Reklama

Reklama

Energická, arogantná, cynická, egoistická a autoritatívna knižná redaktorka Margaret Tateová (Sandra Bullocková) sa od svojich šéfov nečakane dozvie, že čelí deportácií do rodnej Kanady. Margaret nemá žiadnych príbuzných, na city je alergická a nič ako práca a starostlivosť o vlastné telo ju nezaujíma. Zareaguje však bleskovo a oznámi, že je zasnúbená so svojím asistentom Andrewom Paxtonom (Ryan Reynolds), ktorého roky terorizuje a ponižuje. Milý a citlivý mladík, ktorý sa chce v New Yorku presadiť ako spisovateľ, pravdaže, o tom vôbec netuší. Andrew napokon súhlasí s účasťou na kamufláži, ale má niekoľko podmienok. Nesúrodý pár zamieri na Aljašku navštíviť jeho svojráznu rodinu (Mary Steenburgenová). Zvyčajne sebavedomá a duchaprítomná Margaret sa náhle ocitá v jednej nemožnej situácii za druhou. S improvizovanou svadbou na krku a imigračnými úradníkmi v pätách sa Margaret a Andrew rozhodnú držať sa plánu aj napriek možným nechceným následkom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (850)

Krouťák 

všetky recenzie používateľa

Ačkoli nemám romantický žánr v oblibě, dostal jsem tento film Návrhem od člověka, kterému jsem nemohl říct ne.. Výsledek ? Můj strach z další trapné ( přes kopírák vzaté ) romantiky se díky výborné ústřední dvojici rychle vytratil. Příjemně vtipná, odpočinková podívaná pro deštivé odpoledne 80%. ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

Pre mna rozhodne jedna z najprijemnejsich romantickych komedii, ake som kedy videla. Malo to grady, humor, chvilky na zamyslenie, ale hlavne uzasne obsadenie, kde fungovala chemia na 100 %. Sandra a Ryan maju taku charizmu, ktora sa musi hladat naozaj s lupou a na mna to rozhodne ucinkuje :) Ach, skoda, ze nezijeme v rozpravke... ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Na to, že tady Sandra reprezentuje ten tábor žen, do kterého bych v běžném životě nelezl ani při Očistě, a vlastně obecně vizuálně nikdy nebyla můj typ, tak mě během filmu napadalo až podezřele moc návrhů. Měl jsem pocit, že se jí konečně někdo trefil do role, že právě taková doopravdy je. Blbost to být může, stejně jako celý film, ale blbost vždycky bavila, baví a bavit bude. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

The Proposal má 2 úlohy: pobaviť a zároveň spropagovať. Okrem Sandry a Ryana si vo filme zahrá Starbucks, Coca-cola, Ford, pár módnych výstrelkov... - všetko samozrejme dôvtipne nasnímané, aby product placement nebol príliš okatý, ale tak akurát. Ústredné duo je fungujúce, scenár odľahčujúci, happyend očakávaný a celkový dojem i napriek všetkým klišé celkom príjemný a milý. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pramálo sú zaujímavé citové peripetie ambicióznych paničiek, dôležito natriasajúcich svoje kostýmčekmi obtiahnuté ritiská a nemilosrdne zdrbávajúce každého podriadeného. Zápletka sa v úvode sústredí na vzťah jednej takejto neznesiteľnej pizdy k svojmu pucflekovi, čo mohlo byť zdrojom akých - takých komických prvkov. Mohlo, lenže akonáhle sa zo sluhu vykľuval synček z ultrabohatej famílie ovládajúcej lokálne trhy jeho rodiska, skončili všetky očakávania v hajzli a jeden hlúpy a klamlivý stereotyp striedal druhý. Nuž ale to je tak: ak raz divák dobrovoľne akceptuje Návrh na vychutnanie si zemiakovej kaše z prášku s prírodnými rezňami pochádzajúcimi z kuraťa rýchleného antibiotikami a zapíjanými viedenskou kávou so šľahačkou z ropných derivátov, niet sa prečo zhroziť nad tým, že z výsledku mu následne je mierne nevoľno. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (20)

  • Pre Sandru Bullock (Margaret Tateová) bolo natáčanie stresujúce. Bála sa, či dokáže perfektne stvárniť osobnosť svojskej šéfky a či nebude na plátne nakoniec pôsobiť veľmi chladne alebo nadradene. Preto k tomu pristupovala s patričným rešpektom a nakoniec sa uvoľnila aj zásluhou svojich kolegov. (Raccoon.city)
  • Skutečná adresa kanceláře The Colden Books je 225 Franklin Street v Bostonu. Celé ústředí, včetně kanceláře Margaret (Sandra Bullock) a Boba (Aasif Mandvi), bylo kompletně postaveno v ateliérech Walt Disney Studios v Burbanku. (TomikZlesa)
  • Nahú scénu z apartmánu natáčali dvanásťkrát počas troch dní. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (viac)

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (viac)

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (viac)

Sandra a Ryan tentokrát v akci

Sandra a Ryan tentokrát v akci

09.06.2010

Jejich loňská spolupráce Návrh vydělala při 40-milionovém rozpočtu jen v kinech krásných 317 milionů. Člověk logicky čeká dvojku, ale namísto toho dostaneme nový příběh a nové postavy. To, co se… (viac)

Reklama

Reklama