Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Posledné recenzie (14)

plagát

Hry o život: Drozdajka 1 (2014) 

Povedzme, že prvá hodina filmu sa ešte dala zvládnuť. Malo to dej, emócie, atmosféru. Druhá polovica by sa podľa mňa dala okresať tak na 15 minút a pokojne teda z tejto knihy mohol byť jeden - hoci aj trojhodinový film. Takto sa to useklo v podstate v nudnej chvíli a ani Peeta na konci to už nezachránil. Pre mňa niečo ako povinná jazda kvôli tomu, že mám túto ságu rada a mám prečítané knihy, ale ináč nič viac. Pozriem si to maximálne ešte raz pred premiérou záveru, ale aj to iba v prípade, že sa budem chcieť veľmi nudiť. Verím, že finále zvládnu oveľa lepšie.

plagát

Harry Potter a Dary smrti - 1. (2010) 

S veľkými očakávaniami, ale aj veľkým strachom zo sklamania, som čakala na tento diel. Po premietaní som ale vyšla z kina spokojná, ako už dlho nie. Yatesa som si zamilovala už v piatom diele, potom ale prišlo veľké sklamanie zo šestky.. a teraz toto.. Krásne si ten šiesty diel u mňa vymazal. Konečne diel, ktorý sa drží predlohy a pridané scény boli tak dobré, že ma vôbec nenahnevali. (Úplne som si zamilovala tanec v stane :) ) Až na pár scén, ktorých nezmyselné zmeny oproti knihe ma trošku sklamali (ako môže Harry - hľadaný číslo 1 - vo svojej podobe stáť uprostred ministerstva vyše minútu bez toho, aby si ho niekto všimol?) som spokojná. Škoda zostrihania Kreacherovho príbehu. Kamera a réžia výborná, pre mňa to prekonalo aj tretí diel a je to len trošku za tým piatym (ale myslím, že len preto, že to neobsahovalo celú knihu a chýbalo tomu poriadne finále). Veľké plus majú tvorcovia za efekty. Hermiona vo výjave z medailóna bola tak nádherne desivá. Herecké výkony sa konečne dostávajú na normálnu úroveň aj u Emmy a Daniela, no Helenu Bonham Carter proste v tomto filme nemôže nikto prekonať, rovnako tak Alana Rickmana. Ďalšie veľké plus (a samostatnú hviezdičku v hodnotení) dávam za spracovanie príbehu o troch bratoch. Som veľký fanúšik a preto som v tomto výnimočnom prípade uvítala rozdelenie na dva diely. Na ten druhý sa veľmi teším. Mal by byť podľa knihy plný akcie. Nechali si dostatok času na bitku o Rokfort, tak verím, že bude úžasná. Celkovo za tento diel dávam 95%. Nech už je leto a vidíme naozajstný záver celého tohto fenoménu.

plagát

Avatar (2009) 

Dala som si dva dni pauzu od návštevy kina, aby som film nehodnotila v stave maximálneho nadšenia, no aj tak nepomohlo. Po dlhej dobe som konečne videla film, ktorému ja osobne nemám čo vytknúť. Priznám sa, po prečítaní rôznych hodnotení som šla do kina s veľkým očakávaním efektov, no žiadneho deja. A bola som naozaj milo prekvapená. Film ma svojou atmosférou a spracovaním stiahol do deja natoľko, že som si ani neuvedomovala, ako plynie a čas mi prišiel smiešne krátky. Efekty boli úplne super, skladám klobúk pred Cameronom, za toto si zaslúži Oscara určite. Ďalším silným momentom pre mňa, je hudba. Vďaka nej som nenašla "slabú" scénu ani na moment. Keď sa tak zamyslím nad dejom filmu, ekologisti musia mať veľkú radosť. :) Toto bol chválospev na návrat k prírode.. ale tak milo spracovaný. Zažila som v 3D.. a dlho nezabudnem, každopádne si chcem tento film vychutnať znova, akonáhle sa objaví v dobrej verzii.. toto vidieť v slabých pirátskych verziách jednoducho ani nemá význam. Na záver: Milý dej, nádherná hudba a úžasné efekty.. Cameron.. máš u mňa 100% (čo je u mňa naozaj málokedy)

Posledné hodnotenia (212)

Hry o život: Drozdajka 1 (2014)

21.11.2014

Harry Potter a Dary smrti - 1. (2010)

18.11.2010

Avatar (2009)

01.01.2010

Twilight sága: Nov (2009)

25.11.2009

Návrh (2009)

02.09.2009

Harry Potter a Polovičný princ (2009)

16.07.2009

Znova 17 (2009)

27.06.2009

Dvojitá hra (2009)

27.06.2009

Vianoce na štvrtú (2008)

16.06.2009

Reklama