. a teraz toto.. Krásne si ten šiesty diel u mňa vymazal. Konečne diel, ktorý sa drží predlohy a pridané scény boli tak dobré, že ma vôbec nenahnevali. (Úplne som si zamilovala tanec v stane :) ) Až na pár scén, ktorých nezmyselné zmeny oproti knihe ma trošku sklamali (ako môže Harry - hľadaný číslo 1 - vo svojej podobe stáť uprostred ministerstva vyše minútu bez toho, aby si ho niekto všimol?) som spokojná. Škoda zostrihania Kreacherovho príbehu. Kamera a réžia výborná, pre mňa to prekonalo aj tretí diel a je to len trošku za tým piatym (ale myslím, že len preto, že to neobsahovalo celú knihu a chýbalo tomu poriadne finále). Veľké plus majú tvorcovia za efekty. Hermiona vo výjave z medailóna bola tak nádherne desivá. Herecké výkony sa konečne dostávajú na normálnu úroveň aj u Emmy a Daniela, no Helenu Bonham Carter proste v tomto filme nemôže nikto prekonať, rovnako tak Alana Rickmana. Ďalšie veľké plus (a samostatnú hviezdičku v hodnotení) dávam za spracovanie príbehu o troch bratoch. Som veľký fanúšik a preto som v tomto výnimočnom prípade uvítala rozdelenie na dva diely. Na ten druhý sa veľmi teším. Mal by byť podľa knihy plný akcie. Nechali si dostatok času na bitku o Rokfort, tak verím, že bude úžasná. Celkovo za tento diel dávam 95%. Nech už je leto a vidíme naozajstný záver celého tohto fenoménu.

plagát

Avatar (2009) 

Dala som si dva dni pauzu od návštevy kina, aby som film nehodnotila v stave maximálneho nadšenia, no aj tak nepomohlo. Po dlhej dobe som konečne videla film, ktorému ja osobne nemám čo vytknúť. Priznám sa, po prečítaní rôznych hodnotení som šla do kina s veľkým očakávaním efektov, no žiadneho deja. A bola som naozaj milo prekvapená. Film ma svojou atmosférou a spracovaním stiahol do deja natoľko, že som si ani neuvedomovala, ako plynie a čas mi prišiel smiešne krátky. Efekty boli úplne super, skladám klobúk pred Cameronom, za toto si zaslúži Oscara určite. Ďalším silným momentom pre mňa, je hudba. Vďaka nej som nenašla "slabú" scénu ani na moment. Keď sa tak zamyslím nad dejom filmu, ekologisti musia mať veľkú radosť. :) Toto bol chválospev na návrat k prírode.. ale tak milo spracovaný. Zažila som v 3D.. a dlho nezabudnem, každopádne si chcem tento film vychutnať znova, akonáhle sa objaví v dobrej verzii.. toto vidieť v slabých pirátskych verziách jednoducho ani nemá význam. Na záver: Milý dej, nádherná hudba a úžasné efekty.. Cameron.. máš u mňa 100% (čo je u mňa naozaj málokedy)

plagát

Twilight sága: Nov (2009) 

Práve som sa vrátila domov. Som veľký fanúšik Twilight ságy a už týždeň som krútila hlavou nad zápornými komentármi, ktoré tu pridalo veľké množstvo ľudí. Bohužiaľ, musím s nimi súhlasiť, aj keď som to naozaj nečakala. Film nemá v 95% minutáže absolútne nič, čo by stálo za zmienku. Ak som vyšla po jednotke z kina nasiaknutá atmosférou akú mala kniha, tak teraz sa cítim presne naopak. Neviem to nazvať ináč, ako suché a nudné prerozprávanie deja z knihy. Okrem pár bojových scén som sa nudila ako už dávno nie. Chýbali tomu herecké výkony (česť výnimka Kirsten a aj to len v pár momentoch, ináč bieda), chýbala tomu (dobrá) hudba, resp. aspoň nejaká hudba, pretože 20 minút filmu bez hudobného podkladu?? No des. Jednu jedinú hviezdičku tomu dávam len za bojovú scénu pri Volturiovcoch a za naháňanie Victorie, plus za dodržanie knižnej predlohy. Viac tomu nedokážem dať, nech rozmýšľam ako chcem... jednoducho nie je za čo. P.S: Ak sa chcete kvalitne vytočiť, už skôr, ako sa vôbec dostanete k tejto filmovej katastrofe, tak určite choďte do "kina" City Cinemas v Košiciach, kde Vám na poslednú chvíľu zmenia cenu lístka, premietaciu sálu, objednané miesta, samotný čas premietania, ktorý nakoniec ani nedodržia. Škoda, radšej mohli zmeniť premietaný film...:(

plagát

Návrh (2009) 

Po veľmi dlhom čase konečne romantická komédia, ktorá ma naozaj bavila od začiatku po koniec. Pekné romantické scény striedali úžasné komediálne (priznám sa, že počas tanca pri ohni som plakala od smiechu spolu s polovicou kina). Klobúk dole nad dvojicou Bullock/Reynolds, očakávala som veľa a dostala ešte viac. Ďalšia hviezdička je za perfektne napísanú a tiež brilantne zahranú starú mamu. Takže celkovo u mňa 100%. Nemám čo tomuto filmu vytknúť, keďže to hodnotím v pomere k tomuto žánru. Pekný a zábavný film, ktorý ešte určite niekoľko krát uvidím.

plagát

Harry Potter a Polovičný princ (2009) 

Práve som sa vrátila z kina. Sklamaná, nešťastná a smutná, ako sa len dá pri pokazenom sfilmovaní veľmi dobrej knihy. Ak som Yatesa uznávala za spracovanie piateho dielu Harryho, tak za toto ho budem dlho odmietať vôbec nazvať nejakým konkrétnym slovom. Aj keď v konečnom dôsledku neviem, koho neznášam viac, či režiséra alebo scénaristu. Pravdepodobne oboch. Toto malo s knihou spoločný len hrubý dej a aj to nie celý. Ešte stále odmietam uveriť, že sa to skutočne volalo Harry Potter a Polovičný princ. :( Vtipné to síce bolo, chvíľami aj efektné, ale význam to nemalo žiaden. Scény z nejakého boja po Dumbledorovej smrti? Tiež ste ich nevideli?? Tak potom sa mi to asi nesnívalo. Vysvetlenie, čo by mohli byť horcruxy? Strata času podľa nich. A o tom, že celé pozadie Voldemortovho detstva a života si môžeme tak akurát prečítať v knihe, už radšej nechcem ani rozmýšľať. Ale kladiem si otázku, ako bude pokračovať sedmička, keď naše úžasné trio nič nevie. Ale aby som nebola len kritická, tak musím uznať, že to bolo stále lepšie, ako katastroficky natočená Ohnivá čaša. Vtipné dialógy (ale škoda, stačilo ich menej a radšej sa tam mohli zmestiť dôležitejšie veci) nemožno tomuto filmu uprieť. A dojem z filmu vylepšuje totálne úžasná hudba. Plus som ochotná dať hviezdičku za postavu McGonagallovej, ktorá bola stvárnená bezchybne, rovnako tak Bellatrix a Snape. Ale naozaj... viac pozitív nenájdem. A najväčšia katastrofa tohto filmu?? Slovenský dabing. Kto mal toto na starosti, nech si vytrhá uši a skočí z mosta, pretože takto pokaziť dabing sa každému nepodarí. To akoby som tie dialógy prekladala ja so svojou biednou angličtinou v stave delíria o tretej v noci. Zle zle a este raz zle :( Ukameňujte ma.. ale maximálne som ochotná dať dve hviezdičky - za hudbu a trio Rickman, Bonham Carter a Smith.

plagát

Znova 17 (2009) 

Efron a film.. no čo dodať. Samozrejme nemôže chýbať basketbal. Kómedia z tých ľahších, ktoré mi stačí vidieť raz a dosť. Síce ma pobavila, ale druhý krát ju vidieť nemusím. Matthew Parry je rovnaký, ako v každom svojom filme. Naveky bude Chandlerom z Priateľov. Priemerný a priehľadný dej, presne ako som čakala, takže ma nič ani neprekvapilo, ani nepopudilo. Proste teenagerská komédia pre dievčatká, ktoré si pôjdu zaslintať do kina nad Zacom Efronom, ale nič viac.

plagát

Dvojitá hra (2009) 

No tak toto som od tohto filmu nečakala. Výborný trailer, ale film.. no povedzme že s môjho pohľadu veľká katastrofa. Keby tam nebola Julia a Clive, tak je to totálny prepadák. Film utrpel prílišnou prekomplikovanosťou. Prirovnať to viem asi tak k seriálu Alias. Na mieste Julie sa k tomuto nepriznávam. Viac ako jednu hviezdičku tomuto snímku nedokážem dať. Škoda :(

plagát

Vianoce na štvrtú (2008) 

Keby že za toto platím lístok do kina, tak si asi trhám vlasy. Tento príbeh nemohla zachrániť ani Reese, toto bolo zlé aj na ňu. Priehľadný príbeh, patetické dialógy, jediné zábavné scény obsahoval trailer. Ak sa chcete zasmiať, pozrite si ten.. ak unudiť, pozrite si film. Pre mňa to bola strata času a to dokážem dopozerať aj naozaj hlúpe komédie. Toto ale niekam zaradiť, je problém. Skôr ako smiech, to vyvolalo u mňa pocit smútku nad Reese a Vincom, ktorý si naozaj mohli tento film odpustiť. Viac ako jednu hviezdičku tomuto vážne nedokážem dať a aj to len za tie vtipné scény, ktoré obsahoval trailer.

plagát

Súmrak (2008) 

Ďalší z filmov na motív fantasy bestselleru. Tentokrát ale pomerne úspešne sfilmovaný. Hudba v tomto filme je niečo, čo je v mojich očiach krok k dokonalosti, tak dobrý soundtrack som už dávno nemala v rukách a dokonca som prežila aj Pattinsonov spev :) V roli hlavných hrdinov (a hlavne v Edwardovej), si viem predstavit aj kvalitnejších hercov, ale žiadna katastrofa v podaní Pattinsona sa nekonala, takže ho beriem na milosť. Viac menej zachovaná atmosféra z knihy, o ktorú som mala veľký strach. Skladám poklonu režisérke, zvládla to. Nie je to síce dielo formátu na Oscara, ale je to presne to, čo som od filmu očakávala, takže dostáva odo mňa 4 zaslúžené hviezdičky. Tú poslednú stratila na (podľa mňa) nedostatočnom prerozprávaní pozadia príbehu. Teším sa na pokračovanie. P.S: upíri baseball bol suuuper.