Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krátkometrážny
  • Dokumentárny
  • Animovaný

Obsahy (7)

Adrienna Pálová

Adrienna Pálová (2010)

Smrť, koláče a nuda. Tak by sa dal charakterizovať stereotypný život zdravotnej sestry Pirošky. Takmer 20 rokov pracuje v nemocnici, kde sa každý deň stará o nemohúcich starých ľudí. Po práci prichádza domov, aby sa postarala aj o svojho priateľa, pozerala na televíziu, či odbicycklovala si svojich 10km na rotopede. Nič nové a napĺňajúce ju tu nečaká. Citovú prázdnotu kompenzuje prejedaním sa, ktoré jej okolie nedokáže pochopiť. Do nemocnice jedného dňa privezú pacientku menom Pál Adrienn. Piroška sa rozpomenie na svoju najlepšiu priateľku zo základnej školy a rozhodne sa, že ju musí skontaktovať...

Zmrznutá kosť

Zmrznutá kosť (2010)

Ree má sedemnásť a musí sa starať o svoju matku a dvoch mladších súrodencov, s ktorými žije v malej horskej usadlosti. Často je odkázaná na pomoc susedov pri obstarávaní jedla a peňazí na ich obživu. Keď k nim zavíta šerif, aby jej oznámil, že ak sa jej otec nedostaví na súdne pojednávanie, stanú sa s nich bezdomovci, rozhodne sa, že ho musí nájsť za každú cenu. U susedov a otcových priateľov sa však stretáva s nepochopením a násilím. Jej cesta za pravdou nebude vôbec jednoduchá.

Rodina

Rodina (2010)

Ditte je mladá a úspešná dcéra zo známej pekárenskej rodiny. Nikdy sa však tomuto remeslu nevenovala, jej najväčšou vášňou je umenie. Dostane šancu odísť z rodného Dánska do New Yorku a pracovať v známej galérií. Obetuje tejto príležitosti svoju galériu aj tehotenstvo. Do jej plánov však zásadným spôsobom zasiahne vážna choroba otca, ktorý si zaumienil, že Ditte je jediná z jeho potomkov, komu môže po svojej smrti zveriť svoju výborne fungujúcu pekáreň.

Nič osobné

Nič osobné (2009)

Ona sa jedného dňa zbalí a odíde cestovať krajinou bez ľudí. Prečo? To nevie možno ani ona sama. Ak niekoho stretne, je to opäť iba ďalšie sklamanie stvoreniami, ktoré rozprávajú a nedajú pokoj.
Na svojej púti objaví osamelý poloostrov, na ňom starý dom a v ňom muža s podobnou túžbou žiť ďaleko od obývaných miest.

Free Rainer

Free Rainer (2007)

Nemecký národ sa utápa v sledovaní reality show každého druhu. Rainer pracuje ako producent niekoľkých z nich. Jeho život je šialený a jemu sa to páči. Ale to iba do chvíle, kým sa ho pokúsi zabiť mladé dievča. Keď pochopí prečo, otvoria sa mu oči a odchádza z tohto šialeného sveta vymývania mozgov. Spolu s Pegah vymyslia skvelý plán, ako zachrániť nemeckú spoločnosť pred totálnym kultúrnym a spoločenským sebazničením...

Kápo

Kápo (1959)

Mladá Židovka Edit sa počas 2. svetovej vojny dostáva do koncentračného tábora. Tu v boji o prežitie stráca svoju identitu, detskú nevinnosť a ilúzie o svete. Stane sa dozorkyňou, tzv. kápo, a zdá sa, že vojakom SS sa aj z nej podarilo vytvoriť zviera, ktoré nehľadí na spoluväzňov, iba na svoju záchranu. Blíži sa koniec vojny a do tábora prichádzajú ruskí vojnoví zajatci. Jednému z nich sa v Edit podarí opäť prebudiť ozajstné ľudské city. Spolu začnú vytvárať plán na záchranu zajatcov koncentračného tábora...

Środa, czwartek rano

Środa, czwartek rano (2008)

Režijný debut poľského režiséra Gregorza Packa získal hneď niekoľko cien na filmovom festivale Mlodzi i film. Počas osláv výročia Varšavského povstania sa stretne dvojica mladých ľudí. Obaja práve prežívajú veľké trápenie, každý sa z neho lieči svojím spôsobom. Ani nevedia ako a strávia spolu celý deň a noc. Ráno prinesie nečakané poučenie o sile slov. Zabili by ste niekoho, keby Vás o to veľmi prosil?

Reklama